11-06-2006, 11:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 26.04.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אלטע זעכן שמתחילה ב "מה שאתה מחפש זה די עוף נדיר. המוצר הזה (שתומך בריבוי דיסקים)"
דיסק קשיח בנפח של 750GB עולה 3,100 ש"ח.
דיסק קשיח בנפח של 500GB עולה 1,700 ש"ח -> שני דיסקים קשיחים בנפח של 500GB כ"א (1TB) עולים 3,400 ש"ח.
דיסק קשיח בנפח של 250GB עולה 500 ש"ח -> ארבעה דיסקים קשיחים בנפח של 250GB כ"א (1TB) עולים 2,000 ש"ח.
לפיכך, הפתרון הכי זול כרגע עבור 1TB הוא ארבעה דיסקים קשיחים של 250GB כ"א. אני מניח שכאשר ירדו המחירים של הדיסקים הקשיחים בעלי הנפח הגדול, אז גם המחיר של הדיסקים הקשיחים בעלי הנפח הבינוני גם ירד. אני לא יודע מתי דיסקים קשיחים בנפח של 1TB יהיו זמינים במחיר שפוי. יכול להיות שמדובר בחודשים ספורים עד חודשים רבים (יותר משנה).
בכל מקרה, אם דיסק קשיח אחד של 1TB ימכר באותו מחיר של ארבעה דיסקים קשיחים של 250GB, אז במידה מסויימת עדיין יהיה עדיף לקנות ארבעה דיסקים קשיחים של 250GB כ"א, מכיוון שתקלה באחד מהדיסקים הקשיחים לא תשפיע על שלושת הדיסקים הקשיחים האחרים. יהיה צריך להחליף רק דיסק קשיח אחד זול יחסית, ולא דיסק קשיח גדול ויקר. אמנם, יש אחריות של 3-5 שנים, אבל האחריות לא מכסה את החומר שנמצא על הדיסק הקשיח.
המארז שהבאת לא מתאים לי מכיוון שזה מארז פנימי, ואני מעוניין במארז חיצוני עם חיבור USB אחד עבור כל ארבעת הדיסקים הקשיחים, לצורך חיבור לשרת FTP שיש לו יציאת USB. בנוסף לכך, אין לי מושג מאיפה הם הביאו את המחיר שלו (1,900 ש"ח) - זה כמעט כמו המחיר של הארבעה דיסקים קשיחים.
המארז שאני רוצה לא אמור להיות נייד במלוא מובן המילה. אני לא מתכוון להיסחב איתו ממקום למקום, אלא להציב אותו בסמוך לראוטר עם מערכת הפעלה לינוקס שכולל שרת FTP ויציאת USB, ומקסימום להעביר אותו פעם בכמה זמן מחדר לחדר.
לגבי העדינות של המארז, מאחר ומדובר במארז חיצוני לדיסק קשיח, הוא אמור להיות חזק וקשיח, ולספוג מכות קלות (לא נפילה לרצפה).
במידה והכסף לא היה מהווה מגבלה, אז הייתי קונה שני דיסקים קשיחים של 750GB כ"א - אחד לשמירת הקבצים, ועוד אחד לגיבוי. אבל, הכסף משחק תפקיד די מרכזי בשיקולים שלי.
לפי החישובים שלך (ירידת מחיר של 10 ש"ח בכל שבוע בממוצע), דיסק קשיח בנפח של 750GB שנמכר כיום ב-3,100 ש"ח אמור להגיע למחיר של 2,000 ש"ח בעוד 27.5 חודשים (2.3 שנים). אני מניח שזה יקרה קצת יותר מוקדם, אבל זה עדיין הרבה זמן.
ה-Mvix שהבאת הוא דבר נחמד. זה לא מה שאני מחפש עבור שרת קבצים, אבל עדיין מדובר בצעצוע מאוד נחמד ושימושי.
יש לך את הגאדג'ט הזה? אתה ממליץ עליו? אשמח לקבל חוות דעת.
למישהו יש אולי בכ"ז קישור למארז חיצוני לארבעה דיסקים קשיחים במחיר שפוי?
|