לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום כתיבה וספרות!!! והשורה הנעה - נוע תנוע! אוסף ביקורות הספרים של כל הזמנים אוסף אתגרי הכתיבהלכתיבה הציטוט הנבחר: 'הסופר, כמו הילד, אוהב לשחק משחקים, אבל יודע להציב את הגבול בין האמת לבדיון' מאת פרויד. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > כתיבה וספרות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-07-2006, 06:07
צלמית המשתמש של joshtaro
  joshtaro joshtaro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל joshtaro
שיר אהבה.......אחר

כולם כותבים שירי אהבה
לאיש, לאיש, לאמא אדמה
ואני, גם אני כתבתי.

אבל למה כולם כותבים על צער
צער כה רב, כמו עצים ביער
אני שוב שאלתי

מדוע אהבה קשורה לכאב?
מדועה עצוב להתאהב?
שאלתי גם:
מדוע הנאהבים מוחים את דמעותינו
גם בזמן שאנו אוחזים בהם בזרועותינו?

היכן האושר, איפה השמחה?
מה קרה לאותה האהבה
זאת לא הבנתי.

או אז
באו החכמים
ואמרו לי
במאור פנים:
"אהבת אמת זו אהבה שאינה תלוייה בדבר"
ואז האסימון נפל לי.

לא צער ולא כאב
לא יגון או יללת זאב
כי אם, רחמים עצמיים
אלו הם אותם האנחות
על האהבה שמתבזבזת
על ריגושים וחוויות.

תפנימו....

חזרה לפורום
ישן 21-07-2006, 18:24
  מריאל מריאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.06
גרפיקה אני לא יודעת למה אנו נצמדים לעצב שבאהבה כל הזמן.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי joshtaro שמתחילה ב "תודה לכל מי שהגיב..."

אני חושבת שזה בגלל שזו מים נורמה/מוסכמה חברתית בלתי כתובה. כשאנחנו ילדים, אם יש משהו שאנחנו רוצים ולא מקבלים, אנו יכולים לבכות, להתעצב, אבל בסופו של דבר אנו עוברים הלאה, עוזבים ומחפשים משהו אחר. אני לא יודעת איך גדלנו לשכוח את חוכמת החיים הפשוטה הזו. למה אנו נצמדים לעצב ולא משחררים? אולי כי זה מה שלמדנו מהסביבה ומההורים שלנו ומעולם לא חשבנו שמשהו לא בסדר עם זה, ולכן לא ניסינו להתנגד. ככה זה העולם, ככה זה החיים ואין מה לשנות. אולי הסיבה היא יותר פנימית. זה לוחץ על כפתורים פנימיים של בעיות בלתי פתורות שנשארו עוד מהילדות שלנו, ולכן לא נעזוב עד שלא נפתור אותם. אולי.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

חזרה לפורום
ישן 21-07-2006, 18:17
  מריאל מריאל אינו מחובר  

גרפיקה גם אני שאלתי בדיוק אותן השאלות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי joshtaro שמתחילה ב "שיר אהבה.......אחר"

ועכשיו קיבלתי תשובה: רחמים עצמיים.
אתה יודע, לפני כמה חודשים שמתי לב לכך שכל פעם שאני מנסה לדמיין את עצמי עם הבחור שאני מאוהבת בו (אבל הוא לא בי), מיד עולה בי כאב חזק. ותהיתי מדוע זה כך. חשבתי שזה רק אני. הרי מפנטזיות אמורים להנות, לא? ואז החלטתי לשאול באינטרנט. ושאלתי. ולא קיבלתי תשובה. מאוחר יותר קיבלתי תשובה שעוזרת לי: אם עולים הרגשות האלה, סימן שצריך לשנות כיוון. זה לא הכיוון הנכון. זה לא אומר שזה לא הבחור הנכון, אלא פשוט אומר: כאן ועכשיו לא. דרוש כיוון אחר.
ועכשיו אתה בא ונותן לי תשובה מאוד פשוטה: זה הכל גירסה של רחמים עצמיים.
תודה לך.
באמת שיר של חוכמת חיים.
מקווה שבאמת אפנים.

חזרה לפורום
ישן 22-07-2006, 21:23
צלמית המשתמש של joshtaro

על השיר
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "גם אני שאלתי בדיוק אותן השאלות"

בשנה האחרונה למדתי הרבה על הנושא של אהבה.... זה נקרא אומנות האהבה. מכל מיני מקורות....
מה שברצוני לומר זה שהרבה אנשים לא מבינים שגם אחרי שהיו להם 10 חברות/חברים הם עדיין בדרך הנכונה...
אבל זה אבסורד לא? היו להם כל כך הרבה קשרים אבל כולם נכשלו לא? אז למה הם ממשיכים בזה? אולי יש להם בעיה ובגלל זה הם לא מצליחים? יש יותר סבירות שהם יהיו הטועים מאשר עשר אנשים שונים שרק קשר אחד איתם נכשל לא?
אבל בעצם ככה זה כמעט כולם.... אז ישנה בעיה שכולם מתעלמים ממנה לחלוטין ולמה זה?
כי הם מחפשים את הריגושים..... וריגוש זה דבר זמני שבא והולך..... ותמיד נרצה יותר. ולמה אנשים עצובים? כי יום אחד בא והם מגלים שיש בזה חלק שהוא לא ריגוש או כי הם קיוו שזה לא יהיה עוד אחד אבל הם לא מכירים שום דרך אחרת מאשר אותה דרך של חיפוש חוויות...... אז לא פלא שאנשים עצובים ומרגישים לבד גם כאשר מחבקים אותם...... ויש שיר שממש מבהיר את הבעיה הזאת למרות שזה נשמע כאילו זה יכול להיות ברור ומובן מאליו.....שיר חדש .....איתי של קרן פלס.

בקשר לאהבת אמת הסוד האמיתי הוא הנתינה. אדם שאוהב מישי ורוצה שהיא תאהב אותו ותחבק אותו כי כל כך כיף לו וכי היא יפה וכי היא טובת לב והיא תנחם אותו כשהוא עצוב ושתתן לו את כולה וכי היא טובה במיטה לא אוהב אף אחת חוץ מאת עצמו. הוא אוהב לקבל ממישי אז בעצם לא משנה לו ממש מי זאת תהיה. אותו אחד יכול לשכנע את עצמו שזה לא כך אבל...... האמת שהוא מניאק ואגואיסט....... מי שבאמת אוהב אוהב לתת. בלי תמורה. רוצה לתת כי הוא אוהב שאותה אחת שהוא נותן לה נהנית מזה. והסיבה היחידה שהוא רוצה שהיא תאהב אותו זה כי אז היא הכי תאהב לקבל דווקא ממנו, ואז הוא הכי ישמח וזה יסב לו את הכי הרבה אושר....... נשווה את זה לנתינת צדקה (למרות שזה לא צדקה) מי שנותן צדקה למישו עשרי מישו שלא זקוק לזה אני בספק כמה הנאה יש לו בזה מלבד שאולי אותו עשיר יתן לו משו בתמורה...... אבל אם מישו יתן לאיזה קבצן ברחוב הוא יהנה הרבה יותר לת לו כי העני באמת הכי זקוק לאותם שקלים בודדדים...והעני הכי ישמח לקבל...... אהבת אמת זו אהבה שאינה תלוייה בדבר... במילים של ימינו זו אהבה בלי תנאים. לא אהבה שאין לה כללים אלא שלא משנה מה באמת אוהבים את בן/בת הזוג.......

כל מה שכתבתי נכתב בלשון זכר כי אני אחד כזה ואני חושב ככה אבל הכוונה היא לשני המינים......

לא השקעתי בהבהרה של המילים כי אין לי כח (ראו ערך: החותמת) אבל אני מקוווה שהבינו אותי....

שתזכו לאהבת אמת .......

חזרה לפורום
ישן 23-07-2006, 07:58
  מריאל מריאל אינו מחובר  

גרפיקה יש לי משהו להוסיף
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי joshtaro שמתחילה ב "שמח לשמוע....."

הקטע של הנתינה מכל הלב וללא תנאים - אתה לא שם עד שאתה שם. זה לא משנה כמה אנשים יגידו לך את זה. עד שאתה לא חווה את זה באמת אתה לא יודע מה זה. הרבה פעמים כשאומרים לאנשים שהאהבה האמיתית היא נתינה הם באמת מתחילים לתת ולעזור לאנשים אחרים, כי אמרו להם שזו האהבה האמיתית. אבל ברגע האמת, כשקורה משהו, פתאום צצה לה האמת האמיתית שלהם שהם מרגישים מנוצלים, פראיירים, לא מוערכים וכו' ומתחרטים על זה שבכלל נתנו. לפי דעתי זו לא נתינה אמיתית. נתינה אמיתית היא כזו שברגע האמת אתה לא מתחרט שנתת, דבר כזה בכלל לא עולה בדעתך, אתה לא מבקש שום תמורה בצורת הערכה של אחרים או משהו, אבל לא מרגיש מנוצל או פראייר, אתה שלם עם עצמך לחלוטין שמח שנתת.

חזרה לפורום
ישן 23-07-2006, 16:46
צלמית המשתמש של joshtaro

זה בדיוק מה שאמרתי....
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "יש לי משהו להוסיף"

כי אדם שמרגיש מנוצל ופראייר הוא אדם שמרגיש שמנצלים אותו כי הוא רוצה לקבל משו בתמורה.....
דוגמה אישית שלא קשורה לאהבה אבל בעניין הזה....
כל הזמן כשיש לי כסף ביד ואין לי מה לעשות אותו אני די מבזבז אותו וממש לא אכפת לי על מי או על מה..... בשבילי הכסף הזה הוא סתם....... ככה הוצאתי על חברים עד שיום אחד שמתי לב שחברים שלי בונים על הכסף שלי.... (ואני לא עשיר או משו כזה בדיוק ההיפך...) הרגשתי מנוצל כי אצלי היה ברור שמתי שלהם יהיה הם גם יחזירו לי רק שהם לא חשבו על זה ככה הם התנהגו שכל עוד יש לי כסף אז הם יכולים לנצל את זה..... הרגשתי פראייר ומנוצל..... כי ציפיתי מראש לקבל חזרה.
אבל הנתינה באהבת אמת היא נתינה רק כדי לתת כמו לתת לקבצן.... שאין אף אדם שמצפה שהקבצן ייתן לו מתישו את הכסף חזרה.......
מי שמרגיש פראייר כשהוא נותן, אז מבחינה נפשית הוא לא מוכן, כנראה, לקשר אמיתי ואהבת אמת.
אותו אחד הוא בעצם גאוותן כי הוא שם את עצמו בראש, ואז כל השאר. ובמצב כזה הוא לא יכול לחוות ולחיות חיי אהבה כי אהבה זה שיתוף, ונתינה. אפשר לאהוב מישו אהבת אמת גם אם אותו אחד לא אוהב חזרה..... כי זה לא קשור לקבלה אלא לנתינה.
ומי שמכיר את הסיפור בתנ"ך של דוד ויונתן..... שהייתה ביינהם אהבת אמת, שלא משנה מה, אפילו שדוד ניסה לקחת לאביו את המלכות הוא עדיין אהב אותו, אפילו שדוד העלוב הרג את גולית האדיר בעוד שכל הלוחמים האדירים מישראל לא הרגו העזו, לא גרם ליונתן לקנא בו.... זו אהבת אמת.

ודוגמא פשוטה לאהבה כזו, זו אהבת הורים לילדים (אצל רובם לפחות). לא משנה מה הילד עושה ההורים עדיין אוהבים את הילדים שלהם..... אין מה לעשות......הם אוהבים אותם..... אפילו שהם צועקים עליהם. זה הכל מתוך אהבה.
מקווה שכולנו נזכה לאהבת אמת.....
יום טוב לכולם............

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:03

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר