לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-09-2006, 14:16
  מהונדס מהונדס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.06
העברה מאב"כ לגבעתי

אהלן אנשים!
ב- 31 לאוג' אני התגייסתי להנדסה בתקווה ללכת לגדודים ולצערי והפתעתי אני הגעתי לאב"כ(אטומי, ביולוגי, כימי). ברצוני להגיש טופס 55 ולעבור משם כמה שיותר מהר לגבעתי.
אז השאלה שלי היא איך מתבצע כל תהליך ההגשה ומה אני מגיש בדיוק? כי שמעתי שצריך איזה מכתב בנוסף לטופס או משהו כזה. ועוד משהו, אם מישהו בערך יודע מה הסיכויים שלי לעבור(יש לי פרופיל 97 בלי סעיפים וקב"א 53)?
איך אני יודע שהטופס הגיע לגבעתי ובדקו אותו שמה? יאנו אם אני שולח את המכתב איך אני יודע את התשובה? אומרים לי שלא עבר או שכן עבר????
שאלה אחרונה וחביבה, אם מישהו מכיר עוד דרכים לצאת מאב"כ אז אנא תכתבו (כלא למשל), ופרטו במה זה כלול ומה ההשלחות של דרכים האלו?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-09-2006, 15:14
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
צא מהסרט שתעבור, מצטער לבאס אותך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מהונדס שמתחילה ב "העברה מאב"כ לגבעתי"

טופס 55 לא מגישים עד שאתה לפחות כמה חודשים בצבא, מנסיון (אלא אם כן יש לך פרוטקציות רציניות מאוד בצה"ל, כמו איזה קרוב משפחה תת אלוף, וגם אז זה לא בטוח)

יגידו לך דברים כמו "אתה לא יודע איך זה", "תנסה כמה חודשים בתפקיד ואז תראה"...
אם כל אחד יכל לעשות ככה וזה היה כל כך קל לעבור מא' ל-ב', תאמין לי שכל אחד היה איפה שבא לו, והיית רואה מעברים נונסטופ בין גבעתי, גולני, הנדסה, שריון, וכדומה...

אתה בקושי שבוע בצבא, אתה חושב שייתנו לך כבר טופס 55? יקרעו לך אותו מול הפרצוף, פשוט ככה...
שוב-אתה רק בהתחלה, ולא מקבלים טופס 55 סתם ככה, צריך סיבה מאוד טובה בשביל להגיש טופס כזה, יחד עם פז"ם מסוים, אבל בטח לא של שבוע וחצי בלחץ

עצה שלי-במקום לחשוב כמה רע לך, נסה להתחבר עם כמה שיותר אנשים, ואתה תראה שזה לא כזה נורא. המון פעמים הנאה ממקום מסוים קשורה לגישה, ואם תבוא עם גישה טובה וראש מורם, אני מבטיח לך שתמצא את חצי הכוס המלאה

נ.ב.
ציטוט:
הסיכוי הכי טוב שלך לעבור למקום אחר הוא לבקש גיבוש שייטת נגיד או כל מיני דברים כאלה...

שטויות במיץ. שוב-יש לו פז"ם של שבוע וחצי והוא בקושי טירון. מכאן ועד לבקש גיבוש שייטת? למה שייתנו לו בדיוק???

ישן 09-09-2006, 17:28

אין סיכוי

ציטוט:
אני לא מבין בענייני פז"ם ומי זכאי לקבל טפס 55 ומי לא..אבל אני התכוונתי לכך שגם אם יתנו לו עדיף שיבקש דבר כזה(גיבוש מסוים) ולא יבקש מעבר לחטיבה אחרת כי זה כמעט בלתי אפשרי..

ושוב לא התייחסתי לפז"ם..

אגב הוא לא יכול לבקש לעבור מאב"כ לגדוד אחר בהנדסה?

דבר ראשון-כפי שאמרתי, טופס 55 לא כל אחד יכול להגיש, ואצלי לפחות, כשהיו כמה שביקשו, אמרו להם לחכות לפחות 3-4 חודש כדי שיבדקו איך התפקיד וינסו אותו, כי הם סתם מתלונניםש רע להם בלי לדעת איך התפקיד.
גם כשאתה מגיש, אתה חייב סיבה נורא טובה. אם אפשר היה לכתוב "אני לא אוהב את הגדוד שלי", אז כל אחד היה מגיע לאן שבא לו, מבין?
לגבי גיבושים כאלו ואחרים-הוא בסה"כ בהתחלה של הטירונות, כבר איתרו אותו לגבעתי וקיבלו אותו, למה שפתאום ישלחו אותו לשייטת?
גם כן, מעבר מחיל ירוק לחיל הים, סיכוי אפסי
ומעבר בין גדודים? זה כבר יותר ריאלי, אבל זה כבר שיקול דעת של המפקדים

ישן 09-09-2006, 21:42

או שאתה לא יודע חשבון, או שטעית בתאריך גיוס...

כי אם התגייסת ב-31 באוגוסט אז זה אומר שאתה חייל בדיוק 9 ימים...
התכוונת ליולי אולי?
בכל מקרה, זה לא שאחרי 3-4 חודש בטוח יסכימו לקבל טופס 55, הכוונה היא שעד שאתה לא מספר חודשים בתפקיד מסוים אז לא יסכימו אפילו לדון בבקשה שלך
גם כן, קשה לי להאמין שאחרי טירונות ועוד קורס שתעבור ייתנו לך לעבור, אני מציע לך לשכוח מזה
אתה לא תוכל לצאת לאף גיבוש, ותבין שהגעת לאן שהגעת...
בדיעבד מה שהיית צריך לעשות זה לסרב פינוי בבקו"ם ולבקש חי"ר, אבל אחרי שאתה מתפנה כבר אין לך סיכוי לעבור לחי"ר, אז שכח מזה

באמת, תעשה מה שאמרתי-תתחבר עם החבר'ה וחפש את הדברים הטובים, במקום לחפש על מה להתלונן. מה כל כך רע לך שם???

ישן 09-09-2006, 23:01

אז כנראה שאתה לא יודע מה זה באמת טופס 55

ציטוט:
כל מי שאמר פה שבשביל להגיש טופס 55 בלי הרבה פז"ם זה בלתי אפשרי אומר פה שטויות
לא צריך שום פרוטקציות ושום נעליים
צריך פשוט הרבה רצון ולדעת לדבר נכון עם המפקדים הנכונים

במילים זה נשמע קל, וזה נשמע כאילו צריך לבוא עם דף בשם טופס 55, לשכנע את המפקד שלך, והופ-עוברים לאן שבא לך

אבל זה ממש לא ככה, וזה חתיכת תהליך עד שאפילו מסכימים לדון בבקשה שלך, זה יכול לקחת גם חודשיים לפעמים, צריך להחתים מלא אנשים, לקבל המלצות מכולם, כולל מפקד הבסיס והמפקד הישיר שלך, לשלוח את זה לבקו"ם, וצריך להילחם על זה הרבה, וזה ממש לא קל כשאתה עוד בטירונות ולא ממש שמים עלייך בבסיס...

אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל בתנאים מסוימים הסיכוי הוא אפסי, ובתנאים שלו, של חייל בטירונות עם פז"ם של חודש לדבריו, זה ממש בלתי אפשרי אם תשאל אותי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:04

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר