
12-08-2006, 19:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.08.06
הודעות: 3
|
|
|
יין לבן - בריא כמו יין אדום. מה באמת?
אוהבי היין הלבן, הרימו כוסית לחיים! מחקר חדש מציע כי היינות 'הקלים' יותר עשויים להיות טובים לבריאות הלב בדיוק כמו האדומים.
עד כה, מחקרים הראו כי החלק הארי של היתרונות הבריאותיים ללב מהענבים נובעים מחומרים נוגדי חמצון הנמצאים בראש וראשונה בקליפת הפרי. מרכיבים אלו נקראים אנתוציאנינים ותורמים לצבע האדום של הפרי.
בייצור היין האדום, קליפת הענבים נמעכת ונכתשת יחד עם בשר הפרי. אך הקליפות מופרדות במהירות במהלך ייצור רוב היינות הלבנים.
עובדה זו היא שהביאה לאמונה הרווחת כי יינות אדומים, המכילים כמות רבה יותר של מרכיבים אלו, אחראים להשפעות החיוביות של המשקה במלחמה במחלות לב.
אך כעת, חוקרים מדווחים על עדויות חדשות המראות כי בשר הפרי נמצא בריא ללב בדיוק כמו הקליפה, הודות לסוגים אחרים של חומרים נוגדי חמצון הקיימים בו.
פורסף בnfc
ברווז עיתונאי או חמור גרם מציאותי?אשמח אם תעזרו לי
|