20-07-2006, 01:04
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
מרכז מזון מציג: שווארמה ו"על האש" לאלפי הלוחמים בצפון
"מסעדה ניידת" המשוטטת בין הבסיסים השונים מספקת ל-1,000 חיילים מדי יום מנות בשריות. לוחמי גולני בדרום מקבלים מוצרי מאפה קפואים לחימום
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_Site/tans.gif]
מאת: אייל וייס, כתב 'במחנה'
החיילים הפועלים בגזרה הצפונית נהנים בימים האחרונים מאוכל שבושל במסעדה שעמה יצר צה"ל קשר, במטרה לדאוג לאספקת מזון ולארוחות סדירות בעבור הלוחמים. מדובר ב"מסעדה ניידת" המגיעה לבסיסים במשאית, ואחראית על בישול ועל הגשת שווארמה ומנות בשריות נוספות ל-500 חיילים בכל הזדמנות.
המסעדה פועלת בכל יום בשני בסיסים שונים, בשעות הצהריים והערב, כך שבכל יום ייהנו ממטעמיה בסך הכל 1,000 חיילים. רכישת שירותי ההסעדה התבצעה כיוון שענף בריאות הצבא בחיל הרפואה אוסר על בישול מזון לחיילים בשטח, מחשש להתפתחות מחלות בשל תנאים תברואתיים ירודים.
"אנחנו רוכשים מזון מחברות הסעדה ודואגים שהחיילים יקבלו ארוחה חמה לפחות פעם ביום", סיפר מפקד מרכז מזון באגף הלוגיסטיקה, הרפואה והמרכזים, אל"ם יוסי מדר. לדבריו, נערך מרכז מזון גם בגזרה הדרומית, שם פועלת כבר מראשית מבצע "גשמי קיץ" מסעדה ניידת.
החיילים המוצבים בדרום מקבלים לחמניות, גבינות וממרחים שונים בשעות הבוקר. בצהריים הם מקבלים לחמניות ונקניקים מכל הסוגים, לצד ממרחי חומוס וטחינה אישיים, ובערב נהנים החיילים מארוחה חמה המסופקת על-ידי חברת הסעדה.
משהתברר כי צה"ל נערך לפעילות ממושכת בצפון, הוחלט להעתיק את מודל ההזנה שהתנהל בפיקוד הדרום - גם לגזרת הלחימה הצפונית. "ניהלנו דיאלוג מול הכוחות בשטח, ואנו מנסים לשלב בין הרצונות שלהם ליכולות שלנו", הוסיף אל"ם מדר. "אנו למודי ניסיון מההתנתקות ומהמבצעים הגדולים שעברנו, כך שהחיילים יוכלו לקבל את המיטב".
מרכז מזון החל במהלך המבצע גם לספק מוצרי מאפה קפואים לחטיבת גולני בדרום. במידה שיוגדר הניסיון כהצלחה, ייהנו מהמאפים גם יתר החיילים הפועלים בשתי הגזרות.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י chatulim בתאריך 20-07-2006 בשעה 01:07.
|