לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-11-2006, 09:53
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
בצלם: "צה"ל הוציא להורג 2 פלסטינים פצועים"

ארגון בצלם טוען כי מעדויות שהגיעו לידיו עולה שבפעולת צה"ל בכפר באזור ג'נין ירו החיילים בשני
מבוקשים ששכבו פצועים בתוך בית. צה"ל: החיילים סרקו את המבנה, וירו לעבר דמויות חשודות

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://news.msn.co.il/NR/rdonlyres/E28B8C0A-51C8-4836-A42C-216C224D3491/186753/SoldierHumanSheild051006ApZItem.jpg]

אירגון בצלם פנה (13.11.06) לתובע הצבאי הראשי ותבע ממנו לחקור טענות שבפעולות חיילי
צה"ל בשבוע שעבר הרגו החיילים פלסטינים, לאחר שעצרו אותם.

באירגון טוענים, בעקבות עדויות שאספו, כי בשעות הבוקר המוקדמות של יום רביעי שעבר הרג
כוח צבאי מיוחד חמישה פלסטינים בכפר אל-יאמון שבנפת ג'נין. בהודעת דובר צה"ל נמסר כי
במבצע משותף של צה"ל והשב"כ נהרגו חמישה פעילי טרור. נסיבות מותם של החמישה לא
פורטו בהודעה אולם נמסר בה כי בסריקות שערכו החיילים נמצאו רובים, אקדחים ומחסניות.

"ראינו את החיילים יורים בפצועים"

לפי תחקיר בצלם, נסיבות הריגתם של שניים מבין הרוגי האירוע: סלים אבו אל-הייג'א ומחמוד אבו
חסן, שונות מהותית מן המתואר בהודעת דובר צה"ל. השניים, שהיו מבוקשים על-ידי כוחות הביטחון,
נפצעו אך הצליחו לברוח מן ההיתקלות הראשונית ומצאו מקלט בבית משפחה סמוך למקום התקרית.
בעת שהמתינו לאמבולנס, הגיעו בג'יפ למקום שלושה חיילים, וריכזו את בני המשפחה בחצר
הפנימית של הבית.

על פי טענת בצלם , העדים, בני משפחת קבאלה, ראו את החיילים נכנסים לחדר הצדדי שבו שכב
אבו אל-הייג'א, ולאחר דקה או שתיים שמעו ירי. לאחר מכן ראו שניים מדיירי הבית את אחד החיילים
יורה באבו חסן, הפצוע השני. מהעדויות שהגיעו לידי בצלם עולה חשד כבד כי סלים אבו אל-הייג'א
ומחמוד אבו חסן הוצאו להורג על ידי החיילים בירי מטווח קצר, בעת ששכבו פצועים, לא חמושים,
ומבלי שנשקפה מהם סכנה כלשהי.

המקרה שאירע באל-יאמון אינו הראשון מסוגו. במאי 2005 פרסם בצלם דו"ח שבחן ארבעה מבצעים
למעצר פלסטינים המבוקשים על-ידי כוחות ביטחון. מן הדו"ח עולה כי במבצעים אלה פעלו החיילים
כאילו מדובר בהתנקשות ולא בפעולת מעצר, תוך הפרה בוטה של הוראות המשפט ההומניטארי
הבינלאומי.

צה"ל: החיילים סרקו את המבנה, וירו לעבר דמויות חשודות

מדובר צה"ל נמסר בתגובה לטענות כי "לאחר חילופי האש קרא הכוח אל תושבי המבנה בו על פי
חשד שהו מבוקשים חמושים נוספים לצאת ממנו. לאחר שמפקד הכוח ווידא עם התושבים
הפלסטינים כי אין אנשים נוספים במבנה , נכנס הכוח לבצע סריקות".

"במהלך הסריקות זיהה הכוח דמויות חשודות בתוך המבנה וביצע לעברן ירי. יש לציין כי הפלסטינים
שנשאלו על ידי הכוח האם יצאו כל יושבי המבנה מתוכו, לא רק שלא דיווחו לכוח על הימצאותם של
המבוקשים במבנה, אלא אף טענו כי המבנה ריק מאנשים".

http://news.msn.co.il/news/StatePol...848.htm?inter=1

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-11-2006, 14:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
השקר היחיד פה, הוא הניסיון שלך לטעון לאובייקטיביות. מזמן חדלת להיות אובייקטיבי...
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אין פה עידוד לטרור זה ממש שקר והסתה"

וההזדהות שלך היא עם הצד השני. זה לגיטימי לגמרי, הגם שזה סהרורי לחלוטין. הוראות הפתיחה
באש הן אחד הדברים הכי מעורפלים שישנם בעולם, ובמלחמה זו, על אחת כמה וכמה. כאשר מחבל
שוכב על הקרקע אין לך ש-ו-ם ד-ר-ל ב-ע-ו-ל-ם לדעת שהוא לא יתפוצץ כשתבוא לטפל בו. לא
מדובר כאן ב"פצועי אוייב" בצבא לוחם, אלא בחבורת פסיכים שהופכים עצמם לפצצות-אדם לעתים
מזומנות. במצב כזה לדבר על "ספק סכנת חיים" כאשר הבחור עדיין בעל כושר להזיז אצבע - אז
סכנת החיים היא מוחשית. צריך להיות סהרורי כדי לשפוט מי שוידא הריגה במצב כזה. תודה לאל
שהלוחמים לא סיכנו עצמם בשם המוסריות המזוייפת שלך ושל דומיך, שבשם אותה התחסדות עלובה,
מוכנים לשחק בחיי לוחמי צה"ל.
ישן 14-11-2006, 14:59
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
שוב, השקר היחיד פה הוא ההתחזות שלך לאיזשהו איש מוסר...
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "שקר שקר שקר"

המוסר מעניין אותך כשלג כאשתקד, וכל מה שאכפת לך ממנו זה איזושהי מראית עין רקובה של אדם
מוסרי - ולעזאזל ההשלכות של זה.
כאשר מדובר על מבוקשים פלסטיניים, מספיקה אצבע אחת שלהם שיכולה לזוז, כדי להפעיל מטען
שמוחבא עליהם או לידם, ולהרוג את החיילים שבסביבתם. אין לי ספק קל שבקלים שלו אתה היית
שם, אתה היית יורה, אבל יש לי ספק גדול אם היית מתיר ל-א-ח-ר-י-ם לנהוג כך, כשחייך שלך אינם
בסכנה, שכן המוסר המזוייף שלך עובד מצויין, כשאחרים יצטרכו לקחת את הסיכון...
הוצאה להורג של מי שאינו מהווה סכנה, היא דבר לא תקין - אבל אתה לא יכול ביושר להציג מיתאר
נורמלי של מבוקש פלסטיני פצוע, שאינו מהווה סכנה (למעט כזה, שנפצע כך, שנכרתו ארבעת
גפיו - וזו פציעה חריגה, אפילו ביחס למושגים של קלגסי הכיבוש הרשע והאכזר...).
ישן 14-11-2006, 14:57
  Hezibezi Hezibezi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.06
דרך אגב, הנה משהו שהתקשורת לא יודעת עליו ולא דיווחה בזמן המבצע הקטן שהיה שבוע שעבר
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אין פה עידוד לטרור זה ממש שקר והסתה"

בבית חנון, חייל מסוים ודי אמין, המתגורר בישובי שנמצא בגבעתי, סיפר לי בשיחה איתו על חייל אחד בודד בפלחו"ד גבעתי שהוא צלף במחלקה שלו או בפלוגה שלו לא זוכר, הוריד 19 מחבלים עם M-24 לבדו בלבד, הוא סיפר שהוא פשוט שכב בעמדה מסוימת באזור בית חנון והיתה לו ראות טובה על מיקום יציאת מחבלים בשטח , ומעמדות מסוימות באופק יצאו המון מחבלים והוא פשוט קטל אותם אחד אחד מבלי שידעו מאיפה פגעו בהם.
אני לא האמנתי לו ושאלתי אותו, "אתה רוצה להגיד לי שמתוך החמישים ומשהו מחבלים שחוסלו שם רק הוא הרג 19" ?
אמר לי כן.
מעניין אם בצלם יודע על זה....

אפשר לחסל מחבלים בהמונים, השאלה היא איך הגישה שלך כלפיהם, כמובן שעשרות בודדות של מחבלים זה הישג קטן יחסית שכן המחבלים מונים אלפים, אבל בכל זאת מה שחשוב זו הגישה, והיא צריכה להיות ללא רחמים פשוטו כמשמעו.

נערך לאחרונה ע"י Hezibezi בתאריך 14-11-2006 בשעה 15:02.
ישן 14-11-2006, 15:12
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לפי המופיע במכתבי הפורום אני בין היחידים שיש לו מוסר יהודי
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, דן, אתה הוא היחיד המעודד טרור - בעידודך לרחם על מחבלים..."

מרבית הכותבים הם צמאי דם ערבי ולא רק של מחבלים אלא של כל ערבי באשר הוא ערבי.

צמאון הדם הוא זה המביא להחמרה - פגיעה מכוונת בלתי מבוקרת (דרך שאני מאמין שצה"ל איננו נוקט בה במכוון), היא המרשם הבטוח להגברת השנאה (שגם בלי זה היא ברמה גבוהה ביותר), להגברת הטרור והרצח ואי יכולת להגיע לכל הסדר של רגיעה.

את הדרך שאני תומך בה מעולם לא ניסו אפילו ה"שמאליים" ביותר שעמדו בראש ממשלתנו. אבל הפוסלים בה הם רבים. העובדה היא כי הנסיונות והמעשים הכוחניים עלו ועולים תמיד בתוהו.

מתי יתפקח העם ויבחר את המנהיג שיוביל אותנו אל הרגיעה ויתן לנו (אפילו 10 שנים) של שקט ושלווה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:14

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר