לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-11-2006, 18:49
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
מסלול צוללות.

טוב. קודם כל שלום לכולם, אני חדש כאן. רוצה להודות למנהלי הפורום וכל אותם האנשים שבאמת עוזרים לחבר'ה כמוני שהולכים להתגייס... ועכשיו לעיניין.

אני אמור להתגייס לשייטת 7 במרץ 07. לומר לכם את האמת אני די מרוצה מהמקום אליו אני הולך אך לא תהרתי לעצמי את השירות שלי ביחידה הספיציפית הזאת לפני. הייתי בראש של טייס/חובלים או חי''ר כזה או אחר. דעתי על צוללות התגבשה בגיבוש עצמו, כאשר המטרה הראשונית שלי הייתה פשוט לסיים ולהמשיך לאגוז וכיו''ב. מהנ''ל אפשר להבין שהידע שלי על היחידה באופן טבעי מאוד מוגבל. כמובן קיבלנו "רושם כללי" על מהות הקורס והשירות אך לצערי זה לא מספק את הסקרנות שלי.
לכן רציתי לשאול את כל מי שיודע או חושב שיודע את השאלות הבאות:
מה מגיע לנפילי היחידה (מהשלב הבסיס לדוגמא)?
יצא לי לראות איפושהו שעוברים בשלב הבסיס - קורס נהיגה על ג'יפים. האם זה נכון?
יש שמועות שהמשכורת בסדיר עולה על אלף ש''ח, האם זה הגיוני?
מה כדי לי לעשות אם אני רוצה להגיע ליחידת חיר עלית (אגוז/דובדבן), לחתום וויתור ולקבל ראיון אגוז וצנחנים/דובדבן אן ליפול מהקורס ולנסות משם?
* שכחתי לציין שלגיבוש באתי דרך יום הסיירות וגיבוש מרכזי אחר.
האם יש לבוגרי היחידה הרוצים להמשיך בצה''ל אופציה לצאת לקצונה כזאת או אחרת (ים או יבשה) ו/או לקבל תפקיד במחקר ופיתוח (בקיצור עבודה מסרדית) הקשורה לעבר ביחידה?
האם הצבא עוזר לאנשים שממשיכים את שירות הקבע שלהם לקבל תואר ראשון?

תודה לכל העונה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-11-2006, 14:52
צלמית המשתמש של עידן למבורגיני
  עידן למבורגיני עידן למבורגיני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.06
אחד אחד
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Dmith שמתחילה ב "אולי בכל זאת משהו יודע משהו..."

קודם כל אני יכול להגיד לך שיש לי חבר שהתגייס באוקטובר והוא בדיוק היה בגישה שלך הלך לגיבוש כדי לסיים אותו ולקבל משהו אחר וכו'...הוא ממש לא רצה צוללות אחרי הגיבוש כבר לא הייתה לו בעיה הוא אמר שהוא ינסה אבל ליפול במהלך השירות למגלן או משהו (לא מאמין) עכשיו הבן אדם שיא המבסוט שם.
לשאלותייך
אני יכול לענות רק על חלק
1)לא יכול לענות לך באופן בטוח
2)כן עוברים קורס כזה בשביל לפטרל על רצועת חוף.(לפי מה שהבנתי) (אתה תעשה עוד מלא קורסים גם בחו"ל ובארץ
3)נראה לי בסדיר זה כמו לכל חייל קרבי אבל בקבע זה משתנה כבר למשכורות רציניות (יש לך שנה וחצי קבע)
4)אם אתה חותם ויתור לפי דעתי אתה צריך לקבל ראיון אגוז ולאחר מכן צנחנים
5)קצונה יש מעטים שעושים את זה...
6)לפי דעתי יש כל מיני מלגות וכו'....גם אם אתה חפ"ש...

ישן 10-11-2006, 18:11
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dmith שמתחילה ב "מסלול צוללות."

טוב. אז קודם כל תודה רבה! נורא עזר.
בקשר לג'יפים זה באמת לא כזה קריטי, פשוט עכשיו אני לא אדאג לעשות רישיון לפני הצבא.
אני לא רוצה לקמבן, היחידה הזאת היא אחלה, והחבר'ה באמת איכותים. לכן נכון לעכשיו אני בראש של לבוא ולסיים. פשוט זה קצת "מפריע" לי נפשית שהתוכניות שלי להיות לוחם נהרסו. אני עדיין לא יודע לקראת מה אני הולך ובאופן טבעי חושב על דרכי נסיגה. =)

הייתי מחלקה 10.

אגב אני חייב לציין, שבניגוד לכל גיבוש אחר שהייתי בו, בצוללות אתם באמת מתגבשים. לצורך העיניין - פנינו אחד לשני בשמות וידענו בערך איפו כל אחד גר, מה הוא רוצה וכיו''ב.
הגיבוש היה חוויה למרות מזג האוויר ה"ספיציפי" שהיה בחיפה וכל הקשיים הפיזים והמנטלים. כולם רצו בהצלחה אחד של השני. לכן אני בא ופונה לכל מי שבהזדמנותו לצאת לגיבוש צוללות - ללכת על זה.

אני מאחל בהצלחה לכל הגיבוש ובמיוחד למחלקה 10 ו-7 איתם עבדתי. אל תתבעסו, אלה שלא עברו. אתם אחלה חבר'ה ואני בטוח שיחידה כזאת או אחרת תקבל אתכם בשימחה רבה.
ישן 12-11-2006, 12:32
  Mad Dog Mad Dog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.03
תקשיב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dmith שמתחילה ב "מסלול צוללות."

אתה הגעת למסלול של חבר'ה איכותיים ומעולים שאם יש חבר'ה שאני אוהב בחיל שלי ובאמת יש לי הערכה אליהם הם החבר'ה של ש7.
אם אתה שואל אותי מבחינתי אני מחשיב אותם יותר מחובלים,ורואה מה הם עוברים בחצי שנה הראשונה שלהם,והם לא חיים בסרט כמו החובלים,שקטים צנועים ועושים את העבודה..
אתה כן עובר קורס נהיגה מבצעית על ג'יפ מסיבה מסויימת,שתגיע לקורס תבין..
החצי שנה הראשונה שלך תהיה קשה מאוד ותנאים יותר גרועים משל טירונות קרבית (אין פלאפונים,יציאות על הפנים,חצי שעת ת"ש,מסעות,מסדרי ניקיון יסודיים ומה לא ואיך לא אפשר לשכוח את הסדרת ים שלהם) אבל החבר'ה בשלב המתקדם לא שוכחים מה הם עברו ואחרי חצי שנה שאתה עובר שלב התנאים שלך משתפרים פלאים ואתה כבר מסיים יום בשעה מאוד מוקדמת,יש מועדון עם טלוויזיה ודיוידי והיחס אלייך הוא שונה לגמרי.
נפלי צוללות כמו כל השאר מגיעים לתא לחימה בבקו"ם ומשם הכל תלוי במזל הטוב ובמה נפתח.
אני אומר תשקיע במסלול ותראה אם זה בשבילך,ותבין שהגעת לחבר'ה באמת איכותיים.
ישן 14-06-2007, 22:56
  lidorco lidorco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.07
שום דעות חלוקות....
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי gwert שמתחילה ב "מצטער על ההקפצה, אבל זה באמת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gwert
מצטער על ההקפצה, אבל זה באמת הגיוני מה שנאמר באשכול הזה על כך שניתן לצאת לקורס חובלים מתוך השירות בצוללות? לפי כל מה שאמרו בחיל הים זה לא ממש נשמע הגיוני.
ושוב, מצטער על ההקפצה... עדיף על לפתוח אשכול חדש אני מניח.

חד משמעית כן!.
אפילו מעודדים את הצוללנים לצאת לקורס (למתאימים).
הבעיה היא (לפי מה שאמר לי צוללן לשעבר, המפקד שלי בגיבוש) שהצוללנים שיכולים לגשת לקורס מתחילים אותו רק אחרי כל הארבע וחצי שנים, ולא לכולם יש כוח להמשיך עוד קורס כל כך ארוך וכל כך קשה.... לכן רק בודדים עושים זאת, ולפי מה שהוא אמר כרגע יש הרבה מאד (יחסית כמובן) מפקדים בצוללות שבאו מהשייטת עצמה.

זהו. : )

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר