19-10-2006, 12:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.04
|
|
|
ערבים שתקפו באופן סדרתי ילדים יהודיים בני 10 שוחררו למעצר בית
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3316940,00.html
שני נערים ערבים בני 14 ו-15, בניו של פלסטיני ששיתף פעולה עם ישראל, נעצרו בחשד שתקפו יהודים ברמלה על רקע לאומני. בחקירתם טענו האחים כי הם תקפו יהודים כנקמה על-כך שישראל ניצלה את אביהם משתף הפעולה. היום (ה') יוגש נגדם כתב אישום בהליך מזורז.
השניים נעצרו בתחילת השבוע לאחר שניסו לתקוף קשיש. האחים שאלו קשיש שיצא מבית כנסת האם הוא יהודי? שענה בחיוב הם החלו לתקוף אותו. שוטרים מתחנת רמלה שהבחינו במתרחש עצרו את השניים. הם הועברו למשרד החקירות בתחנת המשטרה, בראשותו של רב פקד יגאל עזרא, שם ניסו החוקרים לברר למה הם תקפו את הקשיש.
בתחילת החקירה הכחישו השניים כי תקפו את הקשיש. אלא שאז הגיע לתחנת אמא יחד עם בנה בן ה-10 וביקשה להתלונן על כך שאלמונים היכו את הילד ללא סיבה. כאשר הבחין הבן בשני החשודים שישבו במשרד החקירות הוא הצביע עליהם וסיפר לשוטרים כי הם אלו שתקפו אותו באותה שיטה. "הם שאלו אותי אם אני יהודי, ואז הרביצו לי", אמר הילד.
בשלב זה הבינו החוקרים כי לא מדובר בעוד מקרה אלימות בודד, אלא במעשי אלימות סידרתיים. שני הנערים נשברו בחקירתם והודו בעוד מקרה בו תקפו ילד בגלל שהוא יהודי. בהמשך החקירה הם הודו גם במקרים בהם הטרידו נערות יהודיות. לאחר חקירתם שוחררו השניים למעצר בית.