לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-06-2006, 00:43
צלמית המשתמש של Borg77
  Borg77 Borg77 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.05
המלצה מארז חיצוני לדיסקים קשיחים

אני מעוניין במארז חיצוני קומפקטי לדיסקים קשיחים SATA II בגודל של "3.5.
במארז צריך להיות מקום ל-3-4 דיסקים קשיחים (לא RAID), והוא צריך לכלול מאוורר שקט (רצוי 120mm בחלק האחורי) שיקרר את הדיסקים הקשיחים, ספק כוח חיצוני, חיבור USB 2.0, לדים שמחווים על חיבור לחשמל ועל פעילות של הדיסקים הקשיחים, ורצוי גם כפתור Power (אם אפשר, אז שהוא ינתק את הדיסקים הקשיחים בצורה בטוחה לפני כיבוי.
המטרה של המארז היא להוות שרת קבצים קומפטי ונייד ללא מחשב (הוא אמור להכיל 4 דיסקים קשיחים בנפח של 250GB כ"א), ושניתן יהיה לחבר אותו באמצעות חיבור USB לכל מחשב. המחשב אמור לזהות את הדיסקים הקשיחים שבמארז לא כדיסק קשיח אחד גדול, אלא להקצות להם אותיות לפי מס' המחיצות שלהם (לכל דיסק קשיח אמורה להיות רק מחיצה אחת, בעיקרון), וזאת באמצעות חיבור USB אחד.
אם גם יהיה אפשר לחבר את המארז ישירות לטלויזיה באמצעות כבל S-Video, ללא מחשב, ולצפות בטלויזיה בסרטים המאוחסנים בדיסקים הקשיחים שבמארז (DivX, XviD, VOB, MP3, MPEG-2, MPEG-4) באמצעות שלט רחוק מצורף, אז אני לא אתלונן. אבל, אני מעוניין בעיקרון בשרת קבצים במחיר מינימלי ללא מחשב.
יש למישהו הצעות?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-06-2006, 22:00
  אלטע זעכן אלטע זעכן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.06
דיסק מה שאתה מחפש זה די עוף נדיר. המוצר הזה (שתומך בריבוי דיסקים)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Borg77 שמתחילה ב "מארז חיצוני לדיסקים קשיחים"

הוא לא כ"כ שימושי. 1 טרהבייט זה גדול שקיים כמוצר מוגמר של אחת מיצרניות הדיסקים (שילוב שלך שני דיסקים באריזה אחת).
כוננים של 750 ג'יגה הם מוצר קיים מבית SEAGATE.

זה הדבר הכי קרוב למה שאתה מחפש:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

פה יש את הנתונים שלו מאתר היצרן: http://www.3ware.com/products/ata.asp
פה יש חנות בארץ שמוכרת את זה (תוודא שאתה יושב לפני שאתה מסתכל על המחיר ): http://www.duly.co.il/product.asp?pID=236&cID=114

יש באמת נגן נייד מבוסס דיסקשיח (יחיד), כולל כל השכלולים והחיבורים האפשריים, גם מציג על TV, וכולל שלט וכו':
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נמכר בפלונטר עם/ בלי דיסקשיח: http://www.plonter.co.il/detail.tmp...496480031913154

דעתי האישית: להיסחב עם מארז כבד (יקר ועדין עד מאוד) של 4 דיסקים זה גובל במזוכיזם.
מה גם שהנפחים המדוברים הם לא כאלה "אוטופיים"- דיסק של 1 טרה זה עניין של חודשים אם לא שבועות.
אם זה היה חשוב בשבילי, והכסף לא היה מגבלה, הייתי הולך על האפשרות השניה שהצעתי. יש טעם לחכות לירידת המחירים של ה- 750 ג'יגה- המחירים של הדיסקים יורדים ב- 10 שקל כל שבוע בממוצע.

ישן 11-06-2006, 11:27
צלמית המשתמש של Borg77
  Borg77 Borg77 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אלטע זעכן שמתחילה ב "מה שאתה מחפש זה די עוף נדיר. המוצר הזה (שתומך בריבוי דיסקים)"

דיסק קשיח בנפח של 750GB עולה 3,100 ש"ח.
דיסק קשיח בנפח של 500GB עולה 1,700 ש"ח -> שני דיסקים קשיחים בנפח של 500GB כ"א (1TB) עולים 3,400 ש"ח.
דיסק קשיח בנפח של 250GB עולה 500 ש"ח -> ארבעה דיסקים קשיחים בנפח של 250GB כ"א (1TB) עולים 2,000 ש"ח.
לפיכך, הפתרון הכי זול כרגע עבור 1TB הוא ארבעה דיסקים קשיחים של 250GB כ"א. אני מניח שכאשר ירדו המחירים של הדיסקים הקשיחים בעלי הנפח הגדול, אז גם המחיר של הדיסקים הקשיחים בעלי הנפח הבינוני גם ירד. אני לא יודע מתי דיסקים קשיחים בנפח של 1TB יהיו זמינים במחיר שפוי. יכול להיות שמדובר בחודשים ספורים עד חודשים רבים (יותר משנה).
בכל מקרה, אם דיסק קשיח אחד של 1TB ימכר באותו מחיר של ארבעה דיסקים קשיחים של 250GB, אז במידה מסויימת עדיין יהיה עדיף לקנות ארבעה דיסקים קשיחים של 250GB כ"א, מכיוון שתקלה באחד מהדיסקים הקשיחים לא תשפיע על שלושת הדיסקים הקשיחים האחרים. יהיה צריך להחליף רק דיסק קשיח אחד זול יחסית, ולא דיסק קשיח גדול ויקר. אמנם, יש אחריות של 3-5 שנים, אבל האחריות לא מכסה את החומר שנמצא על הדיסק הקשיח.

המארז שהבאת לא מתאים לי מכיוון שזה מארז פנימי, ואני מעוניין במארז חיצוני עם חיבור USB אחד עבור כל ארבעת הדיסקים הקשיחים, לצורך חיבור לשרת FTP שיש לו יציאת USB. בנוסף לכך, אין לי מושג מאיפה הם הביאו את המחיר שלו (1,900 ש"ח) - זה כמעט כמו המחיר של הארבעה דיסקים קשיחים.
המארז שאני רוצה לא אמור להיות נייד במלוא מובן המילה. אני לא מתכוון להיסחב איתו ממקום למקום, אלא להציב אותו בסמוך לראוטר עם מערכת הפעלה לינוקס שכולל שרת FTP ויציאת USB, ומקסימום להעביר אותו פעם בכמה זמן מחדר לחדר.
לגבי העדינות של המארז, מאחר ומדובר במארז חיצוני לדיסק קשיח, הוא אמור להיות חזק וקשיח, ולספוג מכות קלות (לא נפילה לרצפה).
במידה והכסף לא היה מהווה מגבלה, אז הייתי קונה שני דיסקים קשיחים של 750GB כ"א - אחד לשמירת הקבצים, ועוד אחד לגיבוי. אבל, הכסף משחק תפקיד די מרכזי בשיקולים שלי.
לפי החישובים שלך (ירידת מחיר של 10 ש"ח בכל שבוע בממוצע), דיסק קשיח בנפח של 750GB שנמכר כיום ב-3,100 ש"ח אמור להגיע למחיר של 2,000 ש"ח בעוד 27.5 חודשים (2.3 שנים). אני מניח שזה יקרה קצת יותר מוקדם, אבל זה עדיין הרבה זמן.

ה-Mvix שהבאת הוא דבר נחמד. זה לא מה שאני מחפש עבור שרת קבצים, אבל עדיין מדובר בצעצוע מאוד נחמד ושימושי.
יש לך את הגאדג'ט הזה? אתה ממליץ עליו? אשמח לקבל חוות דעת.

למישהו יש אולי בכ"ז קישור למארז חיצוני לארבעה דיסקים קשיחים במחיר שפוי?
ישן 11-06-2006, 12:05
  thekrutest thekrutest אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
שלח הודעה דרך ICQ אל thekrutest
דיסק עוד דבר, קצת להכניס לפרופורציות:
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Borg77 שמתחילה ב "דיסק קשיח בנפח של 750GB עולה..."

אני די בטוח שמה שאתה מחפש לא קיים בטבע.
אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ז"א, מבחינת המחיר.
2000 שקל עבור מה שהבחור הקודם העלה זה מחיר סביר עבור המוצר עצמו (סביר בארץ, כן?).

שים לב: אנחנו מדברים על מארז שצריך להכיל 4 דיסקים SATA, לכלול אלקטרוניקה שתרכז את כל העסק הזה ותמיר אותו ל- USB2.
לא לשכוח ספק כוח רב עוצמה: כל דיסק צורך 10-15 וואט- ניקח מקדם ביטחון- 20 וואט לדיסק- זה 80 וואט. נחשיב את האלקטרוניקה והמאווררים שצורכים חשמל- זה ספק של 100 וואט.
רק ספק ומארז יעלו 120-150$. האלקטרוניקה הייחודית זה עוד 50$.
תוסיף לזה הרכבה אצל הסינים, קוספת קרטון ומשכורת למזכירה שמדפיסה את חוברת ההוראות וקיבלת מחיר של איזה 200$.
היצרן ירצה גם להביא משהו הביתה, אז הוא יוסיף 100$ לעצמו.

ככה קיבלת קופסת פח עם מאווררים שעולה 300$. זה אם אתה שואל על מה.
המחיר בארץ זה 30% תוספת, אם לא ידעת.
ישן 11-06-2006, 19:46
צלמית המשתמש של Borg77
  Borg77 Borg77 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי thekrutest שמתחילה ב "תציץ בלינק. יש SATA לרוב:"

לא מצאתי בקישור מארז שיוצא ממנו כבל USB אחד עבור ארבעה דיסקים קשיחים מסוג SATA II.
אם היה יוצא כבל SATA אחד עבור ארבעה דיסקים קשיחים, אז היה אפשר לחבר אליו מתאם SATA ל-USB, אבל זה פתרון לא נוח שמייקר קצת את העסק.
חשוב לציין שאני לא רוצה לחבר את ארבעת הדיסקים הקשיחים למערך RAID, אלא אני רוצה שהם יזוהו כארבעה דיסקים קשיחים נפרדים (לכל דיסק קשיח אמורה להיות רק מחיצה אחת), וזאת באמצעות חיבור USB אחד.
הסיבה שאני מאוד מעדיף חיבור USB על פני חיבור SATA היא שאני מעוניין לחבר את המארז לנתב שלי שכולל שרת FTP פנימי. מאחר ומערכת ההפעלה של הנתב היא לינוקס, אז אני לא יכול לפרמט את הדיסקים הקשיחים בפורמט NTFS, אלא בפורמט EXT3. בכל מקרה, לנתב יש חיבור USB ולא חיבור SATA.
כמו כן, חיבור USB אפשר לחבר לכל מחשב (לא ידוע לי על רכזת SATA, אבל תמיד אפשר להוסיף למחשב רכזת USB). אבל, זה די בעייתי לחבר למחשב דיסקים קשיחים חיצוניים עם כבל SATA כאשר אין לך על הלוח-אם חיבורי SATA או חריצי הרחבה מסוג PCI פנויים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר