05-10-2006, 16:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.01.04
|
|
|
'יש ירידה ברמה האנושית במטכ"ל'
ח"כ שטייניץ אומר כי רמתם האנושית של חלק מאלופי המטכ"ל אינה גבוהה. "יש ירידה ברמה האינטלקטואלית והאנושית של אנשי המטכ"ל", אמר.
"לצערי, הרמה של אלופי המטכ"ל היום, של חלק מהם, היא לא רמה אינטלקטואלית גבוהה כמו שהיתה בהקמת המדינה או בשנות החמישים והשישים. יש בהחלט ירידה מסויימת באיכות האנושית-האינטלקטואלית של אנשי המטכ"ל. יש כמה מצוינים, אבל לא כולם", אמר בראיון לערוץ 7.
לדברי שטייניץ, על אף שהוא מסכים עם הביקורת שהשמיע האלוף יפתח רון טל ועל אף הערכתו האישית אליו, מהווים דבריו סימפטום למצב בעייתי וקשה בצמרת צה"ל המרבה להתראיין תוך דרדור המשמעת הכללית בצבא ודרדור השמירה על הסודיות.
"העובדה שאלוף במדים מעד ומתח ביקורת על צה"ל ועל ממשלת ישראל, ביקורת שאני מסכים עם כל מילה שלה, היא סימפטום למצב מאוד בעייתי וקשה בצמרת צה"ל", אמר שטייניץ. "צה"ל זה הצבא היחידי בעולם המערבי שאלופיו והרמטכ"ל שלו מתראיינים כל שני וחמישי בכל חג ומועד בכפולות עמודים בראיונות חגיגיים בעיתונות ובראיונות בטלוויזה וברדיו וכאשר מתראיינים כל כך הרבה אז גולשים בסוף גם לפוליטיקה ולמדיניות החוץ של ישראל, דבר שלא קורה לעולם בצבא האמריקני, בצבא הבריטי או בצבא האיטלקי. רק בצה"ל זו תופעה קשה מאוד שמדרדרת את המשמעת הכללית ואת שמירת הסודיות בצה"ל".
שטייניץ אומר כי אמנם מצד האלוף רון טל היתה זו מעידה חד פעמית שלא מעיבה על הישגיו הרבים במהלך שירותו אך באופן כללי מדובר בתופעה הרסנית ומסוכנת למדינת ישראל.
"תסתכל על המוסד והשב"כ, למה שם זה לא קורה? למה שם לא מראיינים את ראשי האגפים שהם שקולים לאלוף בצה"ל כמו שמראיינים כל שני וחמישי אלופים ותתי אלופים בצה"ל? שם לא קיימת אותה התפוררות, אותה גלישה בלתי ראויה ובלתי מתקבלת על הדעת של אנשים בשירות המדינה במערכת הביטחון למדיניות חוץ ולפוליטיקה", אמר.
"אני חושב שצה"ל היה מעורב יותר מדי בהתנתקות, היה נכון להשאיר את זה למשטרה ולהשאיר את צה"ל רק במעגל החיצוני. אני לא רוצה לראות את צה"ל מעורב בהתנתקות אבל אני גם לא רוצה לראות את צה"ל מעורב בוויכוח על ההתנתקות, שהוא בעיקרו ויכוח פוליטי", העיר.
מקור: ערוץ 7
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/155146
נערך לאחרונה ע"י תפוחים בתאריך 05-10-2006 בשעה 16:41.
|