לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-10-2006, 22:16
  yairfa yairfa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.10.06
שאלה בניית רשת ביתית

שלום,

יש לי בבית שני מחשבים (אחד לאשתי ולי והשני לילדים) ועכשיו קיבלתי מחשב נוסף (ללא מסך).
אני מעוניין לקחת את המחשב הזה ולהפוך אותו גם למחשב שיאחסן את כל הקבצים שלנו (כך שאני ואשתי נוכל לעבוד על הקבצים שלנו מכל מחשב) וגם חיבור לאינטרנט (כרגע רק המחשב של הילדים מחובר לאינטרנט - לא אכפת לי מה יקרה לו כי אין עליו שום מידע אישי) ובכך נוכל לגלוש משני המחשבים.

לכן מספר שאלות:
1. איך אני מחבר בינהם (מספיק 2 כבלי רשת)?
2. איך ה"שרת" שלי ידע שהוא שרת כלפי שני המחשבים האחרים? אני צריך להתקין תוכנה מיוחדת?
3. האם אני צריך להתקין פירוול חומרה על המחשב ה"שרת" בשביל להגן על המידע שלי? האם מסובך להפעיל חומרת פירוול? האם פירוול חומרה עדיף על-פני פירוול תוכנה?
4. איך תהיה לי גישה למחשב ה"שרת"? אני צריך מתקן להעברת המסך והמקלדת והעכבר ממחשב רגיל למחשב השרת?

תודה
יאיר
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-10-2006, 01:11
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yairfa שמתחילה ב "בניית רשת ביתית"

שלום יאיר,

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairfa
שלום,

יש לי בבית שני מחשבים (אחד לאשתי ולי והשני לילדים) ועכשיו קיבלתי מחשב נוסף (ללא מסך).
אני מעוניין לקחת את המחשב הזה ולהפוך אותו גם למחשב שיאחסן את כל הקבצים שלנו (כך שאני ואשתי נוכל לעבוד על הקבצים שלנו מכל מחשב) וגם חיבור לאינטרנט (כרגע רק המחשב של הילדים מחובר לאינטרנט - לא אכפת לי מה יקרה לו כי אין עליו שום מידע אישי) ובכך נוכל לגלוש משני המחשבים.

לכן מספר שאלות:
1. איך אני מחבר בינהם (מספיק 2 כבלי רשת)?

כעקרון אם תרצה לעבוד בשיטה של כבל-לכל-מחשב - תצטרך לכל הפחות שני כרטיסי רשת במחשב שישתף את האינטרנט, עם פוטנציאל לכרטיס רשת שלישי במידה והמודם שמחבר אותך לאינטרנט הוא מודם רשת (ורצוי שהוא יהיה כזה)...

אתה תהיה תלוי במחשב המסויים שיהיה דולק גם כדי לגשת לקבצים שלך, וגם כדי לגשת לאינטרנט. לי זה נשמע קצת מיותר, כי אפשר היה פשוט להשאיר את שני המחשבים הקיימים, ולהשתמש במחשב שלך או במחשב אחר פשוט על ידי שימוש ברשת הקיימת ממילא (בשביל מה צריך את המחשב הנוסף?)

בכל אופן, כשמחברים יותר ממחשב אחד, אני ממליץ להשתמש בנתב (ראוטר). הם לא יקרים היום (250 ש"ח של 3com לדוגמא, כולל אלחוט). זה מבטל את הצורך בכך שמחשב כלשהוא יצטרך לעבוד כדי שלאחרים יהיה אינטרנט. בנוסף, הנתב כולל בתוכו, מעצם אופן הפעולה שלו - מעין פיירוול מובנה, שבו אתה מחליט בעצמך לאיזה שירותים במחשבים הפנימיים בבית תהיה גישה (בברירת המחדל - הכל תמיד סגור...)

כמובן, שאתה יכול ללכת על האופציה של המחשב הבודד, אך לטעמי היא מסובכת ומסורבלת יותר (מספר כרטיסי רשת, המון הגדרות ידניות, תלות ביציבות של מערכת הפעלה נוספת וכו'...). אבל אם אתה מתעקש שאתה חייב את המחשב הנוסף בתור שרת, אני משער שאפשר לעשות בו גם את נושא שיתוף האינטרנט בצורה שציינתי קודם, עם מספר כרטיסי רשת...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairfa
2. איך ה"שרת" שלי ידע שהוא שרת כלפי שני המחשבים האחרים? אני צריך להתקין תוכנה מיוחדת?

כל מערכת הפעלה כיום מסוגלת לשרת קבצים (ומדפסות) למערכות אחרות ללא צורך של התקנה של דברים נוספים מאלה שהגיעו עם מערכת ההפעלה עצמה. כעקרון, אם מערכת ההפעלה היא חלונות, כל שצריך לדאוג הוא ששמות המשתמשים בכל המחשבים יהיו זהים, ושכולם יהיו חברים באותו WORKGROUP בהגדרות של Network Identification בתוך My Computer. זה לא ממש קשור לאיך שהרשת עובדת, ולכן אם יש לך שאלות בנושא, פנה לפורום Windows.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairfa
3. האם אני צריך להתקין פירוול חומרה על המחשב ה"שרת" בשביל להגן על המידע שלי? האם מסובך להפעיל חומרת פירוול? האם פירוול חומרה עדיף על-פני פירוול תוכנה?

פיירוול חומרה אינו פיירול שאפשר להתקין על השרת, אלא חומרה חיצונית שעושה את הפעולה (כמו ראוטר שיש לו יכולות כאלה, למשל). בד"כ הוא עדיף, משום שהוא עובד על מערכות הפעלה טובות יותר ומוצלחות יותר מבחינת אבטחת מידע מאשר חלונות. יש יוצאי דופן (היית מאמין שלצ'קפויינט המפורסמת יש מוצר פיירוול שרץ על... חלונות?). בכל אופן, חומרה עדיף לטעמי. (רובם המוחלט הם בעצם מחשב שרץ בתוך קופסא יעודית, שמריץ מערכת הפעלה, עם תוכנה. פיירוולי _חומרה_ _אמיתיים_ הם נדירים מאוד :-))

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairfa
4. איך תהיה לי גישה למחשב ה"שרת"? אני צריך מתקן להעברת המסך והמקלדת והעכבר ממחשב רגיל למחשב השרת?

לא חסרות תוכנות לשליטה מרחוק (VNC למשל) שתוכל להתקין על המחשב ולהציג את המסך שלו ולשלוט על המקלדת והעכבר שלו בלי שיהיו מחוברים מסך, מקלדת ועכבר למחשב.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairfa
תודה
יאיר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:47

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר