29-08-2006, 07:27
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
|
|
מתכונים
שלום לך,
אז הרשה לי לפתוח ולומר, שטונה אדומה מאוד טעימה גם ללא בישול.
ולגבי בישול:
כדאי להשרות את הנתח במרינדה, כמו שעושים עם עוף, רצוי לכמה שעות. מתאימה לטונה מרינדה מתקתקה: סויה, מירין, קצת סוכר, ג'ינג'ר ושום, או רוטב טריאקי מוכן קנוי. כאשר אתה משרה במרינדה כזו, כדאי לבשל את הטונה כמעט לחלוטין.
לחילופין, יש את הטונה הצרובה שמגישים במסעדות מסוימות: תחתוך אותה לרצועות ארוכות ועבות, וכל אחת תעטוף באצה ופרורי לחם יפנים. צרוב את הטונה כך, ואז יש לחתוך לפרוסות כמו רוסטביף, כך שתתקבלנה פרוסות יפות עם חלק נא במרכז. גם כאן, יש לפזר רוטב מתקתק מוכן על הטונה, לאחר שפורסים את המנה על הצלחת.
מה להגיש עם טונה? עבור הצרובה - ירקות או סלט עדין, גזר+כרוב+נבטים או משהו כזה, שגם עליו יש רוטב חמצמץ-מתקתק. או לחילופין עבור המבושלת לגמרי - אטריות מוקפצות כלשהן.
מתכונים מדויקים אוכל לתת לך בעוד כמה ימים, אחרי שאפרוק את ארגזי ספרי הבישול שלי בדירה החדשה...
נעמה :+))
|