לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תוכנה ומשחקי מחשב
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-05-2006, 19:06
  ישראל K ישראל K אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
סקירת תוכנות ל"קריעת" פס קול, ובקשת תוכנה לעריכת mp3

שלום
יש לי סרט שמחולק ל-4 דיסקים ואני מעונין ליצור פס קול חדש שיכיל קטעים מסויימים מתוך הפס קול המלא.

העתקתי את הדיסיקים למחשב, נסיתי לחלץ את פס הקול מאחד הדיסקים באמצעות Advanced X Video Concerter, הוא נתן לי אפשרות לייצא רק ל-wave או wma, בחרתי ב-wave בתקווה שלאחמ"כ אוכל בקלות להמירו ל-mp3 ללא איבוד מידע נוסף (מאשר אם המיר ל-wma השנוא עלי, ולאחמ"כ ל-mp3), נפח הקובץ יצא כמובן כמו גדול כל הסרט, כ-600-700 מגה....
לאחמ"כ נסיתי לבצע איחוד של כל ארבעת הקבצים בתקווה שלאחמ"כ "אקרע" את פס הקול מכולם באופן רציף, הגדרתי את גודל ה-frame ל-10/10 ואת קצב התמונות לשניה גם 10 לשניה (10fps) - יצא לי תוצאה שיכולתי להתפשר עליה -קובץ של כ-250 מגה המכיל בעיקר את פס הקול- אך מדוע להתפשר כשאני עדיין מקבל פס קול מלא בקטעים שאיני רוצה לשמוע ?!
בנוסף, איכות הקול נפלה, נתוני פס הקול המקורי הינם:
מקודד: mpeg-1 layer 2
איכות: 44100khz, 224kbps, 2 channels
לאחר ההמרה קיבלתי:
מקודד: mp3
איכות: 22050khz, 56kbps, 2 channels
ירידה באיכות (אני לא מעונין ב-224kbps, אך גם לא בפחות מ-96, וגם 22050khz לדעתי איכות ירודה מדי).

החלטתי לא להתפשר ולשרוף זמן נוסף על מנת לנסות שוב.
הורדתי את AimOne Audio/Video to MP3/WAV Converter v1.61 אשר איפשר לי להגדיר את מידת האיכות הרצויה, בעזרתו חילצתי מהסרטים את פס הקול וקיבלתי ארבעה קבצי mp3 באיכות של: 44100khz, 128kbps, 2 channels.

אגב, שנים לא התעסקתי כלל עם קבצי מוסיקה (מלבד לצרוב או לגרור אותם לנגן המדיה), אך למיטב זכרוני מנסיוני העבר, ההבדל בין האיכויות באוזן ממוצעת נמצאת בין 128 ל-96 kbps, לכן אני ממיר בד"כ ל-128kbps ולא יותר.

כעת נותר לי רק לערוך ובעיקר לחתוך קטעים לא רצויים.
הפעם לאחר חיפוש קצר באינטרנט (בעיקר בפורום ובגוגל) החלטתי שלפני שאמשיך לחפש אציץ בתיקיית התוכנות שלי... בין עשרות תוכנות המולטימדיה מצאתי תוכנה בשם MP3 Cutter Joiner. החלטתי לנסות.
חיבור קבצים היא יודעת לעשות ללא בעיות מיוחדות, אך לגבי חיתוך, זה קצת סיוט, גם ציר הזמן צר מדי מכדי שיהיה אפשר לדייק, והשניות קופצות בדילוגים של מס' שניות בכל פעם - בשורה התחתונה: מיועד למס' חיתוכים בודדים וגסים בלבד.

במהלך החיפוש באינטרנט וכמובן בפורום, גיליתי מספר תוכנות מועילות, חלק מהשמות מוכרות לי ואני לא זוכר אותם בתור טובים במיוחד, מהאחרים נסיתי להתרשם מקריאת האפשרויות שהם נותנים, אך תכלס אני לא יכול להמשיך להתקין ולנסות תוכנה אחר תוכנה. אני אשמח מאד לשמוע המלצה מחברים מנוסים, על תוכנה המאפשק לסמן בקובץ מספר קטעים כדי לחתכם באחת, חשוב במיוחד הוא ציר זמן ואפשרויות נוספות לשליטה על דיוק נקודת החיתוך.

תודה מראש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:21

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר