לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-05-2006, 18:41
  SSOTL SSOTL אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.04
שאלה לדיון: סוגי הכנה שונים לגיבושים

אחרי מספר דיונים (בעיקר ויכוחים ) בפורום על ההכנה לגיבוש אני רוצה באמת להרים פה דיון רציני על הנושא. רובנו מתאמנים ומכינים את עצמנו בדרכים שונות לימי סיירות, גיבושים וליום הגיוס המיוחל. כל אחד בדרכו שלו: חלק לומדים חומר (למשל החבר'ה שמתגייסים לטייס), חלק מתאמנים על פיתוח כושר גופני (לדוגמא חי"ר), חלק עובדים על מנהיגות (לדוגמא חובלים) וחלק על תרגילים פסיכולוגיים ומנטליות ("הכל בראש" וסיסמאות כאלה). עפ"י דרישות הצבא לרוב התפקידים בצה"ל אין צורך בהכנה אזרחית מוקדמת, אך בפועל כמו שכבר ציינתי רבים עוסקים בהכנה מפני שהם חושבים שה3 שנים (או יותר) האלה חשובים להם והם רוצים למצות את עצמם בשנים הללו.

החלטתי לפתוח את הדיוןבעקבות דיון שנפתח פה מקודם בקשר לגיבוש חובלים שבו חבר'ה שעומדים להגיע לגיבוש חובלים ביקשו מחבר'ה שכבר היו בגיבוש את החומר שצריך ללמוד. אני אישית תומך גדול בהכנה לצבא בכלל ולגיבושים בפרט, אבל משהו בבקשה הזאת נראה לי קצת שונה ותמוהה. רציתי לדעת מה החבר'ה כאן חושבים בקשר להכנה לצבא, מה כדאי, מה לא כדאי, מה רק יפגע בך ובסיכויים שלך להצליח, מה יעזור לך, מה יפגע בתהליך המיון (מבחינת הממינים) וכו' וכו'. אני מבקש שהדיון לא ידרדר לויכוחים על איזה הכנה לצה"ל (אחרי, עמית לכושר וכו') יותר טוב אלא באמת דיון נורמלי שבו כל אחד מביע את דעתו, לגבי סוגי ההכנות השונות!

חג שמח מלא במדורות מרשמלו ותפוחי אדמה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-05-2006, 20:45
  SSOTL SSOTL אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי rafi-8 שמתחילה ב "גיא למה לזלזל.. מכל מה שהוא..."

למה זילזול? גבר, הבנ'אדם לא זילזל הוא פשוט דיבר בסיגנון הדיבור שלו, זאת תכונה מובנית באופי שלו!

גיא, לעבודה על מנהיגות יש המון דרכים לעבוד בעיקר כמו שלפני אמרו יש את עניין ההדרכה: בקייטנות, בתנועות נוער ובקורסים. כמו כן הכנות לצה"ל משפרות מאוד את המנהיגות ואת הביטחון העצמי של הבנ'אדם, לדוגמא: היה לי חבר שהתאמן איתי בהכנה לצה"ל הבנ'אדם היה כל-כך מופנם ושתקן שהמאמן לא הפסיק להגיד לו: אתה מדבר כמו דג מת. עכשיו, האיש בקורס חובלים- ללא ספק אחד הקורסים שבו המנהיגות היינה דבר חשוב ביותר, האיש יותר פתוח מדבר בביטחון עצמי ולוקח יוזמה.

יאאללה חברה להזרים דעות בקשר לסוגי ההכנות ונושא האשכול!

ישן 15-05-2006, 21:40
  Papa_Sutul Papa_Sutul אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SSOTL שמתחילה ב "שאלה לדיון: סוגי הכנה שונים לגיבושים"

מנהיגות זאת תכונה נרכשת..
מי שנולד איתה- מה טוב..

ולדיון המקורי שרצית שנעשה..
דבר ראשון אני הייתי מתקן את "יום הגיוס המיוחל" ל- "יום הגיוס"..
איך מכינים לצבא??
אני עכשיו כבר יודע לאן אני מתגייס (אע), אז אני רק שומר על כושר וטוחן פק"לים.. כושר אירובי וכל מיני שטויות..
אם הייתי מתגייס לקרבי?? הייתי מכין את עצמי יותר.. ובמיוחד אם הייתי הולך לגיבוש צנחנים דובדבן..
ככל שהמטרה שלי תהיה יותר גבוהה, ככה אני אתאמן יותר..
אני הייתי בכושר קרבי עמית לכושר.. זה היה ממש כיף, אבל אני יכול לומר לך נכון לעכשיו אם הייתי צריך את זה..
כושר קרבי זאת מסגרת טובה, אבל אם אתה יכול להתאמן עם חברים או נבחרת אתלטיקה של בצפר או דברים בסגנון (שלא עולים כסף או כמעט ולא עולים כסף) אני ממליץ..
בכלל זאת הייתה אחלה מסגרת והיא דיי בונה אותך! אבל אתה יכול להשיג את זה עם קצת הכנה מתאימה מחברים שכבר עשו דברים כאלה, והכי חשוב יוזמה והתמדה (ולדעת מה אתה עושה)..
בשורה התחתונה?? גיבוש אפשר לעבור בלי כושר קרבי וכאלה..
המסגרות האלה בונות לך כל מיני דרכי חשיבה וכושר..
מצטער על החפיר
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:13

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר