לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-09-2006, 14:47
  סתמבא D סתמבא D אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.05
אני מאשים אותן על ההשלמה עם המצב הזה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אתה מאשים אותן והן לא אשמות -הם אשמים ותאשים אותם"

אני מאשים אותן שהן מוכנות ללדת ילדים בידיעה שהן הולכות להקריב אותם כ- "שאהידים" ועוד לחגוג את זה.
אני מאשים אותן שהן משלימות עם התרבות החולה הזו ולא מתארגנות נגד זה, הרי זה ידוע וברור, הנשים יולדות את הילדים, הן שותפות לא פחות מהגברים לגבי הבחירות של דור העתיד, לגבי המשך קיום הסקטור, הן משפיעות על התרבות.

יש כאלה שיצאו מתרבות החושך, דוגמת הפסיכולוגית הערביה שנתנה חתיכת נאום תוכחה שפורסם לא מזמן והוכיחה שהבחירה תמיד קיימת, אם אין נשים - אין חיים, ולא משנה כמה החברה המוסלמית קשה ונוקשה, אם נשים לא יסכימו לקבל את צווי הרוע האכזריים האלה, לא יסכימו ללדת ילדים רק כדי לשלוח אותם למות ולרצוח אחרים.

יכול להיות שזה יבוא ממקום נורא, איום, לפעמים רפורמות גדולות באות מהקרבות קשות של היחיד.
תארו לכם שמתחילה מגמה של נשים שמתאבדות נגד האפליות - יווצר זעזוע קשה בחברה המוסלמית, בעלים יחרדו ויחלו לדאוג, יבינו שהם יכולים לאבד את האישה שלהם, ילדים יפקחו את עיניהם להבין באיזו חברה ועולם הם חיים, ילמדו לראות דברים מהזוית של האם וההתעללות האכזרית שהיא עוברת, זה "אפקט פרפר" שיכול לגרום למהפיכה תרבותית-דתית ולשינוי חברתי.

יהיו התארגנויות של נשים נגד חוקים וצווי דת אכזריים ומפלים כאלה ואחרים.

אז נכון שיש את הנושא של "שטיפת מוח" ועדיין השינויים הגדולים באים מיחידים, ואני מצפה אפילו בחברה המוסלמית, נוקשהו וברוטלית ככל שהיא, שעדיין יצאו ממנה נאורים יחידים שיכולים לעשות שינוי גדול בהלך המחשבה, יש יתרון ביחיד שמאיר את עיני העדר, הוא יכול להפוך את הקערה על פיה, כמובן בהתארגנות נכונה, בהחדרת מסרים נכונים ובזהירות רבה.

גם היהדות שלנו בתקופות של לפני כמה מאות שנים היו מיושבים בקהילות חרדיות סגורות, והנה החלו לצאת משם יחידים, ויצרו תנועות השכלה, ניצלו את הפוטנציאל שלהם ושינו את העולם מבחינת מדע, טכנולוגיה, לצד הפילוסופיה והסיפרות שהיו נחלת היהדות לאורך הדורות.

המעבר לתרבות מערבית, שבא הרציונאל קודם לאמונה דתית כזו או אחרת כבר התרחש, הנצרות היא דוגמה טובה לכך, ניקח את ארה"ב כמשל, השינוי אצלהם בא גם מהסיבה הכלכלית - קפיטליזם והפנמת המשמעות של הפיכה למדינה משגשגת ומופת לדמוקרטיה חייב אותם לדלל ולמיין את הערכים הדתיים הפרימיטיבים לתפיסות יותר מתקדמות, תוסיפו לזה את המשמעות של חופש הביטוי, ליברליזם, אפילו "השמאל" שם שרחוק כמזרח ממערב מהשמאל האנטי-דמוקרטי, בולשביקי שקיים אצלנו.

ההפנמה שהדת אינה מקדמת אותם לשום מקום, יכול להיות שכשימצא תחליף לנפט, וינוכרו מכל מדינות העולם, ולא יהיה להם אמצעים, אולי אז הם יפקחו סוף סוף את העיניים.

אבל זה לא מנקה אותם מהאשמה על עצימת עיניים מרצון.
את היכולת לשאול שאלות אל מול המצב הקיים, אף אחד לא לקח מהם, זה עניין של בחירה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:58

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר