25-01-2007, 01:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.01.06
|
|
|
עלילות משה בעיר הגדולה
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי יובל.
אני לא מצפה מאלוף שיהיה בנאדם ערכי, כמו שאני לא מצפה מטייס אל-על להיות ערכי. מה שאני מצפה משניהם זה מקצועיות והבנה בתחום שלהם, כדי שאנשים לא ימותו. מה אכפת לי אם אלוף X הוא בוגד באשתו, אלים ורמאי, אם הוא מבין בצבאיות? נוסף על כך, מה שנחשב "ערכי" בשבילך לא יהיה ערכי בשבילי. אני למשל, חושב שמי שלא צם ביום כיפור הוא לא בנאדם ערכי, . אז מה? מה זה שייך? משה דיין היה מצביא דגול ושר ביטחון מעולה, אבל היה גנב, נואף ודו פרצופי. ועדיין, היה מצביא דגול ושר ביטחון מעולה.
|
אולי אם משה דיין היה בן אדם קצת יותר ערכי, ואולי חלילה היה אכפת לו מחיי אדם, אז ישראל היתה נסוגה מסיני ונכנסת למו"מ עם הסורים ומלחמת יום הכיפורים היתה נמנעת?
אולי אם הוא היה קצת יותר ערכי אז הוא לא היה נאחז בכסאו אחרי מלחמת יו"כ ולא היה מפיל את כל האחריות לכישלון על דדו?
אני חושב שאמינות היא שם המפתח, גם בעסקים. אתה יכול להרוויח- זה לגיטימי, אבל לא לשקר, ולא לרמות. אם אתה שקרן ורמאי- יעשו איתך פחות עסקים.
אני לא חושב שדיין היה מצביא דגול ולא שר ביטחון מעולה. הוא היה פוליטיקאי בחסד, זה ניתן לו, ומכונת יחצ"נות מרשימה, בהחלט. מיתוס מאצ'ואיסטי, לא יותר.
ומצביאים נדרשים לאינטגריטי, אנשים היוצאים לקרב זקוקים לתחושה שהשולחים אותם איליו אינם מקלים ראש בחייהם.
|