16-09-2006, 23:07
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.05
הודעות: 796
|
|
תשמע..
5 שנים זה לא לכאן ולא לכאן.. אם אתה לא בטוח אז אל תשתה, רק אתה יודע מה עבר עליהם..
בכל אופן, יש לך מלאי די חביב..
אני קצת יחזור פה על דברים של אנשים אבל אני גם יחדד לך..
-בקארדי סופיריור-
בקארדי הוא מותג הרום מס' 1 בעולם, ברום בפרט ואלכוהול בכלל..
מה שיש אצלך זה רום בלי תוספות, והוא משמש משקה בסיס מצויין לכמה קוקטיילים.
-בייליס-
מותג מובחר בתחום האלכהול השמנתי..
סביר להניך שמה שיש אצלך זה ליקר קפה של בייליס, או איירש קרים.
הוא משו בנז***, גם נקי וגם כחיזוק לקפה..
** לעולם אל תערבב משקאות שמנת עם משקאות חמוצים מכיוון שזה עלול לגרום סיבוכי עיכול חמורים.
-סאוטרן קומפורט-
ליקר אפרסקים.. הוא מגיע גם על בסיס וויסקי וגם על בסיס אלכוהול נייטרלי..
טוב בעיקר כתוסף לקוקטיילים.
-וודקה-
באמת שאין הרבה להוסיף.. =]
-מוצרט שוקולד-
ליקר שוקולד.. בערך אותו רעיון כמו הליקר קפה..
-קמפרי-
אפרטיף ביטר, משמש בעיקר לפתיחת התאבון, לא כדאי לשתות אותו סתם, בגלל שהוא מריר..
מה שהולך טוב עם קמפרי זה מיץ תפוזים סחוט טרי.. זה גם מאזן אותו וגם מדגיש טעמים..
-קלבדוס-
זה ברנדי על בסיס תפוחים.. די חזק, אבל אפשר להנות ממנו גם נקי וגם כתוסף לבישול..
לגבי צורת ההגשה שלהם, זה לא ממש קריטי.. העיקר שיהייה בכוס =]
אבל אם אתה רוצה את כללי הטקס..
חוץ מקמפרי וקלבדוס את המשקאות מגישים בכוס נמוכה ורחבה, אם או בלי קרח (אפשר גם בכוס ביתית פשוטה..)
קמפרי עדיף להגיש בכוס קטנה אם הוא לפני האוכל, או בכוס גבוה כדי שיהייה מקום לתוספת של מיצים לדילול לכל מצב אחר.. (ממולץ לא לחרוג מיחס של רבע כוס קמפרי ו4\3 מיץ )
קלבדוס מוגש בכוס ברנדי ("סניפטר"), הכוס הזו עוזרת בשמירה על טעמים וארומות.
לגבי ערבובים, חוץ מאלה שכבר הראו פה אתה בהחלט יכול למצוא עוד הרבה צורות של משקאות על בסיס של וודקה ורום בעיקר.. שאר המשקאות הם בעיקר תוספים או משקאות בפני עצמם.
מקווה שעזרתי.. =]
|