לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-09-2006, 13:33
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
או שרק עכשיו הבנתי שלא הבנת, או ששוב אתה משתמש בחלקי משפטים
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "התחמקות נואלת. למה לא תגיד שלמרות השלומיזם אתה פוחד לנסוע לשם?..."

ומסלף דברים שאני אמרתי.

אני דברתי על הלכי רוח, על הטפות ועל שטיפות מח.
אני דברתי על שכבות מבוססות, ועל הלכי רוח שם. מן הסתם שכבה מבוססת יש לה השפעה כלשהי על דעת קהל, לעומת שכבה לא מבוססת המושפעת, נגררת מוסטת, נשטפת ומנוצלת לצרכי תעמולה.
אתה עדיין באמת מאמין שכל אזרח קטן ברצועת עזה רוצה לטבול אותנו בים ?

ומה הקשר בין אי נסיעתי (בניגוד לחוק) לבין העובדה שאולי אני מפחד או לעובדה שבאמת מסוכן שם ?

האם רמזתי באיזושהי צורה שבטוח לסע לג'בליה ? או לרימאל ?
דרך אגב, חיי הלילה של עזה נמשכו תקופה ארוכה אל תוך הסכסוך, עד ממש לתקופות לא מאוחרות.
כמו ביירות או תל אביב, בועה בתוך הביצה.
עם חוף נהדר, דגים על הכיפאק ואווירת חופש.
עכשיו ללא חשמל, וכשכמעט כל פינה ברצועה נכבשה על ידי כוחות השחור, גם לעזתים אין איפה לבלות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-09-2006, 14:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מה לעשות שאין שום דמיון בין הלכי הרוח פה, לאלה ששם?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "או שרק עכשיו הבנתי שלא הבנת, או ששוב אתה משתמש בחלקי משפטים"

כל סקר שעורך חליל שקאקי (מתון אמיתי, חרף העובדה שהוא אח של מייסד הג'א"פ) מוכיח תמיכה
שלהם בפיגועים.
לך ומצא לי תמיכה ציבורית בארץ בכאלה היקפים, בברוך גולדשטיין ודומיו...

העובדה היא שאתה מפחד לנסוע לשם, אבל ממשיך לפזר אגדות בדבר "שני הצדדים"
ו"אובייקטיביות", ועוד מיני הגיגים שלומיסטים, שמעבר להיותם קלישאות, אין בהן ולא כלום...

ה"חיי הלילה" בעזה מעולם לא דמו לבירות ולת"א בשום צורה, גם אם עמירה הס כתבה אחרת. היום
זה אפילו קיצוני יותר, כי גם הפרטנרים החמודים שבפת"ח מפתחים שיח אסלאמי - אבל גם בעבר
דובר על עיר קודרת ומסכנה (עם רימאל כיוצאת דופן עשירה...).
ישן 30-09-2006, 05:55
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אכן האלימות חייבת להפסק והיא תפסק במוקדם או במאוחר
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אז אתה קורא לשני הצדדים לזנוח את האלימות?:) כמה אובייקטיבי מצידך..."

חבל רק על הנפגעים החפים מכל פשע בשני הצדדים. חבל גם על הנפגעים בקרב חילי צה"ל וכוחות הבטחון הישראליים.

לעניות דעתי המפתח להפסקת האלימות הוא הפסקת ירי הקסאמים ונסיונות החבלה והרצח כנגד אזרחים ישראליים. כל השאר יבוא בעקבות הפסקה זו. במקרה זה אני תומך בהצהרתו של בנימין נתניהו, שאם לא יהיה נשק בידי המחבלים ו/או לא ישתמשו בו - הטרור יחוסל; אם לא יהיה נשק בידי ישראל ו/או לא יעשו בו שמוש למטרות הגנה - ישראל תחוסל.

בתחום הפנימי - נדרשים מנהיגי הפלסטינאים אזרחי מדינת ישראל, למתן את פעילותיהם בנושאי חוץ ולהקדיש את מירב זמנם ומרצם למען שפור מצבם של בוחריהם, למניעת ההפליה של המגזרים הלא יהודיים, לשילובם של כלל אזרחי ישראל בעשיה ללא כל הפליה על בסיס כל שהוא. אני משוכנע שאם וכאשר יעשו כן מצב ערביי ישראל ישתפר לאין ערוך עד שיגיעו (כמובן הדבר דורש זמן של שנים) לאיזון עם האוכלוסיה הכללית של המדינה.

על מנת להגיע לכך על מדינת ישראל לעשות צעדים אמיצים ולהוכיח על כוונותיה הטובות על מנת לגשר על חוסר האימון ההדדי.
ישן 30-09-2006, 05:37
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
הבעיה היא עד כמה שלי ידוע אין באיסלם יום המוקדש לחשבון נפש
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "כולם צריכים להתנצל בפני כולם"

בו מבקשים סליחה איש מרעהו - תקן אותי אם אני צודק.

אם קיים יום כזה, לא הבחנתי שמי מהמוסלמים אזרחי מדינת ישראל בקש מחילה כל שהיא מיהודים, שבסך הכל באו לממש את זכותם להקמת מדינה בשטחי ארץ ישראל, על בסיס החלטת האו"מ מה- 29 בנובמבר 1947.

מאז ועד היום מים רבים (לצערי זוהי "סיסמא" שעבר זמנה ואין מים רבים) זרמו בירדן והים נשאר אותו ים וכמות הסליחות המתבקשות ממדינות ערב ומהפלסטינאים מהישראלים החיים במדינת ישראל ולהיפך רק הולכת וטופחת.

אולי סוף סוף יאזור מי מהצדדים אומץ וינקוט צעדים משמעותיים ליציאה ממעגל הדמים.
ישן 30-09-2006, 11:30
  מצפון מצפון אינו מחובר  

צר לי אבל לא אתן לך להשחיר את דברי
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי dana26 שמתחילה ב "כן,מוזר"

לא אמרתי אף אחד מהדברים שציינת, אלו משפטים שאת הוספת וכביבול אני תומך בהם

אז אני לא, ואת רעה, כי את לוקחת משפט פשוט שמישהו אומר, מסובבת אותו, ומראה כאילו כל דעה השונה מהדעה שלך היא אנטי, תומכת ברע ובוגדנית

אני אעשה עוד נסיון, אחרון לפחות באשכול הזה,
שני הצדדים צריכים לעשות חשבון נפש (בלי להכנס לפרטים)
לשני הצדדים יש על מה לבקש סליחה (הסליחה היא קליפת שום יבשה ללא הכוונה האמיתית מאחוריה)
הלוואי ותפסק האלימות, והלוואי ויהיה שלום

כל ניתוח, פרשנות, הוצאת דברים מהקשרם, שיוך הדברים לתמיכה בטרור, שיוך הדברים לאי הכרה בזכות היהודים למדינת ישראל, שיוך הדברים להוצאתי מהכלל או כל השמצה אחרת - הם נסיון רע לשלול כל דעה, הצעה או כוונה לפשרנות - שבת שלום, גמר חתימה טובה והלוואי ונוכל להפסיק לשנוא ורק לאהוב (אין צורך בפרשנות)
ישן 30-09-2006, 17:06
  מצפון מצפון אינו מחובר  

גם כשאומרים לך בוקר טוב את מתנפלת ככה ?
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי dana26 שמתחילה ב "אמרת שכולם צריכים לבקש סליחה מכולם"

ואומרת : מה טוב, איזה טוב ? המצב טוב ? איפה בוקר טוב ? למה למישהו טוב ?

כנראה מגיעה לך התנצלות כי חשבתי שאת קצת יותר אינטיליגנטית מאשר להכניס אותי לפינות ילדותיות.

אבל אם ככה אז אין בעיה, אדבר בשפה שלך, את תמיד מוזמנת להראות לי שטעיתי ולסיים את הויכוח המכוער הזה.

אבל קורבן פיגוע פטור מלבקש סליחה, באמת מגיעה לו התנצלות בלבד, הוא קורבן חף מפשע ששילם בפגיעה גופנית. הוא נפגע על ידי טרוריסט רצחני ומנובל שעושה שימוש בכח על מנת לנסות להעביר איזשהו מסר. הצורה הזו פסולה, מכוערת, אסור לפגוע בצורה כזו בחפים מפשע, אסור לבצע פיגועים, לא כנגד אזרחים ולא כנגד חיילים. זהו פשע שצריך לשלם עליו בעונש החמור ביותר שניתן להעלות על הדעת. המפגע עצמו ושולחיו צריכים להענש.
ואם בשלב מאוחר יותר יוחלט לשחרר את המפגע הזה או שולחיו, מסיבה זו או אחרת, זה רק כי אנחנו חיים במציאות מטורפת עם חוקים מטורפים, ולפעמים קלפי המיקוח שלנו בכל מיני עסקאות אינם הגיוניים כל כך, זה בגלל שהעסקאות המוזרות שאנחנו עושים אינן הגיוניות כל כך - זה לא פרס למפגע, וזה לא מתן לגיטימציה לפיגועים חס וחלילה ,זה הכל בגלל שאין לנו ברירה, אנחנו נרדפים, מכל הכיוונים, ואנחנו צריכים לדעת לנווט את הסירה שלנו בתוך ים סוער ומלא כרישים, ואפילו הדולפינים מסתבר שהם טורפים לפעמים בים הזה.

וכשאני אומר כולם צריכים לבקש מכולם סליחה, הפטור מובנה בתוך האמירה.
מי שפטור יודע את זה, ויודע גם שאינני מתכוון אליו.
אני מדבר על הכלל, והכלל הזה צריך לרצות להתפייס, ואין פה פחיתות כבוד מאף אחד, ואין פה השפלה של אף אחד באמירה הזו.
זו אמירה פייסנית ולא מתרפסת, אם כולם יבקשו מכולם סליחה, אולי יגמרו הסיבות לבקש סליחה בעתיד.

אז דנה יקירתי, תניחי את החרב, לפחות כשאת מדברת איתי. אני אינני האויב שלך. ואם את חושבת ככה אז מצבך קשה. אולי אני מחזיק דעות שונות משלך, אולי אני משתמש בדימויים אחרים משלך, ואולי אני גם נמצא במקום אחר משלך. יש לנו לצערי מספיק אויבים להלחלם בהם, ובסוף נמצא את הדרך להכניע את כולם, ועם השאר להגיע להגדרת חיים משותפת.

אז הנה, קיבלת את הגינוי שלי לטרור, וקיבלת את הרצון האמיתי שלי בפיוס הדדי. וזה לא משנה מי יגיד סליחה ראשון, מה שמשנה זה שאת באמת צריכה לרצות להפסיק לשנוא בהנחה שבאמת יפסיקו לשנוא אותך.
ישן 30-09-2006, 19:03
  מצפון מצפון אינו מחובר  

אתה אמרת תענה לי רק על שאלה אחת ? או שזה היה מישהו אחר ?
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "בא לך להשוות את "ללא זכויות בסיסיות""

הכיבוש הוא דבר נורא, ולא משנה מה הסיבה שהביאה אותנו לכבוש את השטחים האלה.
ולא משנה בכלל מה המצב בארצות ערב אחרות, זה עדיין לא מתקן את העוול שנקרא הכיבוש.
ילדים חפי מפשע גדלו לתוך מציאות מכוערת ונשאבו לתוכה.

עכשיו תקפוץ עם השוואות מהצד של הילדים שלנו ? ואני אומר מה הקשר.
תסתכל בראי ותגיד שלא נעשו פה משגים לאורך ההסטוריה ?

אבל אין עם מי לדבר, יש פה אשכול שלם המלא בקריאות עידוד לקריאות גזעניות, ושוב, לא משנה מה הסיבה, הקריאות הללו מגונות.

אפילו אורי, האדמי"ן המכובד, והוא אכן מכובד בעיני. לא מסוגל להוציא מילת גינוי לקריאות הגזעניות הללו בלי להוסיף עוד 10 או 20 שורות למה ככה ולמה אחרת. השנאה בוערת אצל כולם.

אז עניתי לשאלה פשוטה אחת, וקשר בינה לבין אהדתי את האויב היא ניסון מכוער לתקוף דיעה שלא מקובלת עליך.

וכן, גם לנו מגיעה התנצלות, גדולה מאד וארוכה ומפורטת, אבל כבר הסכמנו שהתנצלות היא פיסת נייר שאי אפשר ללכת איתה אפילו למכולת.
מה שעומד מאחוריה והרצון האמיתי הם שחשובים, וכנראה שהם חסרים, בשני הצדדיםץ
ישן 30-09-2006, 23:20
  dana26 dana26 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.09.03
על מה ישראל צריכה לבקש סליחה?
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "גם כשאומרים לך בוקר טוב את מתנפלת ככה ?"

על שניצחה במלחמה שניכפתה עליה?

על שאנו מגנים על עצמינו?

על שאנו שואפים להשאר פה אבל מוכנים לחיות בשלום עם שכנינו ומוכנים לויתורים אבל לא מוכנים לויתורים מסוכנים?

על ששכנינו שנים רבוות מסרבים להגיע לשום הסדר שיניח לנו להתקיים לצידם בביטחון?
וגם כאשר נסגונו קיבלנו דם ורצח תמורת הנסיגה?

על שהם הופכים את ילדיהם לחומה ומזמינים פגיעה בהם עלמנת לזכות בדעת קהל אוהדת?

על שהם נילחמים בכוונה מתוך רצון לגרום להרג של אזרחיהם מתוך אוכלסיה ?

על שהם ממשיכים לירות טילים לתוך שטח ישראל ובעצם מסכלים כל דרך להתדברות כנראה מתוך כוונה ברורה לא להגיע להסדר?

על שהם חטפו לנו חייל ובניגוד לכל חוק בינלאומי לא נתנו שום אות חיים ממנו?

על שהם משגרים מחבלים מתאבדים לתוך אוכלסיה אזרחית וטובחים נשים זקנים ותינוקות?

על מה?
ישן 29-09-2006, 21:53
  Berk0 Berk0 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.06
שיגיד סליחה אחרי שאני ישים לו תמקוצר בפה
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "סליחה?"

אחמד טיבי נודע בעבר בעיקר כיועצו לענייני ישראל של יאסר ערפאת.

טיבי ידוע בתמיכתו הגדולה בעניין הפלסטיני ואף הכריז לא פעם שהוא רואה עצמו כאזרח פלסטיני מהשורה (על אף היותו חבר כנסת). אף על פי כן שלל בתוקף את האפשרות שעירו טייבה תסופח לרשות הפלסטינית בהסדר קבע.

אהדתו לפלסטינים באה לידי ביטוי אף בקריאה לסרבנות שירות צבאי, ותמיכה ב"התקוממות הפלסטינים כנגד הכיבוש". הוא המשיך להיות קשור בערפאת גם בתקופת אינתיפאדת אל אקצה, שבה, לפי ישראל, ערפאת עודד טרור. את חיסולו של מנהיג החמאס אחמד יאסין כינה "פשע מלחמה".

סליחה ? שיגיד סליחה לכול 2000 הרוגי האינפדתה

שיגיד סליחה לסבא שלי על זה שהוא חטף מטען צינור לרגל

שיגיד סליחה לכול מאות משפחות החללים בגלל הפה הגדול שלו

הוא וכול המשת''פים למינהם מבל''ד שנוסעים לסוריה ולבנון בעת מלחמה ואומרים " האויב הציוני" ואין להם בושה להשתמש בכספי משלם המיסים בשביל לנוסוע ללבנון ולגנות את ישראל ולחזק תחיזבללאה

עוד יבוא יום בו אחמד וחבריו יבלו על הגרדום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:37

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר