לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-05-2006, 16:39
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
שדר הרדיו נתן זהבי קורא למרי אזרחי

שדר "רדיו ללא הפסקה" FM 103 נתן זהבי, קרא היום בשידור למרי אזרחי נגד ממשלת ישראל בגין "היחס האכזרי שלה לחולי הסרטן". נכון לעכשיו, שובתים בגן הורדים (מול משרדי הממשלה) בירושלים חולי סרטן, שהתרופה אשר יכולה להציל את חייהם לא נכללת בסל הבריאות.

זהבי הזהיר בשידור כי במידה ולא ימצא פיתרון עד יום א´ הקרוב, תיערך הפגנת הזדהות המונית בעד מאבקם הצודק של חולי הסרטן. ההפגנה תיערך בגן הורדים, ביום ראשון הקרוב, החל מן השעה 11 בבוקר ותועבר בשידור חי ברדיו ובתחנות אזוריות נוספות, תחת הסיסמה "הצילו את חולי הסרטן !´´ .

"תזכרו, מחר זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו. אל תתעצלו. אולי כך אזרחים יבינו שכל אחד יכול לעזור. אם לא תבואו לירושלים, לא תצלצלו ותפקססו, למדינת ישראל אין זכות קיום" - אמר זהבי.

במהלך שידור הרדיו היום, מסר זהבי את מספרי הטלפון והפקס בלשכותיהם של נשיא המדינה, ראש הממשלה ושר הבריאות וקרא לאזרחים להציף את מקבלי ההחלטות בפניות, תחת הסיסמה: "הצילו את
חולי הסרטן".
A7

בפעם הראשונה מאז ומעולם שאני מסכים עם נתן זהבי...
הבעיה היא לא רק עם חולי הסרטן, אלא עם כלל החולים במדינה שלנו שלא יכולים לקבל את התרופות שמגיעות להם.
חברי הכנסת והשרים אשר מקבלים את כל צרכיהם הרפואיים, ללא תלות בסל זה או אחר (ראו את התקציב המיוחד שהוקצב לשרון)- אינם מודעים כלל לעובדה שמידי יום מקפחים את חייהם בני אדם, שתמורת סכום זעום ביותר, במונחים של מדינה, יכלו להיות איתנו כאן היום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-05-2006, 17:18
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
משהו על סל התרופות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "שדר הרדיו נתן זהבי קורא למרי אזרחי"

אני לא מכיר את מספר החולים, עלות התרופות והאפקט שלהן במקרה זה, אבל באופן כללי המאבקים האלה להכנסת תרופות לסל הם תמיד קורעי לב משום שהם תמיד נוגעים לחייהם ולאיכות חייהם של אנשים. זה תמיד נראה כמו שרירות לב או רשעות שתרופה מסויימת לא נכנסת לסל, אבל למרבה הצער אי אפשר לצפות שכל תרופה מצילת חיים או אחרת תכנס לסל. בהנתן תקציב מוגבל מדינה צריכה לאמוד פרמטרים כמו מספר החולים, עד כמה התרופה תאריך את חייהם, ומה עלותה ולראות אם האינטרס הציבורי מצדיק את התרופה. אלה שיקולים קרים ומנותקים, אבל אלה השיקולים שהמדינה צריכה לעשות.

הנימוקים לפיהם מדובר באחוז מצומצם מהתקציב הם נכונים אבל דמגוגיים. יש הרבה דברים שאפשר לעשות ב-10 מליון שקלים למשל: אפשר בהחלט לממן טיפול יקר ל-10 חולי סרטן ולהאריך את חייהם בעוד שנה או שנתיים או אפילו חמש, ואפשר להוריד את המכס על כסאות בטיחות לילדים ולהציל חיים של כמה ילדים שיד הוריהם אינה משגת רכישה של כיסא תיקני. בסופו של דבר זה דבר אחד על חשבון אחר.

תאמרו ובצדק שיש הרבה בזבזנות בתקציב ושגם שיקולי ועדת סל הבריאות אינם חפים משיקולים זרים. הכל נכון, אבל את מי מעניינת הכלכלה בישראל? הכל זה בטחון בטחון בטחון. הרי אוטוטו לכשיפרוץ השלום נתפנה לעסוק בכל הזוטות האלה. היה אפשר לעשות הרבה לשפור הכלכלה בכלל וסדר העדיפויות, אבל זה לא מעניין. במצב הנתון, אבל גם במצב טוב בהרבה, תמיד יהיו תרופות שישארו בחוץ ואז רק בעלי האמצעים יוכלו לממן אותן. לא סימפטי, לא צודק, אבל זאת המציאות.

וכאמור אני לא מכיר את הסוגייה הקונקרטית.
ישן 17-05-2006, 17:43

זו מדיניות לא ראלית
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "השיקול צריך להיות חד וברור-"

ראשית, אם המדינה מכריזה מראש שהיא תכסה כל טיפול רפואי, זה כאילו היא נתנה צ'ק פתוח לחברות התרופות, לספקי המכשור והציוד ולרופאים שכעת אין שום גורם שירסן את המחירים שהם ידרשו. שנית, אין גבול לעלויות הטפול הרפואי באוכלוסיה - זה נחמד לעשות MRI לכל דורש, וזה נפלא לבצע כל ניתוח מציל חיים ב mayo clinic אבל זה פשוט בלתי אפשרי. זו מערכת שזקוקה לאיזונים ובלמים כי כולם רוצים לחיות ותמיד כסף נראה שולי לעומת החיים. אפשר להעלות מסים עוד ועוד, אבל במדינה בה נטל המס הוא אבסורדי כמו בישראל אפשר לעשות הרבה בשינוי סדרי עדיפויות מבלי להעלות מסים. ושוב, שינוי סדר עדיפויות, אפילו בתוך מערכת הבריאות עצמה אינו בהכרח הגדלת סל התרופות. יש דברים יותר אפקטיביים מתרופות, כמו רפואה מונעת, כמו תחזוקה נאותה של בתי חולים, וכמו השקעה ברמה האנושית של הצוות הרפואי.
ישן 17-05-2006, 18:25

אז אולי לא הסברתי את עצמי כראוי
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אין שום סיבה להעלות את מס הבריאות."

מובן מאליו שאפשר לצמצם הוצאות על ידי קיצוץ פונקציונרים מיותרים בשרות המדינה. יש גם כאלה שיאמרו שאפשר לקצץ בבטחון, ברווחה ואפילו בחינוך לטובת הבריאות. ברור גם שיש אנשים שאכפת להם מדברים שאינם בטחוניים, אבל באופן כללי הצבור (כמו גם משתתפי הפורום הזה ואני בתוכם) מתעסק באופן אובססיבי בענייני הבטחון ותשומת הלב שניתנת לנושאים פעוטים כמו הבריאות היא זניחה.

ואם נחזור לנושא עצמו, גם אם מחר היו נוחתים לתקציב הבריאות עוד מיליארד שקלים לא בטוח שהיה נכון להשקיע דווקא בתרופה המדוברת. יכול להיות שבניתוח קר של עלות מול תועלת עדיף להשקיע דווקא ברכישת אינקובטורים לפגיות, ברכישת עוד מכשירי דיאליזה וכו' וכו'.
ישן 17-05-2006, 19:31

אם לאזרח לא אכפת שום דבר לא ישתנה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אוקיי.. אבל על הפניית המשאבים עצמה מהבזבוז לייעול אין ויכוח.."

אם אין חשיפה עקבית ומעמיקה ואם אין לחשיפה הזאת תהודה אזי אין שום סיכוי לשינוי מהותי משום שלפוליטיקאים, פקידים ואנשים מקצוע נח לתפקד (או לא לתפקד) בחדרי חדרים. עוד דו"ח רשמי על תפקוד הממשלה לא יוסיף דבר (ראה דו"ח מבקר המדינה המיותר) - כבר היום מידע רב ונגיש מאד, אבל זה מידע שלאיש הפשוט אינו אומר דבר. אני יכול למצוא את סעיפי התקציב של משרד הבריאות אבל מה הם אומרים לי? אני יודע אם התקציב לבי"ח אסף הרופא הוא בסדר? זה תפקידה של התקשורת בדמוקרטיה - למנות אנשים שמבינים בתחום שיעשו עבורי את עבודת המעקב - שיבדקו את הוצאות המשרד, את תפקודם של ארגונים ובודדים, את יישומן של המלצות ועדות מקצועיות וכו'.

המצב בישראל הוא ללא מוצא - התקשורת עסוקה במצב במדיני בטחוני כי זה קל וזה נוצץ וזה מוכר, קהל הצרכנים (אנחנו) רגיל לזה ולכן לא דורש דבר מעבר לזה. גם אם יצוץ עיתונאי רציני שיעקוב אחר תפקוד משרד התחבורה למשל, איזו חשיפה תקבל העבודה שלו? אם יתמזל מזלו והוא יחשוף מעשה שחיתות עסיסי הוא יזכה לחמש דקות תהילה וזהו. וזה כאשר מתים יותר אנשים בתאונות דרכים מאשר במלחמות ופיגועים, וכאשר העדר תחבורה ציבורית נורמלית בארץ פוגע בכלכלה, באיכות החיים ובאיכות הסביבה. אבל התקשורת עסוקה בדברים אחרים.
ישן 17-05-2006, 18:25
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בשביל זה יש להכפיל או לשלש או מי יודע פי כמה להעלות את מס הבריאות
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "השיקול צריך להיות חד וברור-"

אינני בטוח שהציבור הרחב ישלים עם זאת.

המדינה איננה מסוגלת לתת לאזרחיה מאה אחוז שרותים. הרי בתאונות דרכים נספים בני אדם - אולי להשקיע במיגון טוב יותר בדרכים.

באשר לצמצום ויעול החל מהממשלה (קיצוץ במספר השרים המנופח), דרך הכנסת וכל המגזר הציבורי והחברות הממשלתיות והתלויות בממשלה, תמיד הוא חיובי. אבל זה מחייב שנוי המשטר בכללותו וכל עוד יש בכנסת "אין סוף" מפלגות, ההולכות מתרבות - אין סכוי שהנהנתנים יוותרו היכן שהוא.

לשם הגילוי הנאות: מנקודת מבטו של מי שעדין בריא.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 17-05-2006 בשעה 18:31.
ישן 19-05-2006, 22:55
  Spinoza Spinoza אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.02
המרי של זהבי פופוליסטי והתשדיר שלו מסלף את האמת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "שדר הרדיו נתן זהבי קורא למרי אזרחי"

האווסטין אינה יכולה להציל את חיי החולים שסובלים מגרורות לא נקודתיות. היא יכולה לכל היותר להאריך את חייהם בחמישה חודשים, לא יותר. זה כואב, זה קשה לקבל, אבל מוטב להשקיע את הכסף בתרופות מצילות חיים ובעיקר בזיהוי מוקדם. סרטן המעי הגס הוא סרטן שניתן לריפוי אם מגלים אותו בזמן. אם לא מגלים אותו בזמן - שום אווסטין לא יוכל להציל אותך. עם כל הכאב.
ברור שאפשר להזרים כספים ממקורות אחרים, אבל האם המדינה צריכה מעתה לדאוג שכל אזרח שלה יקבל טיפול ברמה של קלינקת מאיו או ברמה ששרון קיבל? מצטער, הלוואי וזה היה אפשרי, אבל בואו נהיה מציאותיים.

ישן 19-05-2006, 23:47

סלח לי שפינוזה, אבל אני לא רוצה לחיות במדינה כמו שאתה מתאר
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Spinoza שמתחילה ב "המרי של זהבי פופוליסטי והתשדיר שלו מסלף את האמת"

מדינה שתשקיע כספים בקרן לקולנוע, בתאטרון, באומנות, בספורט ועוד המון דברים חשובים (ואני לא ציני, אפילו לרגע),
אבל תתן לחלשים למות טרם זמנם כי-
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Spinoza
האווסטין ...יכולה לכל היותר להאריך את חייהם בחמישה חודשים, לא יותר. .
זה מעיד יותר מכל על אטימות והתנשאות של אלה שיכולים להרשות לעצמם ביטוח בריאות פרטי ב-900 ש"ח לחודש, לעומת אלה שמרוויחים 3,000 ש"ח לחודש.

אם מדובר בהפקת סרט חדש של איבגי מול הארכת חייה של גברת כהן משדרות בחמישה חודשים נוספים-
אני לא יודע מה איתך, אבל אני (משום מה...) מעדיף את גברת כהן, שתבדל לחיים ארוכים.
או לפחות לחמישה חודשים נוספים.

ישן 20-05-2006, 03:00
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
זאת דמגוגיה, גם אתה יודע זאת...
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "ומה אם הדילמה היא בין הארכת חייה של גב' כהן בחמישה חודשים,"

אף אחד לא יטען פה שצריך לשלול את זכותו של ילד הזקוק לניתוח ויתן תרופה שמאריכה חיים במקום.

יודה טען, בצדק כמובן, שישנם סדרי עדיפויות אחרים שצריכים להתקיים במדינה, ובמקום תקציבי
עתק שהולכים למקומות לא ראויים (הוצאות מיותרות לח"כים, או נגיד שרים בלי תיק שמטרת "חוסר
התיק" היא לרצות את אותו אדם, בזבוז עצום בתקציב הבטחון על דברים שבהחלט אפשר לוותר
עליהם - ואגב, תקציב הבטחון הוא הגדול והבזבזני ביותר במדינה, וכדו' - כאלה שמתוכם אפשר
לקצץ בקלות את המיליונים הדרושים להביא לאנשים חולים את התרופות הראויות להם...).

אגב, אם היית יודע על התקציב שהקציבו לשרון, ונגיד שבצדק, לטיפול בו גם אחרי היותו רו"מ,
היית אולי מתעצבן או מתפלא - זהו תקציב שיעלה למדינה הון, זאת למרות שמשפחתו יכולה
בהחלט לממן זאת, דבר שמשפחות אחרות לא יכולות (פריווילגיות, נו...).
ובטח אני לא מגלה לך את סין בכך שאומר לך שראשי ממשלות ישראל לשעבר, כדוגמת נתניהו
וברק, נהנים מתקציב פשוט סוריאליסטי ולא הגיוני שמבזבז למדינה מיליונים כל שנה...

ישן 20-05-2006, 19:56

מצטער, זוהי איננה דמגוגיה.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "התגובה שלך דמגוגית לא פחות"

נתתי לך דוגמה אחת מיני רבות היכן יש בזבוז בלתי הגיוני שניתן היה להפנותו למקומות אחרים
יותר חשובים (ואגב, לא מדובר רק בבריאות, גם חינוך הינו דבר ראוי בהחלט לתקצוב גבוה).
אגב, ההתייחסות שלך רק לטענתי לגבי תקציב הבטחון איננו מקרי כמובן - "שכחת" את השרים
החשובים ביותר במדינה, אלה חסרי התיק...

ד"א - הטיעון של "מימון כל תרופה לכל חולה" היא אבסורדית, שכן - התרופות הללו לא יתקבלו
בחינם אלא יסובסדו ע"י המדינה כדי שלא יעלו לכל חולה בחודש אלפי ומאות אלפי שקלים - עדיף
כבר לומר לאותם חולים שהם ימותו כי אין סיכוי שיעמדו במימון עצמי שכזה, במיוחד כשמדובר
בחולים קשים כדוגמת סרטן ועוד...

בקיצור - סדר העדיפויות מגוחך עד כאב, אתה החלטת שטענתי להקצות חצי מתקציב
המדינה לבריאות (עוד דמגוגיה) וזה כלל לא מה שטענתי - טענתי שלתת לאנשים למות
כשזורקים כסף במקומות פחות חשובים, זאת רשעות וצביעות מטונפת...

ישן 20-05-2006, 21:06
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
אוקיי, עמך הסליחה
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא ברורה לי כוונתך..."

אבל לכלול אותי באותו משפט יחד איתם...

ובכל מקרה, תעמוד מאחורי דבריך. עד איזה גבול היית מסבסד ומממן תרופות?
ניקח תרחיש היפותטי שמספר האנשים החולים עולה במפתיע, ולא מתוך מגיפה כלשהי, אלא מסוגי תחלואים שונים, מה אתה עושה אז? (ולא חסרות סיבות: זיהום אוויר, קרינה, זיהום מים, תזונה וכו').
הקשר בין הטיפול באותם אנשים לבין הבזבוז המשווע שנעשה במשרדי הממשלה הוא רופף למדי, משום שהסכומים הדרושים כדי לטפל במספר גדול של אנשים גדולים לאין שיעור מזה שהיושבים במשכן יכולים לבזבז על המניירות שלהם. כולל השרים בלי התיק, המקלחות במשכן הכנסת, הרכב לנהג וכו'.
זה מתחיל במקום עמוק יותר, והתקציבים הדרושים גדולים בהרבה. מאיפה אתה משיג מימון לסל תרופות רחב כל כך?
אז שנינו יכולים לטעון שאפשר לקצץ בתקציב הבטחון, ולגרוע מתקציב התרבות, ואולי גם קצת מהחינוך וכן הלאה, השאלה היא עד כמה זה פרקטי.
אני יודע שזה נשמע ציני, אבל הטיפול בחולים שונים כנראה מתבסס גם על הסיכויים להציל אותם, (ולמזלי אני לא זה שמבצע את אותן החלטות של מי קודם למה), ואני מניח שאי אפשר להציל את כולם, אחרת היו נשמעים קולות המצביעים על דרכים אפשריות לעשות כן.
יודה כתב שהיה רוצה לראות את כל עלויות הטיפול בחולים משולמות ע"י המדינה, ולי זה נראה בלתי אפשרי. אני גם מסכים עם Sam Weller שמדובר יהיה בצ'ק פתוח עבור האזרחים, שימהרו לגזור קופון.
מצטער, זה לא נראה לי הפתרון, אם יש פתרון כלשהו לנושא, זה לא האחד לדעתי.
ישן 21-05-2006, 01:29

אוקיי, אני לא חזק בחיפוש נתונים אבל הבאתי לך קצת כדי לבהר את העניין.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "אוקיי, עמך הסליחה"

12.7 - זהו תקציב הבריאות.
9.6 - זהו תקציב החינוך.
36.6 - זהו תקציב הבטחוןן.
97 - הכסף הנעול בביטוח הלאומי וסגור כי משרד האוצר החליט שלא מוציאים אגורה...

* הנתונים במיליארדים ונטו כמובן.

עכשיו, לומר שאפשר להשיג את התקציב האוטופי לכל משרד, אכן זאת מגלומניה וברברנות אם
אומר זאת, מה שכן, ראה את הבדלי הענק בין X ל-Y. תגיד לי שלדעתך אי אפשר לשנות קצת
סדרי עדיפויות כדי להציל חיים ואני לא אקנה את זה, שהרי גם אתה בטח יודע שאפשר לשנות
את אותם סדרי עדיפויות.

חוץ מזה, הצלת חיים של אדם, אם מתרופה שקיבל, איננה שונה משיפור תקציב התחבורה
למשל כדי למנוע תאונות דרכים (וגם הוא בקרשים, אני מתאר לעצמי...) - בקיצור, הנקודה
שלי היא שחיי אדם, לא חשוב איפה נחסכים, הם הערך העליון בכל מדינה במערב ובמיוחד
בדמוקרטיות - "מי שהציל נפש אחת, כאילו הציל עולם ומלואו".

ישן 20-05-2006, 07:25

תבין- איו מצב כזה
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "ומה אם הדילמה היא בין הארכת חייה של גב' כהן בחמישה חודשים,"

אין מצב שבו אדם צריך לחלות במחלה "פופולרית" בכדי שהמדינה תמצא לו מזור,
ואם הוא חלה במחלה "נדירה"- הלך עליו....
לא ייתכן !!!

התגובות שלכם גובלות בציניות מחרידה.
תודה לאל- אין לי, ואני מתרשם שגם לכם אין, קרוב משפחה שנאלץ לממן טיפול יקר מאוד,
אבל מה שצריך לעשות בן משפחה לאדם חולה, שעלות הטיפול בו תעלה לאורך החודשים שיחיה- נניח 250,000 $- למכור את ביתו ואת כל נכסיו בכדי להאריך את חייו בעוד זמן מה,
או פשוט לזרוק אותו כמו כלב לאיזה מוסד שיירקב לו שם עד מותו?!!

אתם בכלל מבינים את מה שאתם אומרים?
היחס שלכם גובל באטימות מחרידה.

ישן 20-05-2006, 15:54
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
אני מבין, וגם מודע לעובדה שזה נראה כמו אטימות
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "תבין- איו מצב כזה"

לצערי אני חושב שהראיה שלי מאד פרגמטית.

אתה צודק במה שאתה אומר, שלא יתכן מצב שבו רק חולים במחלות פופולריות יזכו לתקצוב מסל הבריאות, אבל מאידך, סל הבריאות גם לא יכול לכסות כל מצב שהוא. הסכומים המדוברים יהיו אסטרונומים, ואותם אי אפשר לממן מהסיוע האמריקאי.
לגבי תקציב התרבות (כפי שכתבת לשפינוזה:"מדינה שתשקיע כספים בקרן לקולנוע, בתאטרון, באומנות, בספורט ועוד המון דברים חשובים (ואני לא ציני, אפילו לרגע)"), אני לא ממש תומך בתקצוב כל כך גדול, בטח כשכל הצלחת אותם סרטים הזוכים לתקצוב נמדדת בפרס בפסטיבל זה או אחר, אבל הם לא מצליחים למשוך קהל לבתי הקולנוע.
יש פה בעיה של סדרי עדיפויות, אבל זה לא מוחלט כפי שאתה נוטה לתאר זאת, וגם אם אותם מליונים המבוזבזים לשווא ע"י בית הנבחרים שלנו היו מגיעים ליעדים בעלי עדיפות גבוהה יותר (ואנו מסכימים על זה), אלו לא סכומים אינסופיים, ואני מתאר לעצמי שאתה מודע לזה בדיוק כמוני, שעל מנת לטפל בתחלואיהם של כל הזקוקים לטיפול רפואי ותרופתי - התקציב צריך להיות עצום, אך הוא אינו סופי ומוחלט, אלא נע ונד, וסביר שיחרוג ממה שניתן לתאר מראש.
ישן 20-05-2006, 03:12

קצת פופוליסטי אבל עקרונית צודק במאת האחוזים.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Spinoza שמתחילה ב "המרי של זהבי פופוליסטי והתשדיר שלו מסלף את האמת"

אתה נשמע בנאדם די ממורמר ומאלה שוויתרו מזמן על חיים טובים יותר לאזרחי המדינה, או
אולי אתה פשוט לא נמצא בשבלונה של אותה אוכלוסיה אז מאוד קל להיות ביקורתי ואפאתי
לצרות של אותם אנשים...

לעניין עצמו, למדינה, במיוחד למדינת ישראל שמתיימרת להיות מדינה שונה משאר הגוים,
מדינה של יהודים (עם הסגולה, אתה יודע...), צריכה להיות גישה סוציאלית כפי שתמיד נטען.
במקום לבזבז תקציבי עתק על חרפה, אפשר בהחלט להשקיע את הממון הזה בנושאים
החשובים ב-א-מ-ת.

כפי שכתבתי למעלהה כבר לאסף עמיתנו, כשיש לך "שרים בלי תיק בממשלה" (שזה בשביל
סתימת פיות גרידא) והתקציבים האלה יכלו למלא את החוסר של התרופה הזאת, אז סדר
העדיפויות דפוק, פשוטו כמשמעו. אם אותו סיפוק של "שר בלי תיק" עולה על הצלת\הארכת
חיי אדם, אז אני אומר רק דרשני...

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 20-05-2006 בשעה 03:19.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:27

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר