לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-05-2006, 19:09
  emile_a emile_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "ראש אמ"ן הליצן קובע: "ירי הקטיושה אינו מהווה עליית מדרגה"."

ידלין
נתן כאן את דעתו המקצועית וההגיונית, מבחינה צבאית (ומבחינה זו ההבדל בין הקסאם והגראד הנ"ל- אינו גדול).
הוא לא התייחס למובן הפוליטי של הרקטה הנ"ל ואין סיבה שיעשה זאת (מזכיר כמה חטף כאן בפורום איש הצבא האחרון שדיבר פוליטיקה..).
ידלין ידוע כאדם האומר את דעתו, גם כאשר היא לא פופלרית בקרב הממונים עליו (ויש הטוענים שזו אחת הסיבות שלא קיבל את הפיקוד על חיל האויר, למרות שהיה המועמד הבכיר יותר)
לסיכום: ידלין תרם רבות למדינת ישראל, היה ממקימי טייסות הf-16, לחם ביום כיפור ובשל"ג, תקף את הכור בעירק וגם במקרה המתואר כאן הוא עשה את המוטל עליו, ואתה Loopy , אתה הליצן בסיפור הזה..
אמיל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-05-2006, 19:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
שוב אנחנו באי הסכמה...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "ידלין נתן כאן את דעתו..."

נתחיל מהסוף: עברו של ידלין אינו רלוונטי, ואיש לא פוסל אותו על רקע. הסיבות למינוי/אי מינוי לתפקיד
מח"א, שאתה תיארת - יכולות דווקא להיות הסיבות לכך שהוא שינה את טעמו, ועבר כן לאמירת דברים
שהבכירים ממנו מצפים שיגיד...
ראש אמ"ן הוא תפקיד מקצועי מהדרגה הראשונה, והעובדה שבישראל ישנה מסורת של "הנחתות"
של אנשים לתפקיד זה, פוגמת רבות בתפקוד אותם בכירים.
המשפט שאין עליית מדרגה משיגור רקטה מאולתרת לשיגור רקטה שמיוצרת באופן מסודרת, וכוללת
רש"ק גדול בהרבה, הוא משפט שבוודאות ימצא חן בעיני הבכירים ממנו - אבל הוא משפט שבהחלט
אינו משקף את המציאות. צריך להודות שעליית המדרגה הזו לא החלה הבוקר, אלא ב28 במרץ, כששוגר
הגראד הראשון - אבל שיגור הגראד הוא עליית מדרגה מכל בחינה אופרטיבית אפשרית.

אני משוכנע שכאיש חיל האוויר, גם הוא יסכים שכאשר עבר חיל האוויר ממטוסי בוכנה (ספיטפיירים, מסרשמידטים, מוסקיטואים ומוסטנגים) למטוסי סילון (מטאורים ומיסטרים), הייתה קפיצת מדרגה ביכולת
החיל (אם טעיתי בשמות המטוסים, אני מתנצל מראש...) - ועל כן ראוי שיקבל את העובדה הטכנית
שמעבר מרקטה שמיוצרת במחרטה ביתית וכוללת רש"ק קטן וטווח קטן, לרקטה מייצור סדרתי, שכוללת
רש"ק וטווח מוגדלים, היא קפיצת מדרגה ביכולת ארגוני המחבלים.
ישן 16-05-2006, 20:11

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שוב אנחנו באי הסכמה..."

אני מסכים לכל החלק הראשון, ולכן הדבר היחיד שמפריע לי הוא הכיוני "ליצן" שנוספה לכותרת.
אני לא הייתי מגיב לגבי עברו לולא הכותרת הנ"ל, ועשה loopy בצדק כאשר "תיקן" מעט בהודעתו השניה.
אני מסכים עם הרמה העקרונית של דבריך גם בחלק השני, אבל אני מכיר היטב את הצד השני של המטבע ולכן גם את הצד הראשון...
אני כבר 15 שנה שומע מה מוכרים לי החברות האזרחיות שמייצרות נשק וגם רבים בחיל האויר על כל נשק חדש שנכנס "מהפכה-שינוי מהותי". ואני אומר לך כמי שמכיר היטב היטב היטב את תחום כלי הנשק המודרניים (בהיבט הלוחמה, לא בהיבט המהנדס..) שמעט מאוד השתנה ב 10 שנים האחרונות.
אתה תשאל מהנדס או איזה צעיר מתלהב לגבי טיל כזה או אחר שחיל האויר קונה, והוא יסביר לך שזוהי מהפכה שמשנה את תחום הטיסה. אבל המומחים האמיתיים, השועלים המנוסים (כמו ידלין) יודעים שזה לא ממש כך, והאמת שלא התשנה הרבה גם מאז הספיטפייר.. (ואני נשבע לך שאמרתי את המשפט הנ"ל פעמים רבות לפני שהגעתי כאן לפורום..)
בקיצור- קצת יותר חומר נפץ וקצת יותר טווח, זה רע, אבל זה לא חייב להיות שינוי מהותי.
בעניין השינוי שאתה רומז על ידלין, זה ברור לכל וגם לידלין עצמו שאין לו יותר לאן להתקדם בצבא, לכן ממש אין לו סיבה לשנות את דרכיו דוקא עכשיו. חבל, הוא באמת עילוי.
אמיל.

נערך לאחרונה ע"י emile_a בתאריך 16-05-2006 בשעה 20:15.
ישן 17-05-2006, 00:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אמיל, להתקדם יש גם ובעיקר אחרי הצבא - בעיקר לאלופים...;)
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "אני מסכים לכל החלק הראשון,..."

אם ידלין רוצה קריירה פוליטית, או כלכלית - אין רע בלהיות במחנה אחד עם השלטון...
בכל הנוגע לטענה שלך שלא הרבה השתנה מאז הספיטפייר - אין ספק שבתחום האווירי אתה מבין
גדול ממני (ולא התיימרתי לטעון לאיזושהי הבנה מעבר לביסוס טענה, כפי שמייד אפרט...), אבל אפילו
אני כהדיוט גמור בתחום הלוחמה האווירית, מניח שהמעבר מבוכנה לסילון שינה מהותית את יכולות
הלחימה של הכלי האווירי, ואני מניח שלא תתקן אותי בדבר זה...
אני לא מתיימר לטעון שהגראד הוא מהפכה בתחום הלחימה הפלסטינית בנו (ואני מסכים גם עם סם
באשר לכך שהמושג "עליית מדרגה" נטחן עד דק), אבל מה שאני טוען זה שאם אנחנו משתמשים
במושג "עליית מדרגה" בכדי לתאר שיפור ביכולות האוייב, הרי שהוא מתאים לחלוטין - ולדעתי זה
השימוש הנפוץ במושג זה, והוא מתאים לחלוטין בהקשר הנוכחי.
ישן 17-05-2006, 00:03

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "התפיסה שלך שטייס זה מה שיציל אותנו במדינה הזאת"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kkr3
זאת תפיסה מוטעת, יש הרבה יחידות ואפילו היחידות הלא קרביות שבלעדיהם לא היית חוזר חיי מכל פעולה כלשהי, אוליי פשוט מספיק עם הקטע של הטייס השחצנות שלך לא תעזור ואני אומר לך מעכשיו שבחיים שלי לא ראיתי טייס שמשתחצן כמוך(אם אתה בכלל טיס)

טוב די.
לך לישון, אתה לא מבדיל בין התגוננות לבין השתחצנות...
אני מסכים כמובן עם החלק הראשון של תגובתך, תודה שהסברתי לי איך זה עובד..
מפנה אותך לתגובה הנ"ל שלי שמוכיחה שידעתי שיש אנשים מדהימים שתומכים בנו , וזאת עוד לפני שאתה גילית לי....http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...418#post1005020
. סלח לי שאני מציין זאת, אבל זה שאתה חש צורך להסביר לי כיצד עובד צה"ל כשאני רס"ן (לא השתחצנות אלא עובדה, חצי מהצבא הם רס"ן.. וזה לא ממש כבוד..) ואתה מלש"ב זה מעיד על קצת טימטום ויהירות מצדך...
דרך אגב, מיקי ברקוביץ ממתין להסבר שלך בנושא כדורסל...
אמיל
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:01

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר