לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-08-2006, 12:48
  master master אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.01
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "אין קשר"

לא מדוייק.

אם תסתכל על ראשי הלהקים בחיל,רק רלצ"ד אינו טייס (אם אני לא טועה, אולי יש עוד כמה),הוא מנ"מ, והמחליף הקרוב שלו גם אינו טייס.
אבל כל הבכירים (רל"א/רלכ"א/רלמד"ן/רמ"ט ח"א/מח"א), הם טייסים.
יש גם בתוך החיל העדפה ברורה לטייסים (קרובת משפחה שלי (פסיכולוגית במקצועה), הייתה אמורה לקבל סא"ל פעמיים והעדיפו טייסים על פניה, רק לאחרונה היא קיבלה סא"ל (תקבל את הדרגה בספטמבר) ויצאה לפו"מ, והתפקיד, למרות שיש בו צד שקשור איכשהו לטייסים (כמו בערך כל ח"א ), איננו מצריך יכולת טיסה כלשהם , ד"א זה רק סיפור אחד שאני מכיר (אישית לצערי) מתוך כמה...).
שים לב לדוגמא, שבמקום לשים בלמד"ן מישהו מאמ"ן או שצמח מתוך למד"ן, בפעמים האחרונות שמים שם טייסים..., אולי הם אחרי זה מצטרפים לקהילייה (ידלין), אבל עדיין אין להם שום מרכיב בהכשרה שעוזר להם דווקא במודיעין.

לגבי תלפיונים, רק בערך שליש מכל מחזור שמסיים מסלול מגיע לח"א (שליש אחר בד"כ לאמ"ן,ועוד שליש מתפזר בין החילות ומשרד הבטחון ועוד כל מיני מקומות מעניינים ), רובם משובצים בלצ"ד מן הסתם.
התלפיון הכי בכיר שראיתי בח"א היה רס"ן שאמור לקבל סא"ל בקרוב (אולי יש גם סא"לים שאני לא מכיר, לא מכיר טוב מספיק את חק"ב אוויר)
מצד שני יש תלפיונים יותר בכירים דווקא בחילות האחרים (תא"ל בתקשוב (הוא התלפיון הכי בכיר), מספר בכירים במודיעין וכו')
מה גם תלפיות היא יותר תוכנית של מפא"ת מאשר ח"א (ח"א תורם בעיקר את הבסיס והמדים (ופגישה עם מח"א בטקס סיום ובסדרת ח"א) ואולי אולי חמישית מהתקציב, וגם זה בקושי)

669 ושלדגיסטים בד"כ מתקדמים ביחידות שלהם אין להם יותר מדי מה לחפש בשאר החיל בגלל הייעוד היחודי שלהם.

בקיצור, אם אתה קצין במקצוע חשוב (חוץ מטייס), כלומר כל מיני דברים רלוונטים בלצ"ד/למד"ן וכו', יש לך לאן להתקדם, מצד שני, אל תבנה על למעלה מסא"ל/אל"מ אלא אם כן אתה מאוד ייחודי...

נערך לאחרונה ע"י master בתאריך 02-08-2006 בשעה 12:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-08-2006, 13:55
  master master אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי stardust שמתחילה ב "ומה רע בסא"ל/אל"מ?"

לפי דעתי, אם כבר בוחרים בקריירה צבאית, צריך לנסות להגיע לטופ

בכל מקרה,מפקדי הבסיסים הגדולים, הם תא"ל/אל"מ, אבל מדובר בטייסים.
יש מקומות רלוונטיים להתקדם אליהם לפי דעתי, וגם לפי דעתי אין שום טעם שרלמד"ן או מב"ס של בסיס גדול יהיה טייס (איזה ניסיון יש לטייס במודיעין/ניהול? מפקד טייסת זה ברור, אבל מב"ס?)
אבל זה המצב בח"א, יש הבדלי מעמדות ברורים מאוד בין טייסים לחיילים רגילים, וגם בין קצינים עם סיכת מ"מ, לבין אנשי צ"א עם סיכת צ"א...
רק שתסתכל לדוגמא כמה זמן לקח לנווטים (לכאורה אנשי צ"א כשרים למהדרין) להגיע לתפקידים מתקדמים... על מכוננים בכלל לא מדברים כאן...
מה גם בין הטייסים עצמם יש מעמדות, בין טייסי קרב/מסק"רים, לבין קרנפים ומסוקי תובלה, ועד למטיסי מטוסים קלים...
יש בעיה בח"א, אבל אותה בעיה לדוגמא יש בחיל הים (איזה בכיר יש שאינו חובל (אני מכיר פחות את חיל הים, אבל עדיין...)).

ולמה שנגביל את עצמנו רק לזרועות האסטרטגיות.
בוא נסתכל אצל הירוקים.
למה שקח"ר/ר אכ"א וכו' יהיו לוחמים (אין בעיה עם אלעזר שטרן, 202 כבוד, אבל מה הוא מבין בחינוך או כ"א?)
מה לעשות שאתה לא שומע סיפורים על קצין בתחום מסויים ב8200 שזכה בפב"י ואח"כ נהיה פרופ' למתמטיקה אלא על מטכ"ליסט, שהרג 5 מחבלים רק שהוא הסתכל להם בעיניים ואמר בו ? (סתם דוגמא מונפצת, אבל דרך להמחיש את העניין)
הצבא מקדם את הלוחמים, והוא מניח שאסטרטגיה ופיקוד יקבלו בהמשך דרך קורסים (מתחיל במ"כים ובה"ד 1 (שהדבר היחיד שאתה יכול ללמוד בהם הוא איך לא לפקד) וממשיך בפו"מ/מ"פים מג"דים וכו'), האם הדבר הנכון לעשות הוא לקדם דווקא את אלה שרצים יותר טוב או יורים יותר טוב מאשר אלה שחושבים ומנתחים אסטרטגית/טקטית יותר טוב? אני ממש לא בטוח...
ישן 02-08-2006, 14:49
  stardust stardust אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 17.12.01
תראה, אני לא מתיימר לדעת הכול
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי master שמתחילה ב "לפי דעתי, אם כבר בוחרים..."

ואני בטוח שאני לא יודע איך באמת מתנהלים הדברים בדרגים הגבוהים של החיל, אבל כן אני יודע שתפקיד רלמד"ן הוצע למישהו שאינו צוות אוויר והוא פשוט סירב.

יש תפקידים מסוימים, שדורשים שאנשים עם רקע מסוים יהיו בתפקידים האלה. וכן - מפקד בסיס צריך להיות איש צוות אוויר.

ואגב, מה שאתה אומר תופס גם לאזרחות ולא רק לצבא. לפי טענתך, הרבה מאוד תפקידים בכירים באזרחות נמנעים מחלק גדול מהאוכלוסיה. וזה מאוד הגיוני. כי אין להם את הרקע/ההשכלה הנדרשת. אני לא מבין למה בגלל שזה קורה בצבא זה הופך ללא קביל בעיניך.

אגב, אתה משרת/שירתת בצבא? איפה?

והערה אישית: לגבי בה"ד 1 אני מסכים. הוא לא ממש מקנה יכולות פיקוד.
ישן 02-08-2006, 16:04
  master master אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי stardust שמתחילה ב "תראה, אני לא מתיימר לדעת הכול"

אני משרת כרגע בחיל הטייסים המעופפים (תרתי משמע ), אני מעדיף לא לחשוף תפקיד כרגע, אני אצא לקצונה בקרוב כנראה...

יש לי היכרות מספיק טובה עם תלפיות ועם קורס טיס בשביל לבין חלק ממה שקורה שם (בין היתר יש תלפיונים איתי במדור)
מה שסיפרת עם רלמד"ן חדש לי...

ולגבי האוכולוסיה
בוא ניקח לדוגמא חברה אזרחית מסויימת,לצורך העניין מייצרת צינורות לתעשיית הבנייה.
האם מי שיעמוד בראשה צריך להיות מהנדס חומרים/קבלן בנייה מוכשר?
לא!, מי שאמור לעמוד בראשה (מה שקוראים CEO) צריך להיות מנהל טוב שמבין את השוק ומבין את מיקום החברה בשוק ואיפה צריך להשקיע ושיראה נחמד ללקוחות.
הCTO (קרא לזה מנהל טכנולוגי) צריך להיות מהנדס חומרים/קבלן שיכול להבין את צרכי השוק ולהצביע על כיווני התפתחות חדשים.
הCFO צריך להיות בכלל רו"ח או מנהל עסקים, שיוכל ליצור רווח מקסימלי עם מיסים וכל הבלאגן.
סה"כ המטרה של החברה היא למקסם הכנסות.

בעצם יכול תיאורטית להתקבל מצב שבו כל הדרג הבכיר של החברה (חוץ מאולי הCTO) לא יבין במה החברה עוסקת ("יבין" במובן של פיזית להניח ולייצר צינורות, יבין בגדול ואת השוק שלה זה ברור).

לא מעט חברות מצניחות מנהלים מלמעלה, כי המנהלים אמורים לנהל, לא לדעת להטיס מטוסי קרב...
לגבי מב"ס, אני חולק איתך, יש לי חבר שאבא שלו אמור להתמנות בקרוב למפקד תל-נוף, והתווכחנו מספר שעות על העניין הזה...

ולגבי האזרחות/צבא, מה שאני אומר הוא שהידע שיש לאנשים האלה (לצורך העניין, ידלין יכול להיות טייס הF16 הכי טוב בעולם, אני אל יודע, אבל אני חושב שהוא לא רע... חוץ מהסעיף הקטן שהוא ירה טיל חי על מטוס שלנו...), לא רלוונטי בכלל לתחום עיסוקם, והידע המקצועי שלהם בניהול ובמקצוע ייתכן שהוא גבוה, אבל אני לא בטוח שאם התפקידים היו נפתחים גם לאנשים אחרים מחוץ לחבורת המעופפים, התפקידים היו מאויישים אותו דבר (כנ"ל גם לענייני הקח"ר/ר' אכ"א וכו')
ישן 02-08-2006, 16:25
  stardust stardust אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 17.12.01
אבל אתה שוכח שהצבא מצמיח את המנהלים שלו
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי master שמתחילה ב "אני משרת כרגע בחיל הטייסים..."

הרי גם המנהלים הכי טובים, עסקו פעם במשהו טכני (יש יוצאי דופן)
האם אתה מציע שעתודאי למתמטיקה יהיה ראש להק אוויר? הרי ראש להק אוויר לצורך העניין הוא פונקציה מבצעית. והניסיון שלו בתור טייס עוזר לו לקבל החלטות בזמן שהוא יושב בבור בקריה ושולט בחיל האוויר.

המקרה שהבאתי הוא מאוד קיצוני, אבל זה באמת ככה לפעמים.
יכול מאוד להיות שלטייסים יותר קל להתקדם בתוך חיל האוויר, אבל ככה זה עובד. גם בחוץ, אם אתה מכיר אנשים, יהיה לך יותר קל להתקדם. ונכון, יש סיכוי גבוה שסא"ל שהוא מפקד טייסת יכיר את מפקד חיל האוויר יותר טוב מאשר סא"ל במטה, ולכן יהיה לו יתרון בקבלת קידום.

בוא נגיד שיש הרבה פרמטרים שאנחנו לא מודעים אליהם.. ככה שלא נגיע לשום מקום בדיון הזה
ישן 02-08-2006, 16:14
  master master אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי limorush שמתחילה ב "שאלה למסטר או מי שמבין בחיל האויר"

דבר ראשון לא אמרתי שתקבלי זלזול או משהו, אני מאמין שאדם שהוא מוצלח בעבודה שלו יקבל יחס טוב מהסובבים (אומנם טייסים עם מלא פוזה, אבל סה"כ רובם מוכשרים מאוד).

העניין הוא, שתפקידים מתקדמים בחיל חסומים בפנייך (גם אם לצורך העניין היית תלפיונית...).
ובקורס קצונה ייעודית מרעילים אותכם מאוד, אבל בסופו של דבר, תהי קצינת כ"א/קישור/ניהול.
לא הייתי קורה לזה פקידה כמו שסטארדאסט אמר, אבל זה מעל פקידה, את לא תתרמי לחיל האוויר לייעוד שלו (תתרמי כמו בכל צבא כמו קצינות כ"א, בניהול של הטפסים והמעקב השוטף, זימון מילואים וכו', אבל לצורך העניין, לא יהיה לך שום קשר למטוסים (כמו שלקצינת כ"א בצנחנים לא יהיה שום קשר למצנחים ))
עוד פעם, אני רוצה להבהיר שזה לא בא מתוך יחס מזלזל, אלא מתוך מיקום התפקיד שלך במערכת.
אני לא מסכים עם סטארדאסט בזה שלעבור מסלול שונה זה לא בסדר, גם טייסים עוברים מסלול שונה (הם לדוגמא לא מבקרים בבה"ד 1, ולא ראו את טאיטו מימיהם), אבל בסופו של דבר, את מיועדת לתפקיד מנהלתי בחיל, שאני באופן אישי פחות נמשך אליו...

נ.ב. הסולם מתקדם לפי הארונות, אין מה לעשות (לא שזה בסדר,ישנם בעלי דרגות גבוהות מאוד שמאוד מיותרים,תקנים כפולים ולא נחוצים, אבל זה מה שקורה בכל מערכת היררכית,סרן לא מקבל נהג כמו תא"ל...)

נ.ב. נ.ב., אחרי שנה תקבלי עוד ארון

נ.ב. נ.ב. נ.ב. אצלנו השלישה דיי נטחנת בתורניות לילה
ישן 02-08-2006, 17:58
  master master אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי KILLER17 שמתחילה ב "כל הראשי תיבות שאתם מדברים..."

טוב,
הנה זה בא

כ"א - כוח אדם
אכ"א - אגף כוח אדם (היום השם שלו זה בכלל אמ"ש - אגף משאבי אנוש,מפקד עליו אלוף אלזער שטרן)
קח"ר - קצין חינוך ראשי, לא להתבלבל עם הקצח"ר - קצין צנחנים וחי"ר ראשי.
אמ"ן - אגף מודיעין במטכ"ל, מפקד עליו אלוף עמוס ידלין שהזכרתי.
למד"ן - להק מודיעין
רלמד"ן - ראש למד"ן, מותר לחשוף רק לאחרונה שזה תא"ל רם שמולאי.
רלכ"א - ראש להק כ"א, תא"ל דני גנות.
רל"א - ראש להק אוויר.
לצ"ד - להק ציוד.
רלצ"ד - ראש להק ציוד,תא"ל זאב שניר.
מפא"ת - המנהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות (שייך למשהב"ט - משרד הבטחון)
מח"א - מפקד ח"א, אלוף אליעזר שקדי.
ח"א - חיל האוויר
מב"ס - מפקד בסיס
צ"א - צוות אוויר
מ"מ - מפקד מחלקה

ש"ל"ד"ג - שלדג, סתם הנפצה שזה עם ראשי תיבות שכל מיני מלש"בים ממציאים
מלש"ב - מועמד לשירות ביטחון

השאר זה בעיקר דרגות קצונה
תא"ל - תת אלוף
סא"ל - סגן אלוף
אל"מ - אלוף משנה

נערך לאחרונה ע"י master בתאריך 02-08-2006 בשעה 18:23.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:07

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר