26-09-2006, 13:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
נורווגיה נזפה בשגרירת ישראל (זו שראשה לא נערף....)
משרד החוץ הנורווגי נזף היום (ג') בשגרירת ישראל מרים שומרת בגין ביקורת שמתחה על משפחת המלוכה, בטענה שלא הביעה את צערה לאחר ההתקפה על בית הכנסת באוסלו בשבוע שעבר. שר החוץ הנורווגי כינה את דברי השגרירה "בלתי הולמים", וגם ראשי הקהילה היהודית במדינה הסתייגו מהנאמר.
בראיון טלוויזיה ששודר אתמול אמרה שומרת: "אני סבורה שהיה מקום למחווה של בית המלוכה לקהילה היהודית, ערב השנה היהודית החדשה, לבטח הפגנת סולידריות אחרי הירי לעבר בית הכנסת... סלחו לי שאני אומרת את הדברים באופן כה גלוי, אך אני סבורה שהיה צריך לנקוט במחווה מאוד חשובה שכזו".
הדברים עוררו סערה במדינה הסקנדינבית, בה גם האזרחים נמנעים מלמתוח ביקורת על בית המלוכה. "דבר ראשון, שגריר ממדינה זרה צריך לדעת שמשפחת המלוכה אינה יכולה להשיב לטענות שכאלה", אמר שר החוץ יונס גהר סטואר.
"ובכל מקרה, היא צריכה לדעת שהממשלה היא שאמורה להביע את עמדתן של הרשויות הנורווגיות. מה שהיא עושה זה להביע ביקורת שאפשר לפרש אותה כחוסר סימפטיה עם מה שקרה בשבוע שעבר. אני סבור שזוהי הערה בלתי הולמת מפי שגריר של מדינה זרה בנורווגיה", דברי שר החוץ.
גם מנהיגת הקהילה היהודית של אוסלו, אן סנדר, הסתייגה מדברי השגרירה: "היא כמובן יכולה לומר מה שהיא רוצה אבל היא לא יכולה לדבר בשמנו", אמרה סנדר לעיתון "אפטנפוסטן". "אנו לא היינו מדמיינים להביע עמדה שכזו נגד משפחת המלוכה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3308271,00.html
|