28-10-2006, 22:38
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
רשת 100 מסל"ש יכולה להעביר 12.5MB לשנייה מבחינת רוחב פס - וישנו גם overhead של פרוטוקול ההעברה - כלומר מידע שעובר בשביל להעביר את המידע כחלק מהפרוטוקול. פרוטוקול CIFS (שזה פרוטוקול השיתוף של חלונות) - בזבזני במיוחד. עדיף לך להרים שרת FTP על אחת המכונות, ולהשתמש בלקוח FTP במחשב השני כדי לבצע את ההעברה. אני חושב ש FTP הוא פרוטוקול העברת הקבצים היעיל ביותר (או לפחות, מבין הפרוטוקולים הפופולאריים). עדיין, לא תוכל להגיע ליותר מ 12.5MB לשנייה אלא אם כן תעשה compression על הנתונים (ותשכח מזה באופן כללי, ובאופן פרטני אם אתה מעביר מידע שהוא דחוס ממילא, כמו למשל XviD וכדו').
הדרך היחידה להעביר יותר מהר היא כמובן להגדיל את מהירות הרשת מ 100 מסל"ש ל 1000 מסל"ש, או בעברית Gigabit Ethernet - תצטרך בשביל זה סוויצ' מתאים וכרטיסי רשת מתאימים (הוצאה כוללת שתעבור את ה 500 ש"ח בקלות) - וגם כבלי תקשורת מתאימים, שאולי כבר יש לך ואולי לא...
קח בחשבון ש... גם להרד דיסקים יש מגבלת מהירות, ועם הרד דיסק ביתי לא תצליח למלא ג'יגהביט - וגם לחלונות יש את האיטיות המוזרה שלה בעיבוד כמויות מידע גדולות - כך שאני לא חושב שתגיע להרבה יותר מהר מזה גם עם ג'יגה. ת'אכלס 9 מגהבייט לשנייה זה לא כזה נורא, אתה יודע... (שאני התחלתי עם עולם התקשורת, המהירות הנפוצה הייתה 30 בייטים לשנייה... - כן - שלושים אותיות...)
אין לי מושג לגבי הקשקוש על SMB ו UPnP...
|