לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-11-2006, 19:39
  mr. nice mr. nice אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.06
מחפש כיוון בצבא

שלום

יש לי תאריך גיוס ב22/7/07
הפרופיל שלי הוא 97 ואני לא יודע כמה הקב''א שלי.
אני לא רוצה להיות קרבי, אני רוצה לשרת במשהו שיעזור לי בחיים האזרחיים.
אני מתכנן ללמוד באוניברסיטה לאחר הצבא אבל אני רוצה לצאת מהצבא עם משהו שיעזור לי למצוא עבודה טובה במקביל.
למשל יש יחדיות מחשבים כמו ממר''ם, תלפיות ופרוייקט גאמא שכאשר אתה משתחרר לאחר שירות באחת היחידות האלה אתה מוצא עבודה בקלות, ועוד איזה עבודה. אבל לי אין שום סיכוי להגיע ליחידות האלה כי אני לא עומד בדרישות:\
אני חושב שאני מתאים או לקרבי או למשהו שלא שווה כלום כמו ג'ובניק או טבח:\ ואני לא רוצה קרבי.
עדיין לא קיבלתי מנילה אבל כשאר אני אקבל יהיו שם רק תפקידים קרביים אבל אני מתכנן להוריד את הפרופיל ל64 ואז הצבא ירד ממני.
לאחר השחרור אני רוצה לעשות פסיכומטרי ולהשלים 4 יחידות מתמטיקה ככה שאני מעדיף לשרת ולהשתחרר אחרי שנתיים וחצי או 3 שנים, ממש לא רוצה לחתום קבע ולהיות בצבא למשך כל שנות ה20.
אז מה לדעתכם אני יכול לעשות בצבא?
מישהו יכול לכוון אותי?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-11-2006, 19:46
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mr. nice שמתחילה ב "מחפש כיוון בצבא"

אתה מוזמן לנסות את מזלך בעתודה שזה בעצם מסלול שאתה עושה בו תואר אקדמי (שחלקו הגדול ממומן על יד הצבא) ולאחר מכן אתה מתגייס וחותם קבע וצובר ניסיון במקצוע בו למדת..

אגב לא מציע לך להתחיל בראש כזה את הצבא...תשלים יחידות לימוד(לפחות ל4 יח"ל,תעשה פסיכומטר) ותנסה לעתודה...אולי זה הכיוון שלך..
אם לא ילך אני מציע לך לנסות לחשוב על קרבי..אולי במובן החומרי זה לא נותן הכי הרבה אבל זה ייתן לך הרגשת סיפוק,חוויות,חברים,אחריות שלא תקבל בשום מקום אחר..תנסה לחשוב קצת פחות על איך אתה תורם לעצמך וקתץ לחשוב איך אתה תורם למדינה ולצה"ל..

בהצלחה!

אגב בכל הפרויקטים שציינת(גאמא וכו) חותמים קבע לתקופה לא כל כך קצרה ככה שכנראה זה לא בשבילך..

נוב 07.

ישן 25-11-2006, 08:41
  שולה מוקשים שולה מוקשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.03
יש תפקידים בחיל הים למשל חובלים צוללות וכ"ו שמשלבים

לימוד באוניברסיטה ותואר עם שירות מעניין זה אומנם קרבי אבל עדיין נראה לי שזה יכול לעניין אותך...

בכול מקרה בקשר למה שאמרת על פחד.. יש פחד בכל תפקיד שמטיל עליך אחריות כבדה ובין היתר יכול לסכן את החיים שלך...
וזה כמעט כל תפקיד איכותי בצה"ל...אבל הסיפוק שאתה מקבל מהתפקיד הוא סיפוק עצום.. אתה יודע איזו הרגשה זאת לדעת שכל ילד ממטולה עד חדרה הולך לישון טוב בלילה כי אתה שם? שכל הצפון סומך עליך.. נכון שיש הרבה חרא בדרך ואתה לא מעט פעמים מקלל את הרגע שהתגייסת.. אבל כשיש לך זמן לעצור רגע ולחשוב אתה יודע איזה הרגשה זאת..?

אתה גם לומד המון דברים שהם מאוד שימושיים יכולת לפקד תחת לחץ בכלל יכולת פיקוד והובלה אתה מגלה בעצמך הרבה צדדים חלק יותר טובים חלק פחות טובים...אבל אני יכול להגיד לך שאחרי תפקיד כזה אתה מכיר את עצמך על כל מה שנגזר מזה

אני גם יכול להגיד לך שכאחד שמסתכל מהצד כל החברים שלי שהלכו ליחידות מחשוב ותפקידים פקידותיים נשארו ילדים על כל מה שנגזר מזה (הייתי בכיתת טכ"ם שזה 11 יחידות מחשבים כמעט כולם אצלנו זומנו לממר"ם שחקים וכ"ו) אין מה לעשות כשאתה מנותק מההורים מהמשפחה מהחברים כמה שבועות טובים אז אתה משתנה וכשמטילים עליך תפקידים שחורצים גורלות במלוא מובן המילה אתה משתנה...

אני לא כ"כ הרבה זמן בצבא אבל אני יכול להגיד לך שהצבא הפך אנשים שאם היית מסתכל עליהם בתיכון היית אומר הוא לא יגיע לשום מקום לתותחים לאנשים שיודעים לקחת אחריהם אנשים להוביל להפעיל מערכות מהמתקדמות שיש בעולם ולרכוש ניסיון חיים ואני אומר לך תכל'ס...אחרי שאתה לומד ציר של 90 ק"מ בע"פ כל פיצול ערוץ כל עיקול מחורבן בנחל נראה לך שיש לך בעיה לשבת על התחת וללמוד להשלמת בגרות או פסיכומטרי...?
אחרי שאתה אחראי ת'כלס על חיים של אנשים וצריך לעמוד בלוחות זמנים שהמשמעות של חריגה מהם היא ש גדוד טנקים יכנס לאמצע ג'נין כדי לחץ אותך תהיה לך בעיה להוביל אנשים בעבודה ולהיות מנהל..?

עוד דבר שאני יכול להגיד לך וזה בוודאות.. בתפקיד שכל אחד חוזר הבייתה כל יום אין לך באמת חברים.. זה לא אנשים שמכירים אותך באמת ויש תככים ורמיסה הדדית כל הזמן.. נכון שאני סוגר הרבה וזה חרא..אבל אני יכול להגיד לך שאני מוכן לקבל כדור בשביל כל אחד ואחד מהחברים שלי ולא בקטע של פלצנות...אני באמת מתכוון לזה...

זה שההורים פוחדים.. צר לי לאכזב אותך אבל מה אתה חושב שג'ובניק בקריה לא עושה אבטש"ים באיו"ש... שקורסיסטים של שחקים לא היו באמצע מחנה פליטים שועפט ושמרו על גדר ההפרדה לפחות אם כבר אתה שם אז תדע להשתמש בנשק כמו שצריך שלא תהיה ברווז במטווח...

אז אני מציע לך אם לא חי"ר אז לפחות לך למקום בעל אופי קרבי יחסית כמו חובלים צוללות ח"א
ישן 25-11-2006, 16:26
  המחנך המחנך אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי שולה מוקשים שמתחילה ב "יש תפקידים בחיל הים למשל חובלים צוללות וכ"ו שמשלבים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שולה מוקשים

ע
זה שההורים פוחדים.. צר לי לאכזב אותך אבל מה אתה חושב שג'ובניק בקריה לא עושה אבטש"ים באיו"ש... שקורסיסטים של שחקים לא היו באמצע מחנה פליטים שועפט ושמרו על גדר ההפרדה לפחות אם כבר אתה שם אז תדע להשתמש בנשק כמו שצריך שלא תהיה ברווז במטווח...

אז אני מציע לך אם לא חי"ר אז לפחות לך למקום בעל אופי קרבי יחסית כמו חובלים צוללות ח"א

הרגת אותי עכשיו מצחוק, מחנה הפליטים שועפט זה אולי 5 דקות נסיעה מהבית שלי, זה לא ממש מסוכן.

פסגת זאב שליטה.

לפותח הדיון, אני חושב שזה לא יועיל לך לבוא לצבא עם רוח שכזו, כי בסופו שח דבר אתה נדפק עם כזו מוטיבציה, תראה בצבא ובשירות קרבי כזכות ולא כחובה.

ישן 25-11-2006, 09:46
  שולה מוקשים שולה מוקשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.03
אז ככה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי mr. nice שמתחילה ב "אמממ אם אני רוצה להיות חובש..."

פראמדיק:
http://www.aka.idf.il/giyus/general...067&docId=31982

בשביל להיות חובש תה צריך לצאת לקורס חובשים אם זה דרך איתור לפני הגיוס ואם זה להתמיין לקורס בדרכים אלו או אחרות בחיל שבו תשרת
כחובש..אני ממליץ לך ללכת להיות פראמדיק כי הסמכויות של החובש הן ממש מינוריות והעבודה לעניות דעתי הרבה הרבה פחות מעניינת מצד שני פראמדיק זה למידה יותר ארוכה עבודה מאוד מאוד קשה אבל בסופו של דבר בצה"ל יש לך סמכות כמו של רופא שלמד באוניברסיטה...

אבל אני אגיד לך משו..אל תתבלבל כמו שאמרתי כל תפקיד איכותי בצה"ל כרוך בסכנה זו או אחרת...כחובש\פראמדיק שמוצב במוצב\מסופח ליחידות וסביר להניח שאם אתה כשיר חי"ר יספחו אותך ליחידה זו או אחרת אתה תצא איתם לכל פעילות כמעט...או תהיה בחפ"ק ככה שתיקח את זה גם בחשבון

נערך לאחרונה ע"י שולה מוקשים בתאריך 25-11-2006 בשעה 09:50.
ישן 25-11-2006, 13:41
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
תראה, אני אבהיר לך כמה דברים....

דבר ראשון-זכותך לא לרצות לשרת בקרבי, ובאמת, כמוש אני טוען לא מעט פעמים-מי שמרגיש שהוא לא מתאים לזה, עדיף לו א ללכת לזה. זה יסכן גם אותו, וגם אחרים שיהיו איתו. מה לעשות, זה לא מתאים לכולם, זה שיש לו פרופיל 97 זה לא אומר שהוא נולד להיות לוחם (בעצם מי כן נולד להיות לוחם?)

לגבי הסכנה-אולי אתה בסיכון גבוה יותר, נכון, אבל זה לא אומר שמאה אחוז אתה תמות שם חלילה. הרי בכבישים נהרגםי יותר מבצבא, אז לא ניסע בכביש יותר?

בכל מקרה, לגבי היחידות שציינת כמו ממר"ם-כל עוד אין לך ידע די רחב במחשבים אז אל תצפה להגיע לשם. אני אישית הייתי במיונםי שם, והם ממש קשים, כבר עם השאלות הראשונות הבנתי שאני לא אתקבכל, כי לידי היו אנשים הרבה יותר מוכשרים ממני (היו שם אנשים עם 5 יחידות מתמטיקה ו-10 יחידות מחשבים, אני בסה"כ 3 יחידות מתמטיקה ולמדתי שנה אחת מחשבים, בזה הסתכם הידע שלי בתכנות).
אתה יכול לנסות להתקבל למודיעין במקצוע מודיעני, שזה אולי לא יתרום לאזרחות (כלומר מפענח תצלומים מן הסתם לא יקחו אותך לפענח תצלומים באזרחות סביר להניח) אבל זה ייתן לך שירות מעניין, מאתגר, ובאמת עם חבר'ה הכי איכותיים שיש, מנסיון.
כפי שכבר אמרו לך כאן-אל תלך לצבא עם ראש של "איך זה יעזור לי באזרחות" כי כל דבר בצבא בסופו של דבר יעזור לך באזרחות. אולי לא תצא עם תואר מהצבא ועם מקצוע שיחטפו אותך לאיזה חברה בהיי טק, אבל מבחינה אישית, זה יתרום לך מאוד-יבגר אותך, ייתן לך כלים שלא היית רוכש בשום מקום אחר, תכיר חברים חדשיםש יישארו חברים שלך לכל החיים, ובאמת אני אומר לך-הצבא יכול להיות דבר נהדר לכל אחד, לא משנה המקצוע שלך, הכל תלוי בגישה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:36

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר