17-03-2006, 15:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.03.05
|
|
|
עדכון קל
כיום אין תא"ט, יש רק שילם ונורית, ומשתמשים בעיקר בנורית כי היא חדישה וטובה יותר.
כאשר חיילים מתחילים טירונות ומגיעים ל-MLRS, הם מתחלקים ל-MLRS ולאיכון. יחידת האיכון, שזה בעצם הנורית, נמצאית במספר גדודים. גם ה-MLRS וגם התומ"ת "דוהר" משתמשים בנורית לאיכון מטרות, כך שיש איכוניסטים גם בגדודי ה"דוהר" וגם בגדוד ה"מנתץ". חד וחלק - איכוניסטים לא עושים קווי חי"ר. התפקיד נחשב בחיל ל"ג'ובניקי" יחסית, גם מכיוון שהיציאות שלהם טובות יותר (עוד פעם, בגלל שהם לא עושים קווים כמו שהגדודים עושים) וגם מכיוון שזה בסך הכל עבודה עם מכ"ם.
למנתץ אין קו כחול מבצעי, מכיוון שהייעוד שלו הוא לזמן מלחמה (שטח הרס גדול). שים לב שגם שמשתמשים בתומ"תים בזמן בט"ש, זה בכל מקרה ירי לעבר שטחים פתוחים. ירינו בחודשיים האחרונים 1200 פגזים לעבר רצועת הבטחון הצפונית בעזה, אם אותה כמות פגזים הייתה מכוונת למטרות בעומק עזה זה היה נגמר בצורה אחרת למדי, יותר כמו פשע מלחמה ומחיקה טוטאלית של עזה.
החלוקה בטירונות לגדודים הולכת בצורה שרירותית למדי, אך אני מניח שמקפידים לחלק את בעלי הקב"א הגבוהה בצורה שווה יחסית בין הגדודים.
בנוגע למ"ט, משנה טכני, השם שונה לממ"ת - מפעיל מערכות תקשוב.
ברגע שהתמיינת לגדודים, קרן נמר רשף דרקון, לאחר שבוע הטרום טירונות יודיעו למספר חיילים שהם נמצאו מתאימים להיות מ"טים (זאת בהתאם למבחנים הפסיכוטכניים שעשיתם בצו הראשון, מול המחשב ושאר נתונים טכניים כמו קב"א מסוימת), וכך נפתח צוות של מ"טים, שבהמשך המסלול יעברו קורס שונה, אך אותה הכשרת חי"ר.
מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות בנוגע לתותחנים אני אענה בכיף. הכל יושב אצלי בצורה די טרייה בראש, הרגע סיימתי מסלול ואני מתחיל קורס מפקדים.
|