31-12-2006, 09:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.05.06
|
|
מבין על מה אתה מדבר, ותאמין לי שהקבוצה אצלך היא ממש אבל ממש לא היחידה. אני בעצמי מתאמן באופן אינדיבידואלי בשביל איזשהו כושר טוב לצבא(לא בשביל סיירות), אבל כמובן שיש אצלנו לא קצת אנשים שמתאמנים בקבוצות אלה. חלק קטן מהאנשים די מבין, והשאר, חלקם פשוט מתנפחים, למה הכוונה? הם מדברים על עד כמה הם רוצים להגיע לסיירות או ליחידות מובחרות, עכשיו אני מורעל צה''ל כללי(לשרת בכללי בתפקיד מעניין ובעזרת ה' קרבי וגם אולי לחתום קבע אם יהיה אפשרי) אז אני קראתי די הרבה ספרים בנושא צה''ל(על סיירת מטכ''ל השייטת מבצעים למיניהם שלא כללו יחידות מובחרות, מלחמת יום הכיפורים,מלחמת לבנון וכו'), ניסיתי לא פעם לנסות ולפתח דיון כלשהו עם כל אותם חבר'ה מורעלים על מבצעים מיוחדים ויחידות מיוחדות, ופשוט התייבשתי, לרובם לא היה בכלל מושג על מה אני מדבר, ולרוב זכיתי לתשובה של "אחי אנחנו לא מלומדים, אני עושים ", מה אני אמור להבין מזה? שהוא רץ אלפיים ב6 דקות וצועק סיסמאות של יחידות מובחרות מבלי להכיר אפילו קצת את ההיסטוריה של אותן יחידות?. עכשיו זה רק קצה הקרחון, ובידיוק כמו אמרת, ברגע שמצויינת יחידה "רגילה" כמו תותחנים, שיריון, אפילו הגדודים של גולני(נגיד "בנדוד שלי סיים את השירות שלו כבר בגולני") הם ישר קמים שגדודים זה סתם מסריח וכו'. זה לדעתי בושה, עכשיו באחד הפעמים תפסתי לי איזה מדריך שבא לגייס אנשים בבצפר במיוחדת בשכבות יא' ככה, החלטתי לתשאל אותו קצת, אומנם התרשמתי שהוא יודע יותר בכל הנוגע למור''ק שלל יחידות מובחרות, כשהתחלתי לרדת להיסטוריה של החטיבות והגדודים ניתן היה לראות שהבנאדם לא כזה בקיא וגם התחיל להתעצבן קצת, לבסוף שאלתי איפה הוא שירת, הוא התחמק מהשאלה בטוענה שזה "לא משהו שמותר לו להגיד", והלך במהירות. אני מכיר כמה יוצאי יחידות מובחרות שמדריכים בדברים האלה , אבל בין המדריכים אני רואה שגם יש ויש.
גם אני רציתי לציין שזה רק מאזור מגורי , ואני לא יודע לגבי אזורים אחרים בארץ.