26-07-2006, 15:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
אני אתן לך תשובה מאוד שחוקה
"ככה זה במלחמה". וגם אם יגידו "זה לא אומר שאסור ללמוד לקחים/לקבל ביקורות/להפנים תוך כדי קרב" אני עדיין אגיד "ככה זה במלחמה".
ולמי שרוצה השוואות מאוד כלליות, נא להריץ את הזכרון אחורה לימי המלחמה בעיראק שנמשכה שבועות ושאת לאחר הכנות מדוקדקות. גם אז שמענו המון ביקורת שמקורה העיקרי היה בחוסר הרצון (איזו חוצפה!) של הצבא והממשל האמריקאי לתת דיווחים מפורטי בזמן אמת, אלא רק דרך עיני כתבים מגוייסים. מה שראינו היו כמה מסוקי אפאצ'י שכובים בשדות כאבן שאין לה הופכין, טנקי אברהמס שניטשו על כבישים, חיילים אמריקאים שניכנעו בשיירות שהגיעו לשום מקום והמון ברדק.
כאשר צבא שהפער במודרניזציה בינו ובין האוייב הוא עצום, נלחם, קשה לו מאוד להצביע על הסממנים הישנים למצב בשדה הקרב. אנו שהתלהבנו מהסקירות של שוורצקופף ב 1991, למדנו לא לסמוך יותר על הסרטונים החשוכים עם הצלב והפיצוץ הפתאומי או על התמונות של שיירות ענק של חיילים שלא יורים אלא רק מסתכלים. זוהי המלחמה המודרנית על שלל בעיותיה. האם יהיו עוד 20 או 150 הרוגים, אני לא יכול לענות. מה שברור הוא שינן מטרות שהן ברות השגה והשאלה היא האם הממשלה תרצה לקחת את הנשימה הארוכה ולהשיג אותן. זו לא "מלחמת לוקסוס" אלא מאבק סיזיפי ומדמם נגד אוייב שאין ברירה אלא לנצח אותו באופן שאנחנו נראה כנצחון (לא הרואי אלא השגת המטרות). אם לא נביא את התוצאה הזו, כל מטורפי העולם המוסלמי ילחצו לפתוח נגדינו חזית דומה ובכל מקום. אם אתה רואה סרטים מעיראק, אתה יודע שאין למוסלמים בעיה של כ"א נחוש ואכול שנאה לאוייב.
אלה לא הערבים של פעם, אלא אוייב אכזר שיודע ללמוד ובניגוד לנו לא רואה תגמול אישי כמרכיב חשוב בניצחון.
עבור המון ישראלים שום נצחון לא כדאי אם ישלמו מחיר בחיי אדם בטווח המיידי וזו בעיה מאוד רצינית שהאוייב מודע לה. חדשות רעות: אין שום בעיה למאות מחבלים נחושים להכניס את צה"ל לכמה וכמה מארבים רבי נפגעים. הם עושים את זה כל הזמן בעיראק, אפגניסטאן וצ'צניה. לנו יש את הפריווילגיה להלחם ממש על הבית
מי שמצפה לזמנים טובים, שישכח מזה! האפשרויות הן או הישג במחיר כבד של חיי אדם (עמדנו באסון המסוקים, נעמוד גם בזה. אני יודע שזה מזוויע אפילו לחשוב, אבל אני אומר את זה בצער רב ורק כמשקל נגד לאלה שנתקפים לחץ ורוצים עוד חמש דקות של שקט), מחיר שיהיה כבד שבעתיים משום שיגבה באופן מאוד לא הומוגני מהיחידות הסדירות המעולות, או אפשרות של קבלת זמן קצר (שנה או שנתיים) של שקט מפתה בחסות כל מיני מוסכמות והסכמים שסופו לעורר בעירה עצומה. מי שיכניע אותנו עם קטיושות רקטות ולוחמה פסיכולוגית (הצבא לא נכנע הרי), להבא ידאב להצתייד בטילים שיחסלו גם את מי שמספיק להכנס לממד.
חומר למחשבה מאזרח שכלל לא שטוף בטחון אבל מעדיף להיות קר רוח גם כאשר מאוד מפתה להיות לחוץ כל היום.