לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום כתיבה וספרות!!! והשורה הנעה - נוע תנוע! אוסף ביקורות הספרים של כל הזמנים אוסף אתגרי הכתיבהלכתיבה הציטוט הנבחר: 'הסופר, כמו הילד, אוהב לשחק משחקים, אבל יודע להציב את הגבול בין האמת לבדיון' מאת פרויד. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > כתיבה וספרות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-12-2006, 14:05
  guy_a guy_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.04
מחפש המלצה לספר

שלום,
אני בן 17 ובחיים שלי לא קראתי ספר להנאתי. הספרים שכן קראתי זה היה בחטיבה כשביקשו ממנו איזה עבודה. עכשיו יש לי להגיש סיכום על ספר. אז חשבתי אולי תעזרו לי למצוא איזשהו ספר מעניין שאולי כן ישכנע אותי בסוף להתחיל לקרוא ספרים...
קודם כל, העבודה ממש קרובה, וגם אני לא אוהב ממש לקרוא בגלל זה אני מעדיף ספר קצר- משהו כמו 100-150 עמודים. אני חושב שעדיף שהספר יהיה מתורגם.. כי אני רוצה לקרוא איזשהו ספר של סופר אמריקאי או משהו כזה ידוע.. ולהבין מה זה איכות.. לדוגמא כשאומרים "ג'ון גרישם" או "סטפן קינג" אז אני רוצה להבין למה סופרים כאלה מוכרים הם כל כך טובים. אני רוצה שהספר יהיה מעניין ומדבר תכלס על דברים מעניינים, מוסר שכל, דברים מיוחדים, דברים שאפשר ללמוד מהם. כשאני אומר דברים מעניינים אני מדבר על דברים יום-יומיים שאפשר להתקל בהם כמו סמים, אלכוהול, בנות-בנים, אולי איזשהו סיפור על בן אדם שעשה דברים מעניינים, סיפורים על מקומות נידחים בעולם (על זה אני מת, על העולם) וכל מיני דברים כאלה. אפשר גם דברים מגניבים כאלה על ילדים בגילנו, כמו לדוגמא הספר "התפסן בשדה השיפון", שלא קראתי אותו אבל הבנתי שמסופר שם על ילד חרמן שעף מבית ספר ומקלל, כל מיני שטויות כאלה. אפשר גם ספרים על אנשים משוגעים- רוצחים, אנשים, כאלה שאתה יכול להכנס לראש הדפוק שלהם.
אם יש ספר אחר יוצא דופן (ספר עברי למשל) גם תמליצו.
בקיצור, תחשבו על בן אדם שלא קרא ספר בחיים שלו (ספר גינס לא נחשב)- איך כדאי לו להתחיל?
ובבקשה אל תביאו לי רשימה של 30 ספרים ביחד.. אלא באמת את הטופ שבטופ לדעתכם.

תודה רבה רבה.

נערך לאחרונה ע"י guy_a בתאריך 09-12-2006 בשעה 14:10.
חזרה לפורום
ישן 10-12-2006, 16:12
צלמית המשתמש של NVJ
  NVJ NVJ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.06
הנה-
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי guy_a שמתחילה ב "מחפש המלצה לספר"

את הספר הזה המלצתי למישהו לפני שבוע...

"בוֹרוֹת" של לואיס סצ'ר

178 ע"מ, תרגום מאנגלית. ספר על ילד לא רגיל, שנשלח למחנה אחרי שהרשיעו אותו על גניבת נעליים. העונש שלהם במחנה הוא לחפור בורות, באורך ורוחב של מטר וחצי בדיוק, ובעומק של מטר וחצי. בור אחד ליום.

ספר מרתק ומעניין לפי דעתי

אם אתה רוצה ספר מעניין בעברית-
"מישהו לרוץ אתו" של דויד גרוסמן
.

340 ע"מ. ספר על סמים, בנים-בנות... הסיפור מסתובב בין שני סיפורים: הסיפור של תמר, שרוצה להציל מישהו מסכנת חיים ומאבדת את החיה שלה שאותה היא כ"כ אוהבת בדרך, והסיפור של אסף, שבחופש הגדול עבד בעיריה והמשימה שלו היא למצוא את הבעלים של אותה חיה...

ספר מאוד מותח

ובלי שום קשר לעבודה,
תתחיל לקרוא. ספרים פשוטים, ולאט לאט ארוכים יותר. זה רק יעשה לך טוב. זה יעשיר את אוצר המילים שלך, ויעזור להעלים שגיאות כתיב (אם יש לפעמים).

אה, עוד ספר אחרון, על מקום נידח בעולם,
"שלושה דברים לאי בודד" של יואב אבני.

350 ע"מ בערך. סיפור על סוכן מכירות של חברת היי-טק, שנשלח בניגוד לרצונו לאי קטן, עם 2 חיסונים שהכרחיים כדי לחיות באי, במקום 3...
גם ספר מדהים. למדתי ממנו כמה דברים לחיים

עכשיו ההחלטה שלך
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:35

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר