לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-04-2006, 20:38
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
פוענח רצח ענבל עמרם. נרצחה ע"י גנב רכב

ענבל עמרם מפ"ת נרצחה בידי גנב רכב
יום שלישי, 4 באפריל 2006, 16:10 מאת: מערכת וואלה!

תושב קלקיליה דקר את הצעירה למוות, לאחר שנאבקה בו, בעת שניסה לגנוב את מכוניתה. לדבריו, לא התכוון לרצוח אותה

המשטרה והשב"כ פיענחו את רצח ענבל עמרם, הצעירה מפתח תקווה, שגופתה נמצאה לפני כחודש בשדה פתוח ברמת אביב.

היום הותר לפרסום, כי פלסטיני בן 20 מקלקיליה נעצר והודה במעשה. האיש, גנב מכוניות, סיפר לחוקרים כי ניסה לשדוד ממנה את מכוניתה באיומי סכין.

מהחקירה עולה, כי עמרם נאבקה עם הרוצח, והצליחה לחטוף מידיו את הסכין. עם זאת, הוא חטף אותו בחזרה ממנה, ודקר אותה בגרונה. לדבריו, הוא לא התכוון לרצוח אותה, ולא צפה כי תתנגד. אחרי הדקירה, נסעו השניים במכונית, כשהיא יושבת לצידו. המשטרה מעריכה, כי היא מתה עוד בתחילת הנסיעה. הרוצח סיפר, כי ניסה להצית את המכונית עם הגופה, ומשנכשל, נמלט מהמקום.

רפ"ק דודי בר, ראש צוות החקירה בפרשה, סיפר הערב, כי החשוד ברצח חשוד גם בשוד רכב, שאירע לפני חודשיים, אשר עדיין נחקר. לדבריו, האיש, תושב קלקיליה ששמו נאסר לפרסם, הוא בעל עבר של עבירות רכוש.

ראש אגף החקירות במרחב ירקון, אבי נוימן, מסר לקול ישראל כי נראה שהרקע למעשה הוא פלילי, אך במשטרה לא שוללים גם כיוונים אחרים. החוקרים בודקים, אם היו לרוצח שותפים, שהסיעו אותו או עזרו לו להימלט מהמקום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-04-2006, 22:02
  emile_a emile_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "עונש מוות מקובל בנאורה שבארצות העולם, והוא בהחלט טוב מספיק גם עבורנו."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
לו רוצחים מדרגה מסויימת, ידעו שיגמרו מתנדנדים מקצהו של חבל - לא היינו רואים ראיונות מצמררים
כמו זה ששודר אמש עם אמנה מונה, שהביאה לרציחת נער בן 16.

גם כאן אני לא מתכוון להיכנס ישירות לדיון, כי אני לא החלטתי מהי דעתי הסופית בעניין.
הבעיה שיש לי עם עונש מוות היא שזהו עונש בלתי הפיך- יום אחד מגלים שנעשתה טעות/ הפללה וכו' ומה נשאר לעשות, רק לחלל...
לגבי הנאורות, אני חושב שכבר די הרבה זמן ארה"ב אינה נחשבת לנאורה שבמדינות העולם. אולי קנדה או אחת ממדינות סקנדינביה, אני לא בטוח, אבל בטח לא ארה"ב.
לא שזה אומר משהו חד משמעי לגבי הדיון הנ"ל.
אמיל.
ישן 05-04-2006, 11:46
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
חו"ח להוציא להורג אדם שיש בדל ספק בעניין אשמתו.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]לו רוצחים מדרגה..."

כוונתי בהוצאה להורג היא במקרה שהיא אפילו שמץ ספק באשמה (קלטת וידאו, עשרות עדים,
הקלטה שלו מתגאה בכך). אני לא חושב שיש להוציא להורג אדם רק על סמך עדויות בודדות או על
סמך הודאה שלו בחקירה (אני אישית חושב אחרי הטראומות של עיזאת נאפסו, "כנופיית מע"צ" ועמוס
ברנס שהודאה, בכלל לא צריכה פאקטור מרשיע, אם אין עדויות מאששות בנוסף אליה).
ואחרי כל ההסתייגויות: במקרי רצח שאשמת הרוצח בהם, הוכחה בוודאות גמורה - יש לסיים את
חייו.
באשר להגדרתי את ארה"ב כנאורה ביותר: אין כוונתי לערוך תחרות נאורות, אבל אין עוררין על
הדמוקרטיות של ההליכים בארה"ב, ועונש המוות שם זוכה לתמיכה נרחבת של הציבור. גם כאן
לדעתי יש מקום לשאול מה חושב הציבור בנושא זה.
ישן 05-04-2006, 18:43

