לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-12-2006, 21:00
צלמית המשתמש של OrenKatzir
  OrenKatzir OrenKatzir אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי tita שמתחילה ב "ל S9500 יש מה שנקרא סופר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tita
ל S9500 יש מה שנקרא סופר מאקרו לחיצה כפולה על לחצן המאקרו משמאל לעדשה נותן לך סופר מאקרו (בתנאי שאתה על 28 ממ משמע בל זום) במצב של סופר מאקרו אתה יכול להיתפקס על חפצים במרחק 1 ס"מ מהעדשה שלך...אם זה לא טוב לא יודע מה כן טוב...

והעדשה עצמה לבד עולה משהו כמו 500-600 שקל ככה שגם זה וגם מתאם אתה לא נראה לי תמצא אבל יד שניה זה משהו אחר צריך לחפש בנירות כדי למצוא משהו כזה..

מה יוצא לי מזה מאקרו ב28 מ"מ ??
שאני קרוב כל כך לאובייקט אז אני עושה עליו צל .. וככה לא יוצא מאקרו טוב ...
ואם אני רוצה לצלם דבורה ? אז אני יהיה 1 ס'מ ממנה ?

ואני מדבר על סתם עדשה 50 מ'מ ישנה פשוטהההה רק בשביל המאקרו 1:1 ... לא משהו יקרר ...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-12-2006, 01:46
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי tita שמתחילה ב "אני יגיד לך דוגרי מה שאני..."

איתמר:
ה-70-300 נותנת מקרו של 1:2. שים לב שכשאתה ממליץ על עדשת מקרו, היא צריכה לבוא בעדיפות נמוכה, והיא תקבל עדיפות בעיקר משיקולי תקציב כיוון שהיא זולה (יחסית).
ה 150 מ"מ מקרו היא עדשה של סיגמא ומתאימה לניקון כמו שהיא מתאימה לקנון ופנטקס (המחיר שלה כפול משל ה 70-300).

אורן, המצלמה שלך היא מצלמה רב-תכליתית ומעולה ביחס למחיר שלה (המון פיצ'רים ואפשרויות במחיר יחסית קטן). יש הרבה דברים שתוכל להוציא איתה ברמה של DSLR מבלי לשלם כסף כמו DSLR, אבל בצילומי קיצון כדאי לך מהר מאוד לשכוח מהאיכויות שאתה רואה 'אצל השכנים'.
המקרו של הפוג'י למשל מאפשר לך צילום ממרחק פיסי מאוד קטן מה שבאמת יקשה עליך לצלם חרקים. אורך מוקד גדול בטווח פיקוס קרוב (מקרו) הוא עסק מאוד יקר ולא בכדי אין לך את האפשרות הזו במצלמה שלך (סתם להמחשה, ה 150מ"מ מקרו [שזה פחות 'קרוב' ממה שהפוג'י שלך נותנת בטלה מקסימלי], עולה לבד 3,300 שקל).

כל אלמנט שתרכיב לפני העדשה יוריד לך את האיכות (אם מדובר בפינות מטושטשות, CA [עיוותי צבע בין איזורים בעלי תאורה קונטרסטית] וכו') וגם אם תצליח להגדיל ולהתקרב לאובייקט שלך, אתה תמצא אותו לא חד או עם צבעים לא יפים ולא קונטרסטיים.

בגדול, בתור חובב מקרו, אני מאוד לא ממליץ להשתמש בדיאופטרים אך העלות הנמוכה שלהם (יחסית לעדשות מקרו אמיתיות) בהחלט קורצת.
אם אתה קונה דיאופטרים, אני מאחל לך שזו תהיה קניית ביניים, רק בשביל להכיר מעט את עולם המקרו ולנסות לצלם חרקים ופרחים, ואז כשהדיבוק יתפוס אותך חזק, אתה תקנה עדשת מקרו אמיתית על ה DSLR הבאה שלך.

לא להתבאס מצד אחד, אבל גם לא לקפוץ מעל הפופיק מצד שני.

אגב - אם תחבר עדשת 50 1.8 הפוכה על המצלמה שלך, אתה תקבל מקרו הרבה יותר גדול מאשר 1:1

ישן 23-12-2006, 12:11
צלמית המשתמש של OrenKatzir
  OrenKatzir OrenKatzir אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "איתמר: ה-70-300 נותנת מקרו של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
איתמר:
ה-70-300 נותנת מקרו של 1:2. שים לב שכשאתה ממליץ על עדשת מקרו, היא צריכה לבוא בעדיפות נמוכה, והיא תקבל עדיפות בעיקר משיקולי תקציב כיוון שהיא זולה (יחסית).
ה 150 מ"מ מקרו היא עדשה של סיגמא ומתאימה לניקון כמו שהיא מתאימה לקנון ופנטקס (המחיר שלה כפול משל ה 70-300).

אורן, המצלמה שלך היא מצלמה רב-תכליתית ומעולה ביחס למחיר שלה (המון פיצ'רים ואפשרויות במחיר יחסית קטן). יש הרבה דברים שתוכל להוציא איתה ברמה של DSLR מבלי לשלם כסף כמו DSLR, אבל בצילומי קיצון כדאי לך מהר מאוד לשכוח מהאיכויות שאתה רואה 'אצל השכנים'.
המקרו של הפוג'י למשל מאפשר לך צילום ממרחק פיסי מאוד קטן מה שבאמת יקשה עליך לצלם חרקים. אורך מוקד גדול בטווח פיקוס קרוב (מקרו) הוא עסק מאוד יקר ולא בכדי אין לך את האפשרות הזו במצלמה שלך (סתם להמחשה, ה 150מ"מ מקרו [שזה פחות 'קרוב' ממה שהפוג'י שלך נותנת בטלה מקסימלי], עולה לבד 3,300 שקל).

כל אלמנט שתרכיב לפני העדשה יוריד לך את האיכות (אם מדובר בפינות מטושטשות, CA [עיוותי צבע בין איזורים בעלי תאורה קונטרסטית] וכו') וגם אם תצליח להגדיל ולהתקרב לאובייקט שלך, אתה תמצא אותו לא חד או עם צבעים לא יפים ולא קונטרסטיים.

בגדול, בתור חובב מקרו, אני מאוד לא ממליץ להשתמש בדיאופטרים אך העלות הנמוכה שלהם (יחסית לעדשות מקרו אמיתיות) בהחלט קורצת.
אם אתה קונה דיאופטרים, אני מאחל לך שזו תהיה קניית ביניים, רק בשביל להכיר מעט את עולם המקרו ולנסות לצלם חרקים ופרחים, ואז כשהדיבוק יתפוס אותך חזק, אתה תקנה עדשת מקרו אמיתית על ה DSLR הבאה שלך.

לא להתבאס מצד אחד, אבל גם לא לקפוץ מעל הפופיק מצד שני.

אגב - אם תחבר עדשת 50 1.8 הפוכה על המצלמה שלך, אתה תקבל מקרו הרבה יותר גדול מאשר 1:1

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת.
ושאתה אומר שאם אני יחבר 50 מ"מ 1.8 אני יקבל מאקרו יותר "גדול" מ 1:1 מה זה אומר ?
אתה לא ממליץ ?

ושורה תחתונה - אתה ממליץ לי בינתיים לקנות דיאופטר באיזה 350 שקל ?
עד שאני יעבור לSLR כמובן . ?
התוצאה שלה טובה ?
או שכדאי מתאם+ 50 מ"מ 1.8 ישנה ( משומשת אם אני ימצא) ?

כי התחביב העיקרי שלי בצילום זה תחום המאקרו .
יותר מעניין אותי מצילום אנשים , נופים וכ'ו .... אז חשבתי להשקיע בזה , לבינתיים .

אשמח לתגובה

ישן 23-12-2006, 15:00
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי OrenKatzir שמתחילה ב "[QUOTE=Narxx]איתמר: ה-70-300..."

1. מקרו גדול יותר מ 1:1 יהיה 2:1 (זאת אומרת שאתה תקבל הגדלה יותר חזקה של אובייקט. במקום למשל לתפוס את כל הדבורה בפריים, אתה תתפוס רק את הראש שלה). זה לא רע, אבל לא תמיד מה שאתה מחפש. קשה מאוד לפקס ולקבל עומק שדה פרקטי בהגדלות כאלה לגופים תלת מימדיים.

2. אם 350 שקל זה סכום זניח בשבילך, אז תקנה את הדיופטר ותשחק עם זה קצת.
אם אתה קצר בכסף, לדעתי זה יהיה פשוט ביזבוז. אתה לא תהיה מרוצה מהתוצאות וזה לא יבוא במקום DSLR ועדשת מקרו אמיתית.
אני חושב שיהיה לך יותר נוח לעבוד עם דיופטר מאשר עם עדשה הפוכה.

3. אין לך מנוס ממצלמה רצינית עם עדשה מתאימה לתחום הזה.
לצערי, שום P&S בעולם לא נותנת את התוצאות שאנחנו רגילים לקבל מ DSLR.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר