28-12-2006, 22:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.12.06
|
|
|
מבקש הצעות למחשב נייד
במרץ השנה אני מתחיל את לימודי במסלול הנדסת חשמל.
לכן החלטתי לקנות לפטופ.
ע"פ ההמלצות שקיבלתי מסטודנטים / אנשי מקצוע(?) ברשתות FREENODE ו EFNET אני צריך לבחור מחשב ש:
יחזיק הרבה זמן על סוללה - שלא יתכבה באמצע הרצאה
עם דיסק קשיח גדול - למוסיקה/סרטים וכו'
שיהיה עמיד מאוד - צריך שיחזיק מעמד 4 שנים של טרטורים - נשיאה בתיק, נפילות, ומפגעים אחרים).
מסך גדול - 14"+ אחרת אחרי כמה שעות העיינים יתעיפו ולא תצליח לקרוא כלום
עם מעבד טוב- מעבדי CELERON אינם כוללים SPEEDSTEP ולכן מתחממים וגומרים מהר את הבטריה, ומעבדים חזקים - למשל כפולי הליבה יכולים לחסוך (מעבר לצריכת החשמל הנמוכה שלהם) בכך שיסיימו את עיבוד הנתונים מהר - ולכן תצטרך פחות זמן להשלים את העבודה.
מחברה טובה - שתהייה אחריות, ושתהיה תמיכה (שיהיה לך עם מי לדבר במקרה של תקלה).
כל האנשים שדיברתי איתם אמרו לי שוב ושוב - אל תקנה לפטופ למשחקים - יקר מדי , לא מחזיק מעמד הרבה על סוללה בגלל המעבד הגרפי החזק - ובעצם בזבוז של כסף כי המעבדים הגרפיים של הניידים חלשים משל המחשבים הרגילים ויהיו מיושנים לאחר כחצי שנה או שנה - ובמחשב נייד אין אפשרות להחליף כרטיס מסך.
מסקנותי מההצעה:
לא HP - תמיכה רעה.
מחברה טובה: DELL או IBM. אולי ACER.
DELL אמורים להיות זולים יותר אך לאחר בדיקה - ההבדל אינו משמעותי.
ACER - המחשבים אינם נראים עמידים כמו של IBM - לא בדקתי לעומק - אם יש תגיבו.
LENOVO 3000 VS IBM THINKPAD: עמידות הTHINKPAD רבה יותר. חיי הסוללה של הTHINKPAD גדול יותר.
לכן: THINKPAD של IBM.
לגבי הדגם - בגלל התקציב - של כ5000 ש"ח לא היתה הרבה בחירה : R50E, R52, R60E,Z60M,T30,X30
T30 נפסל בגלל המעבד - P4
X30 נפסל בגלל המסך - 12" (וגם המעבד הוא P4)
R52.R50 - במחיר זהה ניתן לקנות R60E עם מעבד חזק יותר. - אבל יש להם TOUCHPAD - לדעתי לא שווה את התוספת מחיר על ה R50E
Z60M - יש לו מסך רחב וכ.מסך X300 - אך חיי הסוללה שלו קצרים יותר והמעבד שלו מקביל לשל הR50E - שעולה כ 1000 ש"ח פחות.
בחירה שנשארה היא R50E ו R60E.
R50E - מעבד DOTHAN M740 - מחיר 4000+.
R60E - מעבד T5500 - 64 BIT כפול ליבה. מחיר 5000+.
שאר המאפיינים דומים.
החסרונות: זהים לשניהם. אין TOUCHPAD אין FIREWIRE , דיסק קשיח 60GB בלבד, זיכרון 512MB בלבד. כ.מסך GMA950 - אבל זה מספיק ל UT2004 - וזה כל מה שאני צריך - אל תצפו לשחק משחקים שיצאו אחרי 2004)
מכיוון שהR60E נמצא בגבולות התקציב ומכיל מעבד ליבה כפולה בחרתי בו.
כל הדברים הנ"ל מבוססים על נתונים תאורתיים , סקירות, ותגובות משתמשים.
עם ברשותכם מחשב נייד דומה - תספרו.
ועכשיו השאלה: יש לכם הצעות אחרות לפני שאני קונה את ה THINKPAD?
ואולי בכל זאת הZ60M?
(תקציב - 4000-5500 ש"ח)
נ.ב. הייתי רוצה לקנות את ה T60 - אבל הוא עולה כ8000 ש"ח - באסה.
יתרונות הR60E (למעוניינים לקנות גם): WIFI, BLUETOOTH, מעבד חזק 64BIT כפול ליבה T5500 (בלי VIRTUALIZATION - אבל מי צריך את זה בכלל), מחברה מוכרת וטובה, עמיד מאוד - מארז פלסטיק עבה, אחריות בינלאומית לשנה ( ניתן להרחיב ל3 תמורת 1000 ש"ח - אבל זה יקר מידי בשבילי), מסך 15". חיי סוללה ארוכים - ממה שהבנתי עם הT5500 (או כפול ליבה אחר) אפשר להגיע ל 4-5 שעות עבודה(כאשר המחש אינו צריך את כח החישוב של שתי הליבות - הוא מכבה אחת - וחוסך חשמל, כמו כן יש SPEEDSTEP שמעט את קצב השעון של המחשב במידה וגם ליבה אחת היא יותר ממה שצריך וחוסך עוד יותר חשמל - מוסיף לחיי הסוללה ).
בקיצור מחשב מהיר קשיח עם מסך גדול (המסך עלול להיות חסרון לחלק מהאנשים).
נערך לאחרונה ע"י Costia בתאריך 28-12-2006 בשעה 22:42.
|