
21-08-2006, 01:28
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,020
|
|
שמע, אני לא טבח או שף..
אני אחד האנשים העצלנים ביותר ביקום.
אני מקדש אוכל מוכן ומהיר אז אל תצפה למשהו קולינרי, אלא הרגעת רעב בלבד.
אז ככה, אורז ברמת העיקרון זה 2 יחידות מים לכל יחידת אורז.
נהוג לומר 2 כוסות מים לכוס אורז, אבל דע לך שכוס אורז זה מלא (!!!) אורז. אם זה בשביל הרגעה רגעית, הכן לך חצי כוס אורז כי זה באמת הרבה (וכמובן, כוס מים).
המהדרין יצרבו (יבשלו) קצת את האורז קודם עם מעט שמן בלבד ללא מים ורק אח"כ יוסיפו את המים. מוסיף מעט מלח (או הרבה מלח במקרה שלי).
מכסה את הסיר ונותן לעסק לעבוד ולהגיע לרתיחה. בנקודה הזאת אתה מערבב את העסק, מוריד לאש קטנה ומחכה עד שהכל מוכן. לא לערבב אחרי שהורדת לאש קטנה (לא יודע למה אסור, אבל ככה אמרו לי, אז ככה אני עושה). אחרי משהו כמו 20 דקות אתה מכבה את האש והאורז מוכן (בדוק האם הוא קשה או מוכן, לפעמים הוא קשה אז צריך לתת לו עוד קצת זמן).
אם חסר מים (אתה רואה שהאורז לא שוחה במים אלא השכבה העליונה יבשה), תוסיף קצת. מהנסיון שלי, היחס הוא לעולם לא 2:1.. תמיד חסר קצת מים בסוף. לא ברור העסק הזה...
חוץ ממלח, אתה יכול גם להוסיף כל מיני שטויות כאלה כמו של קנור שזה ריכוז של כל מיני תבלינים, ואפילו אבקת מרק עוף. זה מלוח ונותן טעם טוב.
לי אישית, אורז לבן ומלח סוגר לי את הפינה.
בנוגע לפסטה, זה אפילו עוד יותר פשוט.
אתה ממלא סיר במים ונותן לזה לרתוח. ברגע שזה רותח, אתה זורק בפנים מלח (בלי להתבייש) ואת הפסטה. כמה פסטה - תלוי בך, ובהתאם לכמות הפסטה, מן הסתם גם מים. הפסטה צריכה לטבוע במים כיוון שמאוחר יותר היא תספוג את המים אליה ואז היא מתנפחת, מפלס המים יורד ואתה עלול למצוא את עצמך עם פסטה בלי בישול).
מוריד לאש קטנה ונותן לפסטה לספוג את המים ולהפוך רכה וטעימה.
אחרי שאתה טועם מספר פסטות ומאשר כי האחרונה היתה מוצלחת, אתה מכבה את הגז, שופך את המים החמים לכיור (צריך להעזר במכסה הסיר כדי שלא יפלו פסטות יקרות ערך לכיור) ושוטף את הפסטה במים קרים. הפעולה הזאת מבטלת את הדביקות המעצבנת של הפסטה אחרי שמכינים אותה. שופך את המים הקרים לכיור ויש לך פסטה מוכנה.
אם אתה רוצה לצאת בומבה, קח חמאה, זרוק אותה בפנים וערבב בתוך הפסטה הרותחת עד שתימס לגמרי ותגיע לכל חלקי הפסטה.
זרוק בפנים אורגנו / בזיליקום / זעתר / מה שעושה לך את זה, ויש לך סעודת מלכים.
אני אישית מסתפק במלח ואורגנו (כמו של פיצה), אבל כל אחד יכול להשתולל עם הירוק / חום שלו, איך שבא לו.
בהצלחה!!!
נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 21-08-2006 בשעה 01:40.
|