לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-04-2006, 00:46
צלמית המשתמש של superCam
  superCam superCam אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.04.06
צילום שלום לכולם - חבר חדש

שלום לכולם, שמי גיא והנני חבר חדש בפורום.
לאחר שזמן מה אני שוקל אם להתעמק בנושא הצילום כאשר אין לי שום רקע בעיניין, החלטתי להתחיל בקטן ולראות אם אסתדר/אמשך לקטע. (ולא להשקיע בהתחלה הרבה כסף בציוד משובח ללא שום ביטחון שאתחבר לכך).
רכשתי לפני שבוע מצלמה יד שניה מסוג olympus c-5060wz והתחלתי ללמוד אותה.
אני מעלה כאן סט של תמונות שצילמתי בירושלים (אני מתעניין בעיקר בצילומי פורטרטים על גבי נוף כפי שתראו בתמונות). כל הצילומים נעשו בהגדרות ידניות של הפרמטרים במצלמה, אך עדיין איני רושם כל תמונה איך צולמה.
קראתי המון אשכולות ומדריכים כאן בפורום המצויין הזה והתרשמתי מהביקורות המקצועיות והבונות של החברים.
אשמח לקבל ממכם ביקורות על התמונות הללו (כרגע בעיקר על הקומוזיציה) ובהמשך על איכות / חדות וצבעים...
תודה וחג שמח לכולם.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה [IMG]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-04-2006, 09:30
  rgrg rgrg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי superCam שמתחילה ב "שלום לכולם - חבר חדש"

אהלן גיא.

ראשית כל, ברוך הבא באופן רשמי לפורום.

שנית כל, אני רוצה לציין בהזדמנות זאת שעשית בחירה נבונה בבחירת הציוד ללמוד את הנושא.
אין צורך להשקיע בציוד מיד בהתחלה - משום שאני מאמין גדול בלימוד דרך נושאי הצילום (האור, הקומפוזיציה) במקום דרך הציוד בו משתמשים.

מי שיודע להשתמש באור ולבנות קומפוזיציה נכונה - רק הוא יוכל להתקדם (לדעתי האישית).

בצילומים מסוג אלו שאתה מתעניין בהם, יש חשיבות עצומה לזווית. הזווית שבה המצולם יש לו מקום מיוחד בנוף ויש "חיבור" בין המצולם לבין הרקע.

כעת אתייחס לכל תמונה בנפרד:

1) מיקום הדמות בתוך התמונה נמצא במרכז השליש התחתון. במקרה זה היא הופכת ל'סטטית'. התנועה קפואה ואין לה מרחב תנועה. מיקום שלה שמאלה יותר היה יכול לשדרג. כמו כן, אין את אותה אינטראקציה עליה דיברתי קודם לכן. אולי מבט שלה למעלה לכיוון המגדל - שאליו הרי מכוונת הזווית - היא יכול לתרום רבות להקשר של מיקום הדמות באותו מיקום וצילום דווקא ברקע זה.

2) הדמות במקרה זה תופסת לדעתי חלק נכבד מהפריים. אין ייתרון בצילום החלק שמתחת לכתף. הוא אינו מוסיף במקרה זה לדעתי. נסה להסתיר את חלקה התחתון של התמונה ותראה את יחסי הדמות/נוף מסתדרים טוב יותר. במקרה זה למשל, הייתי ממקם את הדמות למטה יותר, ומעט שמאלה, על מנת לא להסתיר לחלוטין את טורבינות הרוח כדי להפוך את התמונה שוב למעניינת יותר.
כמו כן, הערה טכנית קטנה - זהו מקרה קלאסי לשימוש בפלאש-מילוי - מאחר וכובע המצחייה יוצר צל בפני המצולמת וגווני הפנים בשל כך אינם אחידים.

3) הפריים האנכי (צילום לאורך) במקרה זה לא תורם. כמו כן, הזווית היא "שגרתית" - צילום מגובה העיניים. חסר את מה שיישדרג את התמונה ויהפוך אותה למעניינת יותר.

4) פוטנציאל טוב היה ל'אינטראקציה' בין הדמות לפריטים בנוף. ההעמדה כאן כבר מעניינת יותר, אבל גם כאן, בגלל הזווית - יש תחושה מעט מפוספסת - צילום ימינה יותר ולמעלה יותר היה משדרג.
כמו כן, בהעמדה של הדמות פרישה גם של היד הימנית כלפי מעלה, ויצירת 'תנועת-ריחוף' היו משדגים את הרעיון-הכללי (הרוח).

5) צולם מזווית קרובה מדיי לדעתי. היה מקום אולי להתרחק מעט. כרגע, הפריים עצמו לחוץ מאוד ואין את מה שיהפוך את הפריט המצולם למעניין יותר.

יש לך את זווית הראיה המיוחדת, רק צריך להשתפר ולנסות לצפות את התמונה עוד בזמן הצילום - לנסות לחשוב מעט יותר על הקומפוזיציה והאור, ובעיקר - במקרים של צילום דמות על נוף - על חיבור ביניהם - שייתן משמעות לצילום דווקא באותם מקומות ואתרים, ולא לדוגמא בסטודיו.

כמו כן, מקווה שהשגת את הספר עליו המלצתי לך. הוא יכול לסייע לך לא מעט בהבנה של המושגים וביישום שלהם לאחר מכן.

בהצלחה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:38

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר