10-05-2006, 19:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
התינוק מהצפון לא הוכה; החבלות נגרמו בלידה
התינוק שהובא הלילה (ד') לבית החולים רמב"ם בחיפה במצב קשה לא נפצע מפגיעת מרפקו של אביו, כפי שטענה המשטרה בתחילה . מחקירת המשטרה התברר כי האב לא פגע בבנו, אפילו לא בטעות. אחד מאנשי הצוות בבית החולים אמר כי לא מן הנמנע שהפגיעות נגרמו כתוצאה מלידת ואקום.
בני המשפחה טוענים שהמידע שהוציאה המשטרה בדבר נסיבות הפציעה לא היה מדויק, בלשון המעטה, ומקורו בחקירה שבוצעה בבית החולים כאשר ההורים דאגו לגורל בנם. בבוקר הודיעה המשטרה כי מודבר בתאונה, אך האב טען כי לא היו דברים מעולם ושהוא הבחין בנפיחות בראשו של בנו בעת שחזר בשעות הערב מעבודתו.
האב, נימר איוב, מהיישוב פסוטה שבגבול הצפון, סיפר הערב ל-ynet כי התינוק, מאג'ד, בנו הבכור, נולד לפני עשרה ימים בלידת ואקום. "הרופאים אמרו לנו עוד לפני הלידה כי יהיו על ראשו סימנים במשך כמה ימים. הילד נולד בריא ושלם, ואחרי חמישה ימים שיחררו אותנו מבית החולים. אתמול בערב, כשחזרתי הביתה, ראיתי שעל הראש של הילד יש נפיחות שלא ראיתי קודם. אני ואשתי החלטנו לנסוע לבית החולים".
כשהגיעו ההורים לבית החולים הראשון עם התינוק, העביר צוות בית החולים הודעה על-כך למשטרה, מכיוון שעל פי חוק ברגע שיש חשד לפגיעה בתינוק על בית החולים לדווח למשטרה. "המשטרה הגיעה וחקרו אותי. אמרתי להם שאני לא יודע מה גרם להתנפחות הזאת. שאלו אותי, 'יכול להיות שהוא קיבל מכה', אני אמרתי שאני לא יודע. זה הכל", אמר האב. "אני לא מבין איך בכלל יכולים לחשוב שאבא יעשה דבר כזה לבן שלו אפילו בטעות. אני שמח שהמצב של הילד משתפר".
בשעות הלילה הועבר התינוק לבית החולים רמב"ם בחיפה. משם נמסר כי מצבו של התינוק השתפר מאוד, הוא שוחרר מהמחלקה לטיפול נמרץ למחלקה כירורגית ילדים, בבית החולים לילדים מאייר. התינוק סובל מדימום פנימי קל בראשו, ויישאר תחת מעקב. מצבו מוגדר קל. גורמים בבית החולים אישרו כי סוג הפגיעה תואם נזקים שנגרמים מלידת ואקום, כאשר הרופא מושך את התינוק באמצעות מכשיר שמוצמד אליו בחוזקה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3249437,00.html
|