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חו"ח להוציא להורג אדם שיש בדל ספק בעניין אשמתו."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
כוונתי בהוצאה להורג היא במקרה שהיא אפילו שמץ ספק באשמה (קלטת וידאו, עשרות עדים,
הקלטה שלו מתגאה בכך). אני לא חושב שיש להוציא להורג אדם רק על סמך עדויות בודדות או על
סמך הודאה שלו בחקירה (אני אישית חושב אחרי הטראומות של עיזאת נאפסו, "כנופיית מע"צ" ועמוס
ברנס שהודאה, בכלל לא צריכה פאקטור מרשיע, אם אין עדויות מאששות בנוסף אליה).
ואחרי כל ההסתייגויות: במקרי רצח שאשמת הרוצח בהם, הוכחה בוודאות גמורה - יש לסיים את
חייו.
באשר להגדרתי את ארה"ב כנאורה ביותר: אין כוונתי לערוך תחרות נאורות, אבל אין עוררין על
הדמוקרטיות של ההליכים בארה"ב, ועונש המוות שם זוכה לתמיכה נרחבת של הציבור. גם כאן
לדעתי יש מקום לשאול מה חושב הציבור בנושא זה.

אני מסכים איתך ברמה העקרונית התאורתית, אבל אני לא חושב שהדבר אפשרי מעשית.
כיצד תחוקק חוק כזה "מותר להוציא להורג כאשר אין שום ספק שבעולם..".
לא נראה לי אפשרי ברמה הפרקטית, אבל כמו שאמרתי- ברמה העקרונית אני די מסכים.
אמיל.
ישן 05-04-2006, 18:59

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ודאי שאפשרי: פשוט מגדירים דרגות שונות של רצח. מצ"ב דוגמא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
בוא ניקח לדוגמא את הרצל אביטן ושמעיה אנג'ל: שני הברנשים הלא-חביבים האלה צולמו ע"י
מצלמת אבטחה בכלא, כשהם רוצחים אדם אחר. ההוכחה הזו היא חד משמעית ולא מותירה מקום
לספק. מקרה כזה יוגדר כ"רצח מדרגה ראשונה" המחייב עונש מוות.
לעומת זאת, מקרה שבו הרוצח והנרצח היו לבדם, וההוכחות נגד הרוצח הן "רק" מעל לכל ספק
סביר (מניע, העדר אליבי, הזדמנות וכד'), במקרה כזה נגדיר את הרצח כ"רצח מדרגה שנייה",
שהעונש עליו הוא מאסר עולם.

מכיוון שאני מסכים איתך עקרונית (וזה מה שחשוב לדעתי) אז אני אגיב לעניין רק עוד פעם אחת.
אני חושב שכיום שום דבר לא יכול להיות מוגדר "ללא שום ספק" המקרה שנתת הוא דוגמה, יכולים לטעון שהתמונות מזויפות או שמדובר בהפללה של המשטרה וכבר היו דברים מדהימים כאלה בעולם!!
זהו.
אמיל.
ישן 05-04-2006, 20:11
  AlexKarpman AlexKarpman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.01
בוא נתחיל מהחלת מאסר עולם אמיתי (ולא 10 שנה על רצח + ניכוי שליש = 7 שנים בכלא)
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הכל נכון, אבל באיזשהו מקום אפשר למתוח את הגבול."

ומשם נראה לאן צריך להתקדם.

גם אדם שנתפס עם רובה ביד שניה לאחר שירה באדם אחר, לא בהכרח "זכאי" לעונש
מוות. יכולות להיות מליון נסיבות מקילות, ומעבר לכך, אני סבור שאת עונש המוות יש
לשמור לא רק עבור "רצח מדרגה ראשונה", אלא עבור "רצח מדרגה אפס".

עונש המוות הוא העונש החמור ביותר שמקובל לתת במדינות דמוקרטיות-מערביות (כלומר,
אין לנו דברים בסגנון עקירת עיניים וציפורניים צליבה ובו זמנית שריפה על הצלב), ולכן יש
לשמור אותו לפשעים החמורים שקיימים (ולמספר מקרים מיוחדים כמו מחבלים ובוגדים).
לדעתי אפשר להסתפק במאסר עולם כעונש לרצח "רגיל".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:24

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר