22-07-2006, 09:54
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 11.11.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Lycans
לאחרונה היו לי מספר וויכוחים עם כמה חבר'ה אירופאים(וגם אמריקאים ואוסטרלים)האם מה שהיה במלה"ע ה-2 והחוקים שבאו אחריה(אמנת ז'נבה)כבר לא תקפים לתקופה זו.
מה שאני אומר בעצם זה שמלחמה של צבא מול צבא כבר הולך ונעלם(למרות שאם זה קיים זה קיים באופן רציני)אלא יש מלחמה מול טרוריסטים וצריך לשנות את החוקים שיתאימו להלחם מול טרוריסטים.
מה דעתכם?
|
מסכים איתך חלקית, היום כשהאויב הגדול של העולם הוא אירגוני טרור, כיוון שהם לא מדינות אמנת ג'נבה וחוקים אחרים לא חלים עליהם אבל מלחמות "קונבנציונליות" עדיין יהיו עד שהעולם יתפוצץ, הן ישארו כי בני האדם זה יצור שילחם כל הזמן, לכן הן יהיו תקפות עוד הרבה זמן.
לדעתי צריך לחוקק אמנה חדשה בקשר ללוחמה בטרור, הטרוריסטים שמים *** על אמנת ג'נבה ולכן להם לא אכפת במה הם יורים והם מבינים שהחולשה של הצד השני הוא האמנה הזאת שמגבילה את אותו הצד אם זה באמצעים או בתגובת העולם, אמנה חדשה או סדרת חוקים של לוחמה נגד טרור תעזור לדעתי.
צריך שיהיה גם הכרה בינלאומית בארגוני טרור שונים, מה שמצחיק זה שהאירופאים אחראיים על זה, וחוץ מאל-קעיידה וה IRA לא מעניין אותם הרבה חיזבאללה, חמאס, פתאח ותאים שונים שפועלים בעזה/גדה או במזרח התיכון, רק מה שנוגע להם מעניין אותם, ולכן זאת תהיה בעיה לא קטנה .
זאת דעתי לפחות, אני מקווה שיש מי שיסכים איתי.
|