לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-03-2006, 19:26
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
אפשר לחשוב שאני התותחן היחיד כאן בפורום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SKYHAWK102 שמתחילה ב "שאלות- תותחנים..."

High-Hopes, מ.ט משוגע ועוד כמה חבר'ה גם נמצאים כאן באופן קבוע.

טוב, הנה התשובות:

לפי מה ממיינים לגדודים?

אין משהו קבוע, בעיקרון מנסים להתחשב במגורי החייל- צפוניים ישובצו בגדודי הגולן (עוצבת גולן) ודרומיים בגדודי הביקעה (עוצבת עמוד האש), אבל זה רק בעיקרון.
אני מנהריה ושובצתי בגדוד ביקעה.
בשיבוצים משלבים גם אוכלוסיות מכל הסוגים, וחיילים מכל האיכויות והקב"אות, על מנת שלא יווצר מצב שסוללה אחת מורכבת מחיילים שהקב"א שלהם לא יורדת מ 54 וסוללה אחרת של חיילים שלא עוברים את רף ה 46.
בדרך כלל גם שואלים את החיילים אם יש להם העדפות מסויימות ואם אפשר- מנסים להתחשב (מנסיון אישי- כמעט ולא מתחשבים בזה).

מנתץ- מה ההגדרה שלך לקוים חת"מיים?
הקו הארטילרי של המנתץ נמצא ברמת הגולן. שם הם מתאמנים ושם הם מחזיקים כוננות.
חוץ מרמה"ג הם מתאמנים בדרום כמו כל שאר צה"ל- שיבטה, צאלים...
פעילות שלא עם הכלים- באיו"ש כמו כולם. בסך הכול מדובר בגדוד שלוחמיו מוכשרים 03 כמו כל שאר התותחנים. ההבדל היחיד שלהם הוא במערכת שלהם- איכותי ומשוכללת מאין כמוה.

מה זאת אומרת תפקיד טכנולוגי? אמנם מדובר במערכת מורכבת ומשוכללת, אבל אתה לוחם, לא איש מחשבים.

איכון- מערך האיכון מחולק למספר מערכים- נורית, שילם, ותא"ט (או שכבר אין תא"ט והם עברו ליחמ"ם?). צוותי הנוריות והשילם שייכים לאגדים הארטילריים ולא לגדודים מסויימים. לכל אגד (מקביל לחטיבה) יש את הצוות שלו.

איפה אפשרות הקידום הטובה ביותר? מבחינת מהירות וכמות- אין ספק שבגדודים "הרגילים" משום ששם עיקר מסת הלוחמים, המפקדים והקצינים. זה לא בעניין של לפגוע במערכים האחרים, פשוט מדובר במערכים קטנים משמעותית מבחינת סדר גודל. לכן יותר חיילים יוצאים לקורס מפקדים, ואותו כנ"ל לגבי קורס קצינים. במקומות אחרים מוציאים רק את מי שממש מתאים ואת מי שממש צריכים.

מקווה שעניתי לך על השאלות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-03-2006, 20:14
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
ממ"צ זה בדיוק כמו מ"ט
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי SKYHAWK102 שמתחילה ב "תודה עידו!"

רק השם שונה.
אותו תפקיד, באותו הנגמ"ש ("מוגף").

ממ"צ- מרכז מבצעים, מקביל למפי"ק בסוללת התותחים (מרכז פיקוד ירי קדמי).

לגבי הקווים של המנתץ- או שהם עם הכלים או שלא. כשהם עם הכלים הם מתאמנים ברמת הגולן או מחזיקים שם כוננות מול סוריה.
באופן תיאורטי הכוננות שלהם תופסת גם ללבנון משום שהטווח מבסיסם לגבול לבנון מאפשר זאת.
יחד עם זאת, אין צורך לכוננות מול לבנון משום שהחיזבאללה לא מחזיק בכוחות ארטילריה, ואילו האירגון שכן מחזיק בתותחים (של אחמד ג'יבריל) מחזיק כמות מצומצמת, לא משהו שמתאים לתו"ל של MLRS.

לגבי אפשרויות הבחירה של אנשי האיכון:
כבר בתחלית הטירונות הם מחולקים לצוותים ולמערכים השונים. כל אחד ידע בדיוק מה הוא יהיה ואיפה.
קווי חי"ר לאיכוניסטים? אני זוכר שתא"ט היו עושים המון קווי חי"ר בנוסף לקווים בגבול לבנון. מכיוון שאני לא יודע מה עלה בגורל התא"ט בתותחנים אני לא יכול לענות לך מה קורה איתם עכשיו.
לשילם ולנורית אין קוי " חי"ר ", יש להם קווים בגבול הצפון או בעזה שבהם הם מפעילים את המערכות שלהם.

ישן 17-03-2006, 15:34
  תומר123 תומר123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.05
עדכון קל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SKYHAWK102 שמתחילה ב "שאלות- תותחנים..."

כיום אין תא"ט, יש רק שילם ונורית, ומשתמשים בעיקר בנורית כי היא חדישה וטובה יותר.
כאשר חיילים מתחילים טירונות ומגיעים ל-MLRS, הם מתחלקים ל-MLRS ולאיכון. יחידת האיכון, שזה בעצם הנורית, נמצאית במספר גדודים. גם ה-MLRS וגם התומ"ת "דוהר" משתמשים בנורית לאיכון מטרות, כך שיש איכוניסטים גם בגדודי ה"דוהר" וגם בגדוד ה"מנתץ". חד וחלק - איכוניסטים לא עושים קווי חי"ר. התפקיד נחשב בחיל ל"ג'ובניקי" יחסית, גם מכיוון שהיציאות שלהם טובות יותר (עוד פעם, בגלל שהם לא עושים קווים כמו שהגדודים עושים) וגם מכיוון שזה בסך הכל עבודה עם מכ"ם.

למנתץ אין קו כחול מבצעי, מכיוון שהייעוד שלו הוא לזמן מלחמה (שטח הרס גדול). שים לב שגם שמשתמשים בתומ"תים בזמן בט"ש, זה בכל מקרה ירי לעבר שטחים פתוחים. ירינו בחודשיים האחרונים 1200 פגזים לעבר רצועת הבטחון הצפונית בעזה, אם אותה כמות פגזים הייתה מכוונת למטרות בעומק עזה זה היה נגמר בצורה אחרת למדי, יותר כמו פשע מלחמה ומחיקה טוטאלית של עזה.

החלוקה בטירונות לגדודים הולכת בצורה שרירותית למדי, אך אני מניח שמקפידים לחלק את בעלי הקב"א הגבוהה בצורה שווה יחסית בין הגדודים.
בנוגע למ"ט, משנה טכני, השם שונה לממ"ת - מפעיל מערכות תקשוב.
ברגע שהתמיינת לגדודים, קרן נמר רשף דרקון, לאחר שבוע הטרום טירונות יודיעו למספר חיילים שהם נמצאו מתאימים להיות מ"טים (זאת בהתאם למבחנים הפסיכוטכניים שעשיתם בצו הראשון, מול המחשב ושאר נתונים טכניים כמו קב"א מסוימת), וכך נפתח צוות של מ"טים, שבהמשך המסלול יעברו קורס שונה, אך אותה הכשרת חי"ר.

מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות בנוגע לתותחנים אני אענה בכיף. הכל יושב אצלי בצורה די טרייה בראש, הרגע סיימתי מסלול ואני מתחיל קורס מפקדים.
ישן 17-03-2006, 18:23
  777 BigD 777 BigD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל 777 BigD
הקיצר
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי תומר123 שמתחילה ב "צודק"

M.L.R.S זה חרא גמורה... כן הכל יותר משוכלל ומתוחכם... אבל בגלל שאין להם ממש אש מבצעית כי כל טיל שלהם עולה הון וההשלכות אחריו גדולות למדי אז הוא לא ממש מבצעי... בגלל זה הם תוחנים שמירות ומחסומים... רוצה להינות מאש מבצעית וקו כחול כיפי לך לגדודים דרקון(כבוד) רשף נמר גידי ... זה סבבה... אני עכשיו לפני בדיוק יומים קיבלתי כומתה ועברנו לצפון לצפ"ס ואחרי ושברנו דיסטנס והכל הרבה הרבה יותר טוב!... כן זה מאוד מייגע טירונות בהתחלה בגלל שאתה לא רגיל אבל אחרי זה אתה רק נהנה יש צחוקים והכל...
ובאמת שתותחנים זה חיל מאוד איכותי מפחינת אנשים וטכנולוגיה... הוא גם נורא יקר... ודבר שני אתה גם תופס קו שטחים ומחסומים בשירות וגם קו כחול... מה יכל להיות יותר מעניין מזה.?..
דבר שני עדיף להיות בדרקון או רשף כי הם מחליפים הרבה פעמים בסיסים ומוצבים... אז גם הנוף משתנה.

גם לנו יש טיס שנפל והוא בחר להיות בבתותחנים, למה?... הוא ענה לי את המשפט הזה: "בגלל האנשים"

נערך לאחרונה ע"י 777 BigD בתאריך 17-03-2006 בשעה 18:30.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:27

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר