לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-11-2006, 00:06
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני לא יכול להציג טיעון "מוסרי"
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "טול קורה מבין עיניך"

ובעיקר משום שמוסר, בדיוק כמו יופי או מצפון, הוא בעין המתבונן. בדיוק מסיבה זו אני לא אשתמש במילה הזאת אלא לצרכי זרימת המשפט וגם אז לעיתים רחוקות.

לעונש המוות אני מייחס רק "סגולה" אחת שאין במאסר: הרתעה. לעניין משמעות ההרתעה במקרים כמו של האדון חוסיין (ושיקום מישהו ויראה לי שהוא הביא לארצו הישג כלשהו כמשקל נגד למעשיו הרצחניים... אפילו מוסוליני פיתח את איטליה לפני שסיבך אותה) הסברתי באשכול השני.

כל המונחים של "דם קר" שייכים לתפישה הרומנטית של החברה המערבית שמנסה לתת סווגים וסייגים למעשים שונים בכדי לתת חותמת כשרות לאלה שהיא חפצה בהם.

לא נראה סביר שמצב שבו צבא יתקוף עמדה צבאית של אוייב בכלי נשק עליונים ויהרוג בה כמה טוראים מהכפר וזה יחשב "מסריח אבל כשר" בעוד שענישת אדם כמו חוסיין תחשב "מוות בדם קר". מצד שני, על "ערכים" אלה מחנכים דורות של אנשים, כך שאני לא מתפלא שעדיין צריך לעמת אנשים שקולים מול המצב האבסורדי הזה שבו קל להם לתמוך בפעוולות שמזיקות לאלפי אנשים אלמוניים שאינם בפוקוס של החדשות, בעוד ה"אכזריות" לאדם אחד - מפורסם - מייד גוררת תגובות של זעזוע. את מעט ההתחברות שלי לערכי מוסר אני שומר לאנשים האלמונים או החיות האלמוניות. אם כבר מדברים על מוסר, אז שמירה על ערכיו בלי לרוץ ולהגיד "הנה, יצאתי להגן על מוסקי זיתים", קרובה יותר להיות מוסריות אמיתית מן השורש.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 06-11-2006 בשעה 00:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-11-2006, 00:26
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לא צריך לפחד מדילמה מוסרית...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא יכול להציג טיעון "מוסרי""

במוסר הכוונה היא למכלול הערכים שאתה מאמין בהם מבחינת "טוב ורע". ברור שיש כאן מרווח מסוים לפרשנות אם כי גבולות השיח המוסרי מתוחמים די טוב אצל רוב בני האדם. השאלה היא האם עבורך אין בעיה עם הרג מכוון של אדם הנתון לחלוטין לשליטתך. לגבי המימד התועלתני: קשה להוכיח (או להפריך) את יעילותו של עונש המוות באופן חד משמעי אך הנתונים הסטטיסטיים (שאני מכיר) בארה"ב מצביעים על כך שהוא לא תרם לצמצום הפשיעה במדינות שבהן הוא נהוג ועיקר תועלתו הוא בסיפוק יצר הנקם של החברה. סופם של היטלר ומוסליני, מיותר לציין, לא הרתיע את סאדם חוסיין, ומותו של זה לא ירתיע את הרודן הבא, יש לשער.
לדידי, הוצאה להורג הינה בעייתית בין אם מדובר בפושע פלילי אלמוני בסודן, אנס שחור בג'ורג'יה או סאדם חוסיין. הרג יכול להיות מוצדק רק כשיש לו מימד של הגנה עצמית. נטילת חיים ממני שכבר לא מהווה סכנה וגם לא יהווה סכנה איננה יכולה להיחשב ככזו ולכן לא מדובר בהרג מוצדק. אין זה שונה מרציחות נקמת דם החביבות כל כך על בני איזורינו, גם אם המורה על כך הוא שופט מכובד ולא השייך עלי בבא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר