09-05-2006, 09:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
מהיכן הגעת למסקנה שאני חושב שהחמס יתפרק מנשקו מרצון ?
התנאי המוחלט של ישראל להגיע להסכם/הסדר כל שהוא - הוא הפסקת הטרור והרצח. אני מבין שלדעתך זהו איננו תנאי מספיק - הפלסטינאים חייבים גם "לעוף" מכאן. בלעדי זה לא תגיע לספוקך המלא.
מי בכלל מדבר על יד חלשה בכל הנושא הקשור בטרור ובטרוריסטים - נגדם ובהם חייבים לפעול במלוא הכוח. אני טוען שאנחנו מספיק חזקים על מנת להתחשב באוכלוסיה אזרחית הנשחקת.
פאטימה הבדואית אינה נחותה מכל בת אברך חסודה. פאטימה מאמינה באללה ובת האברך מאמינה באלוהיי ישראל. לשתיהן הבטיח הקב"ה, לטענתן, את ארץ ישראל כולה.
גם אני הייתי מעדיף שבמדינת ישראל יהיו אך ורק ישראלים. גם אני הייתי מעדיף שמדינת ישראל תשתרע משדות הנפט שבעירק ועד הפרמידות שבמצרים. אבל מה לעשות והמציאות טופחת על פנינו ואי אפשר להתעלם ממנה. לדעתי אין שטח קדוש - הקדושה, אם ישנה כזאת, היא אך ורק בחיי אדם ובכל אדם. במצב העכשווי אין מנוס מלקיים את מדינת ישראל בחלק מהגדה המערבית של הירדן בלבד ולהותיר את הנותר ( כ- 1/3 מהשטח הכולל) בידי הפלסטינאים, שיחיו לצידנו. הסתפקות זאת איננה באה מתוך רחמים על משהו, אלא רק מתוך המחשבה על קיומה לדורות של מדינת ישראל, בסוסה, התקדמותה ופריחתה.
לחיות עם ערבים/פלסטינאים אזרחי מדינת ישראל היא עובדה שאין כל אפשרות לשנותה. את האזרחות הישראלית "רכשתי" ביושר ובעבודה קשה ומעזה, כמו מכל השטחים הכבושים אני "מת להפטר" - אז אל תשלח אותי למקום בו אינני חפץ להיות.
|
"לשתיהן הבטיח הקב"ה, לטענתן, את ארץ ישראל כולה."-כדאי שתעיין לך בספרים (משהו כמו תנ"ך למשל) ותסתכל למי באמת א"י ישראל שייכת ולמי היא ניתנה, האמונה שלך לא יודע במה היא אבל כדאי שתראהקצת הוכחות לדברי התנ"ך ויש הרבה כאלו..
"גם אני הייתי מעדיף שמדינת ישראל תשתרע משדות הנפט שבעירק ועד הפרמידות שבמצרים"-כדאי שטיפה תסתכל במפה והערכות שלך לגודל א"י הוא אפילו לא בקנה מידה, א"י קטנה מאוד מאוד מאוד מאוד היא כמעט נקודה במפה, אתה רוצה שהיא תיהייה בגודל של אטום במפה? .
א"י ע"פי התנ"ך משתרעת על שטח קבוע לא ביקשתי שום שטח אחר ואני מעריך שאף אחד בארץ לא רוצה לשלוט על מיצרים או על עיראק כפי שאתה חושב, אנו רוצים את א"י שהובטחה לנו בתנ"ך , נקודה!
"לדעתי אין שטח קדוש - הקדושה, אם ישנה כזאת, היא אך ורק בחיי אדם ובכל אדם"-שוב אני אחזור בי, כדאי שתעיין ותחקור טיפה את התנ"ך ותבין שיש הוכחות לקיום הדברים שנאמרו בתנ"ך (קצת התעניינות בארכיאולוגיה יעזור לך).
"במצב העכשווי אין מנוס מלקיים את מדינת ישראל בחלק מהגדה המערבית של הירדן בלבד ולהותיר את הנותר ( כ- 1/3 מהשטח הכולל) בידי הפלסטינאים, שיחיו לצידנו"-ואז מה? אתה חושב שהם יחיו איתנו? אני פשוט לא מבין אותך איפה אתה חי??? תתעורר! הם בוכים על זה שאתה נמצא בא"י כולה! לא בחלקה, בכולה!!
גבולות 67- יופי! בעיה ביטחונית לא נורמאלית-פיגועים בלי הרף,חדירת מחבלים, שטח פגיעה גדול לקסאמים (ת"א..), שטח קטן שלא יכיל את כל היהודים שירצו לעלות.
אהה וד"א 2\3 מא"י היום זה אפילו לא אטום במפה בכללית...
"שיחיו לצידנו"-איפה אתה חיי??? באיזה עולם?? רק תגיד לי!
הם רוצים את א"י כולה , האידיאולוגיה שלהם אומרת שהם לא יחיו עם יהודים, ושצריך להחזיר את השטחים הכבושים (זה כל א"י ישראל היפה, כולה!)...
תתעורר בן אדם אני מבין שאתה יש לך קצת בעיה להבין את המציאות אבל לא להגזים......