22-10-2006, 16:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.10.05
הודעות: 5,602
|
|
אךךך טג'ין, דבר מדהים מדהים מדהים.
אכלתי במסעדת "טורקיז" ברעננה, מקום מדהים בפני עצמו והאוכל, מדהים.
בפרט שאני מרוקאי ואוהב מאוד את סוג האוכל הזה.
הנה מתכון נחמד שמצאתי:
חומרים:
1 שקית קוסקוס בינוני אסם
3 כפות שמן
100 גרם צנוברים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
לטג'ין
1/4 כוס שמן
1 ק"ג בצל יבש פרוס
10 שוקיים של עוף טרי
150 גרם צימוקים בהירים
3/4 כוס מים רותחים
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית דבש או סוכר חום
קינמון לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. להכנת הטג'ין: מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את השוקיים ומזהיבים מכל הצדדים. מחזירים לסיר את הבצל המטוגן, מוסיפים צימוקים ומים רותחים, מתבלים במלח, פלפל וקינמון, דבש או סוכר חום לפי הטעם.
2. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שהעוף רך והתבשיל משחים.
3. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה ( ללא צורך בבישול ), מטגנים את הצנוברים עד להזהבה ומוסיפים לקערת הקוסקוס ביחד עם הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
4.להגשה: מחממים את הקוסקוס המוכן ועורמים בצלחת מעט מהקוסקוס. מניחים מעל שני שוקי עוף, מעט מרוטב הבצל והצימוקים שבסיר ומגישים.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|