לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-10-2006, 16:24
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
'יש ירידה ברמה האנושית במטכ"ל'

ח"כ שטייניץ אומר כי רמתם האנושית של חלק מאלופי המטכ"ל אינה גבוהה. "יש ירידה ברמה האינטלקטואלית והאנושית של אנשי המטכ"ל", אמר.

"לצערי, הרמה של אלופי המטכ"ל היום, של חלק מהם, היא לא רמה אינטלקטואלית גבוהה כמו שהיתה בהקמת המדינה או בשנות החמישים והשישים. יש בהחלט ירידה מסויימת באיכות האנושית-האינטלקטואלית של אנשי המטכ"ל. יש כמה מצוינים, אבל לא כולם", אמר בראיון לערוץ 7.

לדברי שטייניץ, על אף שהוא מסכים עם הביקורת שהשמיע האלוף יפתח רון טל ועל אף הערכתו האישית אליו, מהווים דבריו סימפטום למצב בעייתי וקשה בצמרת צה"ל המרבה להתראיין תוך דרדור המשמעת הכללית בצבא ודרדור השמירה על הסודיות.

"העובדה שאלוף במדים מעד ומתח ביקורת על צה"ל ועל ממשלת ישראל, ביקורת שאני מסכים עם כל מילה שלה, היא סימפטום למצב מאוד בעייתי וקשה בצמרת צה"ל", אמר שטייניץ. "צה"ל זה הצבא היחידי בעולם המערבי שאלופיו והרמטכ"ל שלו מתראיינים כל שני וחמישי בכל חג ומועד בכפולות עמודים בראיונות חגיגיים בעיתונות ובראיונות בטלוויזה וברדיו וכאשר מתראיינים כל כך הרבה אז גולשים בסוף גם לפוליטיקה ולמדיניות החוץ של ישראל, דבר שלא קורה לעולם בצבא האמריקני, בצבא הבריטי או בצבא האיטלקי. רק בצה"ל זו תופעה קשה מאוד שמדרדרת את המשמעת הכללית ואת שמירת הסודיות בצה"ל".

שטייניץ אומר כי אמנם מצד האלוף רון טל היתה זו מעידה חד פעמית שלא מעיבה על הישגיו הרבים במהלך שירותו אך באופן כללי מדובר בתופעה הרסנית ומסוכנת למדינת ישראל.

"תסתכל על המוסד והשב"כ, למה שם זה לא קורה? למה שם לא מראיינים את ראשי האגפים שהם שקולים לאלוף בצה"ל כמו שמראיינים כל שני וחמישי אלופים ותתי אלופים בצה"ל? שם לא קיימת אותה התפוררות, אותה גלישה בלתי ראויה ובלתי מתקבלת על הדעת של אנשים בשירות המדינה במערכת הביטחון למדיניות חוץ ולפוליטיקה", אמר.

"אני חושב שצה"ל היה מעורב יותר מדי בהתנתקות, היה נכון להשאיר את זה למשטרה ולהשאיר את צה"ל רק במעגל החיצוני. אני לא רוצה לראות את צה"ל מעורב בהתנתקות אבל אני גם לא רוצה לראות את צה"ל מעורב בוויכוח על ההתנתקות, שהוא בעיקרו ויכוח פוליטי", העיר.

מקור: ערוץ 7
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/155146

נערך לאחרונה ע"י תפוחים בתאריך 05-10-2006 בשעה 16:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-10-2006, 16:37
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אני מאוד מעריך את שטייניץ, ובכ"ז מספר הערות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "'יש ירידה ברמה האנושית במטכ"ל'"

1. מוזר שהוא כותב שהוא מסכים לכל מילה שאמר רון-טל: בשעתו הצביע שטייניץ בעד ההתקפלות, בכל
ההצבעות - ומעולם לא חזר בו מאותן הצבעות שגויות. להגיד עכשיו שהיה נכון להתנגד לזה, זה חשוב - אבל
יש לצרף לכך גם על הכאה על חטא.
2. הרמה האנושית של אלופי המטכ"ל אינה נמוכה יותר מכפי שהייתה בעבר. מעולם לא היה המטכ"ל עמוס
בעילויים, ותמיד היו במטכ"ל יותר גבי אופירים מאשר יהושפט הרכבים...
3. רון-טל לא היה על מדים כשאמר מה שאמר. הוא היה בחופשת שחרור, והניסיון לקפוץ על הפרט הטכני
שאמר את דבריו חודש לפני שהמשכורת שלו החלה להקרא בשם פנסיה - היא חינטרוש לשמו...
לא ראוי ששטייניץ מבקר אותו דווקא על משהו שאין בו שום פגם. לאלוף בחופשת פרישה מותר לדבר. זה לא
שמחר הוא יהיה רמטכ"ל...
ישן 05-10-2006, 16:50
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
1. נכון, אבל שטייניץ דיבר על הסכמה מלאה - ולא רק לדברים אלה.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "1. אין סתירה, רון טל דיבר על יתר ההיתלהבות ועל הזנחת"

אני מאוד מעריך את שטייניץ, ובעיני הוא המועמד הטוב ביותר בליכוד לתפקיד שר הבטחון (גם אם יבוא
גנרל זה או אחר) - ובכ"ז הכתם של התמיכה בהתקפלות, בעינו עומד. ראוי שיתנקה מכתם זה באופן
מכובד, ויציין ששגה.

2. ההשכלה הכללית של קציני המטכ"ל כיום גבוהה בהרבה מזו שהייתה בשנות החמישים והששים. אז
כמעט לא היו אלופים אקדמאים. כיום כמעט כולם מחזיקים בתואר שני (וכולנו רואים שזה לא מלמד על
כלום...). החשיבה המופשטת גם אז וגם היום לא הייתה שווה הרבה. לא מקרה שכמעט אין הוגה דעות
צבאי בכל ההסטוריה של צה"ל, בניגוד כמעט לכל צבא רציני אחר.
ישן 05-10-2006, 16:58
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
תרשו לי להיות מאוד פשטן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "'יש ירידה ברמה האנושית במטכ"ל'"

אבל כשאני קורא כתבות/ספרים/מאמרים ישנים ובהם מובאים כלשונם דברים של אנשי מערכת הביטחון משנות ה-50 וה-60 אני לרוב מרגיש שיש לי עניין במדובר, גם אם הנושא לא ממש מעניין אותי באופן כללי. בשטף כתבות הצבע שיש כיום נדיר מאוד שדבריו של קצין בכיר בשירות/דימוס טרי מצליחים לעניין אותי מלבד פרטים טכניים מאוד שמן הסתם מפקד בכיר הוא המקור העיקרי להם.

אני חושב שגם אם התחושה היא לא "אקדמית" רבים אחרים יודעים על מה אני מדבר. הדבר נכון אגב לפוליטיקאים גם כן... אני קורא עכשיו ספר ישן שמצאתי בת"א אודות המהלכים המדיניים בששת השנים שקדמו למלחמת ששת הימים ואני פשוט מעריך את כמות הפוליטיקאים השכוחים שפעלו אז ואשר דיברו דברי טעם. הספר מצטט כמעט כל דמות שהיתה לה השפעה כלשהי ולמרות שכבר אז הפוליטיקה המלוכלכת הראתה קווי דמיון לזו של היום, קשה לקבל את התחושה של "מה לכל הרוחות עושה הטמבל הזה בצומת קבלת ההחלטות" שיש כאשר אתה קורא על פוליטקיאים כיום.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר