לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-07-2006, 12:35
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
הקושי בתיכנון לוחמה פסיכולוגית
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Ethosys שמתחילה ב "כולם יודעים את זה"

היא שקשה מאד לשלוט מי יהיה זה שיחשף למסר שאתה מוציא.
אתם מדברים, ובצדק, על מסרים שצריך לכוון לאוכלוסיות שונות. יש מסר להעביר לציבור הערבי בכלל, לציבור בלבנון צריך מסר אחר, לקהל הישראלי צריך מסר משלו ולציבור באירופה צריך מסר שונה לגמרי.
הבעיה היא מה קורה כשהמסר ששלחת ללבנונים מגיע לישראלים ולהפך. חובה לתכנן את המסר כך שגם אם החשיפה לציבור האחר תיקרה לא יהיה בכך נזק.
(האם ההסבר מובן או שצריך לתת דוגמאות?)
לכן תיכנון ל"פ אינו פשוט כלל וזה מקצוע שיש ללמוד היטב, לא לשלוף מהמקלדת.
קיראו בבקשה את האשכול הזה כדי לקבל יותר מידע.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-07-2006, 17:54
  Ethosys Ethosys אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.10.03
לדעתי אתה טועה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הקושי בתיכנון לוחמה פסיכולוגית"

ואני מתחיל בעובדות היבשות - גם החיזבאללה וגם הפלסטינים בל"פ הצליחו הרבה יותר(די ברור שהמצב כרגע זמני) עם מסר אחיד חד וברור ובלי מומחים גדולים בל"פ.

ולמהות הענין -
מסרים שונים לאוכלוסיות שונות בעידן הגלובליזציה הינם חלק מקונספציה מוטעית כי היום כולם שומעים הכל
כך שהמסר משדר חוסר אמינות.
המסר צריך להיות אחיד אולם שונה מעט במהות ובאופן ההתבטאות במדיות השונות-לשם כך צריך מומחים.
כמו כן כדאי שהמסר יהיה חד ברור וכמה שיותר עקבי במידת האפשר.

~מן הראוי לציין שאני בכלל לא מומחה בנושא~
אולם הדברים כן נכתבו מתוך ידע וודאי שלא נשלפו כך סתם ממוחי הקודח, אשמח להרחבה של הדיון שלא זוכה להתייחסות מספקת בתקשורת באופן עניני בהמשך, תודה.

חוץ מזה ,
אני שמח מאוד להכיר את הפורום הזה, הדיונים מענינים והחברים פה לרוב מבינים עניין, למדתי המון ,תודה לכולכם.
ישן 19-07-2006, 18:39
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Ethosys שמתחילה ב "לדעתי אתה טועה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Ethosys
מסרים שונים לאוכלוסיות שונות בעידן הגלובליזציה הינם חלק מקונספציה מוטעית כי היום כולם שומעים הכל כך שהמסר משדר חוסר אמינות.
המסר צריך להיות אחיד אולם שונה מעט במהות ובאופן ההתבטאות במדיות השונות-לשם כך צריך מומחים.
כמו כן כדאי שהמסר יהיה חד ברור וכמה שיותר עקבי במידת האפשר.

זה בדיוק מה שאמרתי במילים אחרות.

ישן 19-07-2006, 19:30

טעות בסיסית
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "[QUOTE=Ethosys] מסרים שונים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
יש מסר להעביר לציבור הערבי בכלל, לציבור בלבנון צריך מסר אחר, לקהל הישראלי צריך מסר משלו ולציבור באירופה צריך מסר שונה לגמרי.
הבעיה היא מה קורה כשהמסר ששלחת ללבנונים מגיע לישראלים ולהפך. חובה לתכנן את המסר כך שגם אם החשיפה לציבור האחר תיקרה לא יהיה בכך נזק.

אם הבנתי נכון אתה טוען פה שצריך מסרים שונים לכל אוכלוסיה ובכל זאת שלא תהיה סתירה בין המסרים, במקרה כזה אמרנו דברים שונים לגמרי , אני רוצה מסר אחד(למעט שינויים קלים).

לוחמה פסיכולוגית כשמה כן היא ואיננו נלחמים אלא קודם כל בחיזבאללה בביירות.
לעולם המסר הנכון שמכוון לחיזבאללה בביירות יובן כתוקפנות פוגענית ע"י השבדי היושב בשטוקהולם...
ובמלחמה נכונה יש לקחת סיכונים מחושבים וליזום אחרת ההפסד מובטח כמו בשטח כך גם בל"פ,
הזהירות המופלגת הביאה אותנו לשפל הנוכחי.

המסר האחיד צריך להיות ש-נסראללה לא מזיק לנו משמעותית ושעליו לחוש בושה עמוקה על כך שהתוקפנות שלו גורמת להרס כה רב בלבנון עקב השימוש שלו באזרחים לבנונים תמימים בעוד שבצפון ישראל הפגיעה מועטה-

אני חושב שמסר כזה מפיו של ראש ממשלה כריזמטי יכול לשנות את המציאות בלבנון ,
אתם מסכימים?
ישן 19-07-2006, 20:07
צלמית המשתמש של יוסיפון

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק ברור
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Ethosys שמתחילה ב "טעות בסיסית"

נסיתי להסביר את הקושי בתכנון מסר אחד שיוצא ע"י אנשי הל"פ. הסברתי שלכאורה רצוי להוציא מסר שונה לכל קהל אך אין אפשרות כזו לכן חשוב להוציא מסר אחד ולחשוב כיצד הוא יתקבל אצל קהלים שונים.

ישן 19-07-2006, 20:11
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Ethosys שמתחילה ב "טעות בסיסית"

לגבי הסיפא שלך: אני לא מבין איך מסר שאין נזק בישראל אך אנחנו גורמים לנזק רב בלבנון יצדיק את הגישה שלנו. זה מסר מאד בעייתי, חיזבאללה לא מזיק לנו אבל אנחנו כן מזיקים חאוכלוסיה האזרחית של לבנון.
זה היה יכול לעבוד לזמן קצר, ביום הראשון אחרי החטיפה. לא עכשיו אחרי למעלה ממאה הרוגים לבנונים, רובם אזרחים.

ישן 19-07-2006, 21:40

אכן כך-זהו סיכון מחושב
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "לגבי הסיפא שלך: אני לא מבין..."

למרות זאת חזרה על כך שטילים והרוגים בחיפה הם דבר שישראל לא תסכים לו ומצד שני הנזק בלבנון גדול מאוד ובעוצמה הרבה יותר משמעותית כדי למנוע טילים והרוגים בחיפה ...
זה יכול להשיג את האפקט הרצוי, ראש ממשלה שיחייך בביטחון למצלמות ויצהיר שהיום החיזבאללה הצליח להרוס בניין אחד בלבד בחיפה אולם ישראל לא תקבל זאת ויסביר את ההרס הגדול בלבנון ואת זה שאין ברירה, מסר כזה ללבנוני באמצע שכונה הרוסה לגמרי יחסל את נסראללה תוך זמן קצר יחסית, בניגוד להפגנות התמיכה שיש כיום.

במקביל יש לזכור שמקבלי ההחלטות בעולם מודעים לל"פ ומקבלים את ההסבר המתאים לא דרך התקשורת למרות הלחץ העקיף כמובן וזה כבר בגדר סיכון מחושב...
כמו כן אסור לדבר על לוח זמנים ומדברים על זה יותר מדי,
אני זוכר שבצבא סגרתי 21 אבל השבוע האחרון היה תמיד הכי פשוט לעבור כי ידעתי שזה עומד להסתיים בקרוב,תודעתית-פסיכולוגית כך אנו עוזרים לאויב ומחזקים אותו.

כך בהדרגה יוצרים מדיניות הסברתית נכונה שמנחה ל"פ בעת הצורך,
מה שעצוב זה שכנראה קובעי המדיניות מנהלים שיח שונה לגמרי עם קונספציה שגויה לחלוטין.
ישן 18-07-2006, 13:08
  מקרוני מקרוני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.02
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מקרוני שמתחילה ב "לדעתי הנקודה החשובה, שבהסברה..."

אתר ילדים איסלאמי: "רצח ילדים - חלק מהיהדות"
לכבוד הפסח? אתר ילדים של האחים המוסלמים מחייה את עלילות הדם ומקנה לילדים "מידע חיוני" על הדת היהודית: "היהודים רצחו 25 מנביאיו של אללה"; "ההיסטוריה השחורה שלהם מלאה בפשעים של רצח ושחיתות"; וגם "הסטייה בעולם - תוצאה של תכנון יהודי"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3239348,00.html

עיתון סורי: שפעת העופות - מזימה ישראלית
לדברי היומון הממסדי, ישראל פיתחה את הנגיף על מנת לפגוע בערבים. ולמה הנגיף הופץ בדרום מזרח אסיה דווקא? מפני שישראל רצתה לבחון את השפעתו על הגנים המיוחדים של הגזע הצהוב האסיאתי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3213682,00.html

ירדן אסרה לשדר סדרת טלוויזיה אנטישמית
בעקבות מחאות של ארגונים ישראלים ואמריקניים, אסרה ממשלת ירדן על תחנת השידור הפרטית "ממנוע" לשדר את הסדרה הסורית האנטישמית "אל-שתאת" (הפזורה). באחד הפרקים נראית פרוצה במכון ליווי שמנוהל על-ידי יהודים המשתוקקת להדביק במחלתה לקוחות לא יהודים
(21:31 :שעה ,30/10/2005 :תאריך)רועי נחמיאס

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3161690,00.html

נשיא איראן: "מה יפה יותר ממוות כמחבל מתאבד?"
בנאום רשמי בטלוויזיה העלה על נס נשיא איראן החדש אחמדי-נג'אד את תרבות המחבלים המתאבדים: "האם ישנה אמנות יפה יותר, נשגבת יותר, אלוהית יותר ונצחית יותר מאשר אמנות של הקרבה באמצעות מות הקדושים?"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3121196,00.html

חיזבאללה מציג: כך חוסל המהנדס
סדרה סורית, שהופיעה בתחנת "אל מנאר", מציגה את הליך קבלת ההחלטות בישראל, שהוביל לחיסולו של יחיא עיאש: מה אמר הרמטכ"ל ברק? מדוע נזף רבין בקצינים? ומה חשבה לאה אחרי החיסול? צפו בקטעי הוידאו בעברית, באדיבות מכון ממר"י
(18:22 :שעה ,21/04/2005 :תאריך)רועי נחמיאס

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3075918,00.html

קטאר: "כך הפכה הסוכנות ניצולת שואה לזונה"
סדרה חדשה, המשודרת בקטאר וכוללת קטעים בעברית, שופעת הסתה אנטי ישראלית והכחשת שואה. לפי מכון ממר"י, הסדרה סוקרת את מעשי "הטבח והגירוש" שביצע כביכול היישוב היהודי בערבים, טרם קום המדינה. בין היתר מובא סיפורה של העולה החדשה מרים, שמגיעה לארץ לאחר השואה, והופכת לזונה כדי לנסות ולהימלט מהג
(15:06 :שעה ,20/02/2005 :תאריך)רועי נחמיאס

איראן מציגה: ישראל עוקרת עיני ילדים פלסטינים
סדרה חדשה המשודרת בערוץ הממלכתי באיראן מציגה את "מעללי ישראל בשטחים". ומה לטענת האיראנים עושים הישראלים? חוטפים ילדים פלסטינים ממחנות הפליטים הפסטורלים, ועוקרים את עיניהם ואברים אחרים על מנת להשתילם בארץ. באחד מרגעי השיא מושתלות עיניה הירוקות של זהרה הקטנה בבנו המשותק של הגנרל היש
(20:13 :שעה ,22/12/2004 :תאריך)רועי נחמיאס

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3022252,00.html

איראן מציגה: בובת הנפץ של סרן שמעון
"קציני מודיעין ישראלים" עוברים בחדר אפל תדרוך לקראת משימה מיוחדת: הטמנת בובת נפץ בשטחים, "כדי לפוצץ ילדה פלסטינית שעוברת במקרה". השיחה מתנהלת בעברית עילגת בצירוף כתוביות למקומיים. כך אנחנו נראים בסרטי התעמולה של הטלוויזיה האיראנית
(19:31 :שעה ,29/11/2004 :תאריך)רועי נחמיאס

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3010980,00.html

אז בפעם הבאה שנציג הסברה ישראלי עומד מול איזה כתב או דיפלומט זר שיואיל להראות לו את כל הסרטים הנ"ל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:44

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר