לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2006, 18:19
  rany rany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.09.03
מה שנראה כמו ברוז , מריח כמו ברוז והולך כמו ברוז - הוא ברוז
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הנדרסון מלך הגשם שמתחילה ב "האלוף קפלינסקי מונה לנציג הרמטכ"ל בצפון"

זוהי הדחה חד משמעית .
זה התחיל עוד לפני זמן כאשר צה"ל הודיע שפיקוד צפון חייב להעביר את תוכניותיו לאישור המטכ"ל.
אלוף אדם (אדם מוכשר בפני עצמו וכנראה כשל במערכה זו) עשה מספר שטויות , החל מהתבטאות אומללה ביום החטיפה עצמו: "לא קיבלנו התראה על חטיפה" "החיילים לא היו מיומנים" .
לגבי התבטאות ראשונה: שבוע לפני כן נחטף גלעד שליט , נסראללה הודיע קבל עם כי בכוונתו לחטוף חיילים, ואלוף אדם טוען שלא קיבל התראה. מגוחך.
לגבי מיומנות החיילים אמר בעצם אלוף אדם כי תושבי הצפון כולו היו חשופים ונתנו יהבם בחיילים לא מיומנים. גם אם נכון הדבר - אסור היה לו להוציא משפט אומלל כזה.

משהו בכל הגיזרה הצפונית חרק - תת אלוף גל הירש שניסה במספר הופעות טלוזיוניות להציג את הרמבו הישראלי במקום לבצע עבודתו - נעלם כבר בשלבים המוקדמים. להדיח גם את האלוף אדם באותה העת היתה כנראה קצת מסובכת לאור הדחתו דה פקטו של תת אלוף גל הירש ורק היה עניין של זמן שגם האלוף אדם יודח.
חבל, כואב אבל נחוץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-08-2006, 18:49
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ימים יגידו
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי rany שמתחילה ב "מה שנראה כמו ברוז , מריח כמו ברוז והולך כמו ברוז - הוא ברוז"

השאלה הגדולה לדעתי היא האם ראשי הצבא היו הססנים/חסרי מעוף/חסרי הכשרה מכדי להציע לדרג המדיני פעולה מאסיבית עם מאמץ עליון להעביר את מאמץ עיקר הכוחות של החיזבלה במרחב שדרומית לצידון ללחימה בחיילי צה"ל במקום לשיגור רקטות על תושבי הצפון (בינתייםנ הרגים יום יום תושבי צפון כחיילים במילואים וסדיר בקרבות מקומיים קרוב לגבול בעוד ביתם מופצץ בכמות רקטות כמעט כפולה מאשר בזמן שלפני הכניסה למקרוני הבטחון), או שהחובבנים בממשלה (וממשלתינו תמיד היתה מלאת חובבנים - מה שמיוחד הפעם הוא שאין שם אחד שאינו חובבן!) לא נותנים לצה"ל את ההוראה לעשות צעד כזה (בין אם באיזור ובין אם ביצירת אווירה שאומרת "אל תציעו"). כשנדע את האמת - אם נדע, נוכל להעריך מי אשם במחדל האמיתי של המלחמה:

איך קורה שלאחר כמעט חודש צה"ל לא שולט כמעט על שום מרחב משמעותי ממנו נורו הרקטות מכל הסוגים (ושלא יגידו שלא נורות רקטות מבינת ג'בל - זו הצהרה חסרת משמעות - כמו להגיד "בשם הטוחנת העליונה, לא יהיו כאבים יותר, בזמן שכל הפה מודלק וכואב").

בכל מלחמות ישראל התושבים סמכו על הממשלה שתדאג לשלום העורף. כאשר ירושלים היתה במצור, דחף בן גוריון למבצע הצבאי הראשון בתולדות מדינת ישראל שכל מטרתו היתה העברת כמה שיירות מזון לעיר. במלחמת השחרור היוזמות הראשוניות היו להבטחת דרכי אספקה ליישובים.

לצערינו הרב הגענו לפשיטת הרגל המוסרית זבמסגרתה הדרג הפוליטי אינו מסוגל מפאת שיתוק ורפיסות, לצוות על צה"ל לדחוק את יורי הקטיושות צפונה בכל מחיר. לצערי מתגנב לליבי חשד שאולמרט מקנה הרבה חשיבות לשיחות הטלפון שהוא עשוי לקבל כל רגע מקונדי או טוני, ואלה מטרידות אותו הרבה יותר מאשר הזעקה שלא נשמעת מן העורף.

קרן אור אחת היא שגם הצבא וגם העורף מפגינים נחישות ורק הדרג הפוליטי (וכמה עיתונאים) הם שמשותקים מפחד. יותר ויותר המנהיגים שלנו מזכירים ראשי קהילה בגולה שכל תפקידם לבשר לבני הקהילה את רוע הבשורה ולספר להם למה "בסוף יהיה בסדר"...

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 08-08-2006 בשעה 18:55.
ישן 08-08-2006, 19:56
  rany rany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.09.03
מסכים עם הקביעות אבל למה אני מצפה ?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "ימים יגידו"

אני מצפה שצה"ל יציג תוכניות לעימות כולל בשלבים.
אני מצפה מהדרג המדיני שידפוק על השולחן במידה ולא קיבל כזו תוכנית.
אני מצפה שהדרג המדיני ידע לשאול שאלות לדוגמה: "אדוני הרמטכ"ל, במידה והתוכנית שהצגת לא תרחיק את איום הקטיושות אזי מהי התוכנית הבאה ?" . בדיוק כפי שמפקד כוח נשאל : "באם הפעולה נכשלת - מהם דרכי הנסיגה ?"
אני מצפה שהדרג המדיני יאשר בסופו של תהליך את התוכנית הכוללת , יהיה אישור של הקבינט ליציאה לפעילות המורחבת ורק נותר לרמטכ"ל להחליט מתי לבצעה ללא אישור נוסף.
מגוחך שכיום חודש לאחר המלחמה הדרג המדיני נדרש לאשר או לדחות יציאת צה"ל לליטני.
נניח שהרמטכ"ל הניח שהפצצות אוויריות יגרמו לחיזבאללה לברוח צפונה ונניח גם כי טעה בהערכתו כי החיזבאללה היו נחושים יותר או שהפגיעות של המטוסים לא היו אפקטבים מספיק. אז אני מצפה שמישהו יחליף דיסקט ויוכל לבצע פעילות מהירה ללא אישורים נוספים של הדרג המדיני.
אינני מוכן לקבל הצהרה של שר ביטחון האומר ביומו ה - 27 של המלחמה: "הנחתי את צה"ל להערך להשתלט על אתרי השיגור" (שים לב - גם כאן להערך ולא לפעול). אני מצפה שהחלטה כזו תהייה ביומו הראשון א.ו השני של השבוע הראשון או ביומו הראשון של השבוע השני.

ולאליהו שהגיב מאוחר יותר: לא נאה ולא יאה להגיב כפי שהינך מגיב. אינני מכיר אותך אבל את חלוץ אני כן מכיר משרותי בחיל האוויר . קצין ראוי ומצויין.
ישן 08-08-2006, 19:34
  אליהו ר אליהו ר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.06
מה שנראה ומריח כמו ברווז, הוא אכן ברווז - גועל נפש של רמטכ"ל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הנדרסון מלך הגשם שמתחילה ב "האלוף קפלינסקי מונה לנציג הרמטכ"ל בצפון"

אודי אדם אשם בפאשלה ברצועה?

אודי אדם אשם בכך שמחסני הציוד ריקים והטיפול במילואים הלוחמים הוא שערוריה?

אודי אדם אשם בתקלות של חיל האויר?

אודי אדם אשם בפאשלה של חיל הים?

אודי אדם אשם במלחמת הפינצטה, במקום הכנסת כוחות מאסיביים?

אודי אדם אחראי על ההססנות בדרג המדיני?

מה שנראה כמו ברווז ומריח כמוהו, הוא ברווז - רמטכ"ל פוליטי פרוטקציונר וכושל שעסוק יותר בלכסות את ישבנו מאשר בלהיות אחראי ולקחת אחריות על מה שקורה ולפקד על מערכה מוצלחת והחלטית, סימן עכשיו את האשם לקראת ועדת החקירה שממילא לא תקום. מרחיק מעל עצמו את הכשלים, וחבל מאוד שקפלינסקי החליט להיות שותף לזה ולא לגבות קצין שתחת פיקודו. כנראה שאחוות בני הטיפוחים של משפחת שרון חזקה יותר.

מי בכלל (כולל אותי) ידע מי זה אודי אדם עד המלחמה - דוגמא נדירה לקצין שעובד ולא עסוק בפריזורה שלו מול מצלמות הטלוויזיה והעתונות (ההיפך ממי? ניחוש אחד). ייתכן שאודי אדם עשה טעויות ואולי גם טעויות קשות ובלתי נסלחות, אני לא מצוי ולא יודע. אני רק טוען, שאם הוא במצב כזה - על אחת כמה וכמה המפקד הישיר שלו, שמפשל לאורך החודשים האחרונים (ולאור המצב במחסנים, כנראה יותר מזה) אבל לא מתכוון אפילו לראות את עצמו בראי - אלא אם כן מדובר באיפור לקראת עוד ראיון - ולסמן כשלון נוסף וגדול במלחמה, הוא עצמו.

לא רציתי לעסוק במלחמות ובביקורת האישית תוך כדי קרבות, אבל כנראה שלא כולם נוהגים באחריות הזו. בפרט לא מי שכבר מתכנן איך יראה הקמפיין שלו לראשות הממשלה, ולצערי הרב, לאור הנסיון עם אנשים אחרים מאותו סוג - יש לו סיכוי לא רע להצליח. אלא אם כן אנחנו נעצור אותו.

להקיא עליו.

אליהו
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:06

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר