03-09-2006, 07:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
כמה הערות.
אני מאוד אוהב כרטיסים פשוטים. הרבה גראפיקה ופרטים מבלבלים את הבנאדם.
זה בד"כ מתפרש כ"מגניב" אבל לא מקצועי - חבל. אם כבר אתה מכין כרטיס, יעד אותו לכולם.
אתה יכול להפטר מהתמונה הצבעונית מלאת הפרטים. אתה לא צריך תמונה שלך בכרטיס, המלל זה די והותר. לוגו קטן לעומת זאת, זה כבר רעיון מצויין (וגם, לא לפוצץ.. לוגו שיהיה פשוט, קליט ושיגיד משהו עליך או על התחום שלך).
מלל בשפה זרה. אתה בישראל. או שאתה מכין 2 סוגי כרטיסים - אנגלית ועברית, או שאתה משלב את שתי השפות יחד. אני אמליץ לך לעשות כרטיס רק בעברית ולא רק באנגלית כי יש הרבה חברה' בארץ שעדיין לא קוראים אנגלית (תתפלא, אני אומר מנסיון).
ממליץ יותר, לבנות כרטיס בשתי השפות. יצא לי לחלק את הכרטיס שלי במקסיקו בטיול לאנשים מאירופה וארצות הברית, והיה להם קל מאוד ונוח ליצור איתי קשר (כמו גם, מן הסתם, לישראלים).
יצירת קשר:
1. כתובת מייל, רצוי לא לתת כתובות חינמיות כי זה לא נראה רציני. על אחת כמה וכמה כתובת של וואלה (שהיא מאוד בעייתית בהרבה תחומים). אם אין לך מייל של ספק אינטרנט ואתה מחוייב לכתובות חינמיות, אני ממליץ לפחות לקנות דומיין על שמך (yanivt.com / yanivphoto.com...) ולקשר את המייל לתיבה של וואלה / ג'ימייל / יאהו - מה שבא לך. אפילו שטכנית לא עשית שום שינוי, וויזואלית זה נראה הרבה יותר טוב (גם אם אין לך אתר).
2. טלפון, אם אתה עושה את הכרטיס רק בעברית, חלק את המספרים בצורה נוחה:
050.345.6741.
אם אתה עושה כרטיס בינלאומי (שתי שפות), תוסיף את קידומת המדינה שלך (972) לפני קידומת פלאפון (וכמובן, להוריד את ה 0 הראשון: 972.50.345.6741
אופקי / אנכי. אין חוק שאומר מה עדיף יש כאלה שעושים ככה, ויש כאלה שעושים אחרת.
בד"כ עושים את הכרטיס אופקי כי:
1. ככה זה נכנס לארנק
2. ככה בנוי קלסר כרטיסי הביקור
3. ככה בנויה הדפדפת של כרטיסי הביקר (למשקיעים)
4. בני אדם רואים לרוחב ולא לגובה.
אני אישית, מעדיף את הכרטיס רוחבי (אופקי) - לשיקולך.
הגהה. אין צורך להדגיש את ה G של PhotoGrapher. אמנם המילה היא חיבור של שתי מילים, אבל היא עומדת בפני עצמה, ולכן תרשם Photographer. אם אתה רוצה G גדולה, אתה יכול לכתוב PHOTOGRAPHER, אבל לא אחרת 
|פונט|הכתב יפה מאוד. הייתי ממליץ להגדיל קצת את דרכי הקשר איתך (מהות הכרטיס למעשה).
להגדיל מייל וטלפון.
בהצלחה ילד!
אשמח לראות עידכונים 
|