09-07-2006, 00:34
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
|
עובדות מדהימות
ראשונה - מתגובת דו"ץ למדנו על אאוט שלא דיווחנו או שאלנו עליו ושהוא חמור לא פחות משני אלו עליהם דיווחנו (הידיעה שפתחה את האשכול הזה משותפת לעידו ולי). אנחנו היכרנו אאוט שנפל רחוק מהמטרה (אך לא ידענו בדיוק היכן) ועל אאוט שפגע בתחנת השנאים.
שניה - לקיחת האחריות לפגיעה בתחנת השנאים אינה כ"כ פשוטה. מדובר על תחנה שהוקמה במימון אירופי ובמקום לומר "טעינו סליחה" להתנצל ולהמשיך הלאה, אחרי שהפגיעה הזו פורסמה מצהירים גורמי ההסברה השונים שהפגיעה הייתה מכוונת. כלומר, מוכנים להתעמת בגללה עם הארופים (עד כמה שאני יודע הם אכן התלוננו על הפגיעה בנכס עליו הם השקיעו כספים רבים).
שימו לב שאת ההחלטה על לקיחת האחריות לא יכול לקבל קצין בדרגת סא"ל, ואפילו לא אלוף הפיקוד. נראה לי שמגוון השיקולים הזו צריכים לעלות לדיון גם במשרד החוץ, הביטחון ורוה"מ. אם הם "עשו חושבים ואמרו - יאללה, ניקח אחריות, ונרוויח נחישות ורצינות בדרך..." מה זה אומר על כל הלחימה?
שלישית - רק אנחנו פירסמנו את האאוטים האלו. קשה להאמין שהמידע הזה כ"כ קשה להשגה או שהיה מישהו שנמנע מלפרסם אותו כדי "לא לפגוע במאמץ הצה"לי". חוץ מערוץ 7 אני לא מכיר מישהו שמתחשב בשיקול הזה. והפירסום עבר צנזורה.
בסך הכל צריך קצת לפתוח אוזניים ולדבר עם החיילים (להקשיב להם, ולא רק לחפש הוכחות לקונספציה שכבר באת איתה מהמערכת בתל אביב), הדחה של מסו"ל זה משהו די גדול, בייחוד אם מצטרפות אליה הדחות של קצין ומפקד מאותה הסוללה.