לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-06-2006, 10:47
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שרשור צבא ובטחון

מכיוון שבפורום צבא ובטחון אי אפשר לדון על גבולות הגזרה המוסריים של מלחמה. (אלא אם כן דעתך קרובה לזו של המנהלים או שאתה מנהל בעצמך), אני רוצה לפתוח כאן אשכול אחד שבו יפתחו דיונים בנושאי צבא ובטחון שיש להם נגיעה לחוק הצבאי ,לחוק הבינלאומי ולמוסר בכלל.

השאלה הראשונה שלי היא האם מותר לצה"ל לפגוע באוכלוסייה אזרחית ואם כן - באיזה נסיבות.

לדעתי אסור ליזום פגיעה באזרחים. אבל פגיעה במחבלים מונעת פגיעה באזרחים בצד שלנו ולכן יש לנו חובה מוסרית לחסל אותם ולא משנה מה המחיר שישלמו האזרחים שסביבם. מצד שני, כל עוד אפשר לפגוע במחבלים

כמו כן , צריך לקחת בחשבון שמרבית האוכלוסיה האזרחית בשטחים המוחזקים (על ידי רש"פ) היא אוכלוסיה תומכת טרור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-06-2006, 13:20
  Shay3434 Shay3434 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.05
בלית ברירה כן.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "שרשור צבא ובטחון"

מטרתו העיקרית של צה"ל, היא לשמור על בטחון תושבי מדינת ישראל. ברגע שצה"ל חש בסכנה לערעור בטחוננו, מחובתו המוסרית היא לפעול כנגד אלה שמערערים את בטחון התושבים.
במצב של ירי בלתי פוסק לעבר שטחי מדינת ישראל, המסכן בצורה הברורה ביותר את אזרחינו, צה"ל חייב להשיב אש כנגד המחבלים והמרצחים. לולא ילחם צה"ל במחבלים, הוא רק יראה שאין לאל ידו לעזור לכל הציבור המופקר בדרום.

הפושעים הפלסטינאים, משתמשים לא מעט בציבור האזרחי לקידום מטרות טרור. עקב כך מתהווה קושי בלחימה בטרור החוגג בעזה, שבסופו של דבר- עתיד לגרום לנפגעים.
מובן שצה"ל צריך להמנע כמה שיותר מפגיעה בחפים מפשע, אך במלחמה כמו במלחמה- לפעמים אין ברירה ולפעמים יש טעויות.

באירועים האחרונים בעזה, הפלסטינאים יצאו בשן ועין וצר לי על כך. אך במידה וארגוני הטרור ימשיכו בדרכם, צה"ל יצטרך להמשיך לפעול ברצועה ולנסות למצות את הדין עם המחבלים.

הירוק בכל זאת עולה

ישן 11-06-2006, 21:44

מגוון הדעות והאידיאולוגיות באו לידי ביטוי
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Sycofat שמתחילה ב "הפלסטינים רוצים אותנו בים?..."

בבחירות האחרונות ברשות.
אין מגוון דעות ברצועה. יש קיצוניים (פת"ח) וקיצוניים יותר (חמא"ס), למרבה הצער, הקיצוניים ביותר הם אלו שנבחרו ע"י העם הפלסטיני.
העם הפלסטיני בחר להעמיד בראשו את הארגון שחרט על דגלו את השמדת ישראל. ארגון שדוגל בטיהור הארץ מיהודים.
האם אתה באמת עוצם עיניים כ"כ חזק שאינך יכול לראות זאת?

קשה לי לראות סוף לסכסוך הזה, שסלע המחלוקת בו היא ירושלים. (עליה אף אחד מהצדדים לא יוכל להתפשר) אני לא משלים עם זה ובטח שאיני מוכן לספוג את גחמתם של היושבים בעזה. אך רק ברגע שהפלסטינאים יושיטו יד אמיתית, אפשר יהיה לדבר על הפסקת אש והקפאת הסכסוך.

הירוק בכל זאת עולה

ישן 12-06-2006, 06:51

צר לי שאתה עושה השוואה בין החמא"ס
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Sycofat שמתחילה ב "[font=Verdana]נו אז, ובבחירות..."

לבין מפלגת הליכוד או כל מפלגה חוקית ומייצגת בישראל.

קדימה יכולה להחליט על כיבוש חוזר של כל השטחים?
הסר דאגה מלבך, אולמרט לא יעשה כן. ההפך הוא הנכון.
הציבור בישראל בחר בבחירות האחרונות מפלגת שמאל, אשר דוגל בהחזרת שטחים לפלסטינים. מנגד, הציבור ברצועת עזה בחר בבחירות האחרונות ארגון טרור אשר דוגל בהחזרת היהודים לאירופה.

בקשר לירושלים, אם היא סתם עיר שלא אומרת לך כלום, אז חבל לנו על הויכוח כיוון שלי היא אומרת הרבה, וכן היא הייתה אחת הסיבות להתגייסותי.
גם מנחם אוסישקין אמר שאין ציונות בלי ציון. האיך תהיה ארץ ציון וירושלים, בלי ירושלים?

הירוק בכל זאת עולה

ישן 12-06-2006, 07:59
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
גם במחבלים אסור לפגוע רק אחרי משפט שבו יוכח במאה אחוז

ויתנו זכות הגנה לנאשמים, וימוצו כל הדיונים.

ככה זה באזרחי, גם אם יש פושע הכי חמור גם אותו לא דנים רק אחרי משפט ארוך. אחרת זה לינץ'.

אבל, במלחמה יש חוקים וכללים אחרים. בגלל שנוצר מצב שאם לא יעשו את הדברים שמתחייבים מבחינה בטחונית, כל המדינה עלולה לקרוס, ולכן אין ברירה.

גם מה שלוקחים חיילים ושולחים אותם למשימות מסוכנות מבלי לשאול אם הם רוצים גם זה לא הוגן, אבל, כאמור, זה מצב של מלחמה.

במלחמת עולם השנייה היה המצב כה חמור, עד שהיה חוק שמי שמשתמט או בורח מהצבא ומהקרב היו הורגים אותו. זה היה המצב אז בגלל ואז היה מצב שחצי מהחיילים לא היו חוזרים ואם היו נותנים בחירה חופשית ללכת למלחמה או לא, , הרבה מאוד היו מוכנים לשבת אפילו בבית הסוהר רק לא ללכת לקרב. והמדינה של ברית המועצות שניהלה את הקרב נגד הנצים הפעילו חוקי חירום של הרג למי שבורח מהממערכה.

המצב יכול להיות עוד יותר חמור - מלחמה גרעינית, שעל זה כנקמה מחסלים גם אוכלוסיה האזרחית בבחינת תמות נפשי עם פלשטים, בגלל שזה המענה היחיד והדרך היחידה להפחיד את הצד השני.

לכן, מי שלוקח פושעים שלא היו במצב של מלחמה, שאז היו מביאים אותם לדין ושופטים אותם, ובמקום זה הוא נותן להם נשק, שטח וארגון צבאי, או-אז זה הפשע הכי חמור, בגלל שהוא לקח מצב נתון שבו היה אפשרי לעשות שיטור ומשפט, והפך אותו למצב של סיכולים ממוקדים וגרוע מזה. אלו הם פושעי אוסלו הידועים.

כל זה בא כמענה על הקטע הבא:
ציטוט:

השאלה הראשונה שלי היא האם מותר לצה"ל לפגוע באוכלוסייה אזרחית ואם כן - באיזה נסיבות.

ולעצם העניין, למצב שלנו כעת, הדרך הכי טובה והכי יעילה לפעול זה שעל כל ירי שלהם הם יאבדו שטח ולא אנשים. ככה יהיה גם פחות על מצפונם של פושעי אוסלו.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 12-06-2006 בשעה 08:09.
ישן 12-06-2006, 11:30
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

ברוך השם שהמצב כיום לא כמו אז.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי צפֿרדע שמתחילה ב "טוב אז נהיה כמו הרוסים זה מה..."

לרוסים יש המון מגרעות, אבל זה כמעט בוודאות שבלי מה שהם עשו אז, היטלר ימח שמו וזכרו היה משתלט על כל העולם, ואנחנו לא היינו כאן כיום.

דווקא השמאל היו אלו שכינו את סטלין כשמש העמים.

דרך אגב, ברצוני לדעת האם אתה אחד מאלו שהצביע עבור אלו שהביאו לפה את המחבלים מטוניסיה והביאו אותנו למצב שבו אם לא נחסל מחבלים בלי משפט, לא נוכל להתקיים.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 12-06-2006 בשעה 11:34.
ישן 12-06-2006, 15:37
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

תסביר איך בדיוק...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי צפֿרדע שמתחילה ב "בלי מה שהרוסים עשו אז אולי..."

אתה כתבת:
ציטוט:
בלי מה שהרוסים עשו אז אולי היו יותר יהודים חיים היום

תלמד קצת היסטוירה ותראה מי הכריע אז את המלחמה נגד הנאצים.

אני כלל וכלל לא מסמפט את הקומוניסטים, אני מודע שסטלין היה אחראי באופן ישיר לעלייתו של היטלר על ידי זה שהתחלק איתו בשלל של המדינות לפני שהיטלר ימח שמו תקף את רוסיה. אבל הכרעת הקרב הייתה על ידי זה שהיו נחושים בכל מחיר לנצח.

גם ארה"ב הטילה פצצה אטומית על יפאן, גם זה עזר להכריע.

בכל אופן, העיקר פה זה לא הפרטים, רק הנקודה הכללית, שיש מצבים בהם אין ברירה רק להשתמש בדרכים יותר אלימות מאשר הורגלנו בחיים האזרחיים.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 12-06-2006 בשעה 15:41.
ישן 12-06-2006, 10:04
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
מכיוון שבפורום צבא ובטחון אי אפשר לדון על גבולות הגזרה המוסריים של מלחמה. (אלא אם כן דעתך קרובה לזו של המנהלים או שאתה מנהל בעצמך), אני רוצה לפתוח כאן אשכול אחד שבו יפתחו דיונים בנושאי צבא ובטחון שיש להם נגיעה לחוק הצבאי ,לחוק הבינלאומי ולמוסר בכלל. .

מטרתנו בפורום צו"ב היא ללמוד ולהשכיל לא להתווכח ולהתנצח לכן לויכוחים פולטיים אין מקום אצלנו.
כדי להתווכח ישנם פורומים אחרים שבהם יכולים אנשים שמעוניינים להתווכח לפרוק את תסביכי הנחיתות שלהם.
ראוי לציין שלאחר שהחלטת, במודע, להפר כמה פעמים את חוקי פורום צו"ב נחסמת מכתיבה בו. אני שמח שיש לך מקומות אחרים בהם תוכל להשתחרר מהתיסכולים שלך.

ציטוט:

לדעתי אסור ליזום פגיעה באזרחים. אבל פגיעה במחבלים מונעת פגיעה באזרחים בצד שלנו ולכן יש לנו חובה מוסרית לחסל אותם ולא משנה מה המחיר שישלמו האזרחים שסביבם. מצד שני, כל עוד אפשר לפגוע במחבלים .

מעניין, אך, דעתי היא כדעתך.
על המשפט הבא אני מוכן לחתום כאילו יצא מפי: לדעתי אסור ליזום פגיעה באזרחים. אבל פגיעה במחבלים מונעת פגיעה באזרחים בצד שלנו ולכן יש לנו חובה מוסרית לחסל אותם ולא משנה מה המחיר שישלמו האזרחים שסביבם (ועדיין, אני חושב שלדיון הזה אין מקום בפורום צו"ב).
צה"ל חייב להגיב לירי לכיוון מקורות אש שירו לתוך השטח שעליו הוא מצווה להגן. ירי התגובה חייב להיות חריף ביותר וללא התחשבות מי ייפגע בצד של האוייב.
נכון, יש לי בעיה עם ילדים הרוגים, ולא משנה באיזה צד הם. אולם אני מעדיף שהילדים שיפגעו יהיו בצד של האוייב ולא בצד שלי.
יחד עם זאת, אני חושב שאין צורך ליזום פגיעה בבלתי מעורבים, רק לירות על מקורות ירי ולא להתחשב אם ייפגעו גם בלתי מעורבים.
בעיה אחרת שיש לי היא עם תדמיתנו בעולם, אבל, לדעתי בכך צריך לטפל בשני האופנים הבאים:
  1. להכיר בכך שלא משנה מה נעשה תמיד תהיה עלינו ביקורת.
  2. להסביר שהאחריות לפגיעה בבלתי מעורבים היא על הצד שירה מתוכם ולא על הצד שהגיב לירי.
הפלסטינים חייבים להבין שכל ירי שלהם יענה בתגובה חזקה וכואבת עד שלא יהיה להם כדאי לירות.
ואחרי הכל, עם המשפט האחרון שלך:
ציטוט:
כמו כן , צריך לקחת בחשבון שמרבית האוכלוסיה האזרחית בשטחים המוחזקים (על ידי רש"פ) היא אוכלוסיה תומכת טרור.

איני יכול להסכים. המשפט הזה מעיד על בורותך ואי הכרות עם השטח.

ישן 12-06-2006, 22:30
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "כלומר לכל מי שמתווכח יש תסמני נחיתות? טוב לדעת..."

מי שכותב בפורום רק כדי להתווכח זה מישהו שמתמודד עם תסביך כלשהו. בהחלט כן.
אוכלוסיה תומכת טרור? מה זה אומר? תומכת פיזית? האם לצורך תמיכה לא צריך מגע כלשהו עם הטרוריסט? לא נראה לי שתמיכה רוחנית בלבד יש בה כדי להתיר את דמם...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:54

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר