28-01-2007, 03:08
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 06.01.07
|
|
|
שלום
אולי אני יכול קצת לעזור לך, כי הייתה לי התלבטות ממש דומה לשלך בערך מאותן סיבות, עד שבסוף הייתי בגיבוש סטילים ובדיוק לפני כמה ימים קיבלתי תשובה שלילית (חח).
דבר ראשון בקשר ליציאות, תדע שדווקא בסטילים יש יציאות לא רעות בחצי השני של השירות, אחרי שאתה מקבל את הדרגת סמל. זה משהו שאפשר לצפות לו בקטע הזה.
דבר שני אני רוצה להגיד לך שבהתחלה באמת היתה לי את ההתלבטות הזאת אבל הייתי די בטוח שאני מעדיף סטילים. ואז היה לי את הגיבוש סטילים וכשסיימתי אותו משום מה לא כל כך התלהבתי מזה (ואפילו קצת קיוויתי לא להתקבל בשלב מסויים). אחד הפחדים שלי מהסטילים היה שבתכל'ס השגרה שם נראית לי די משעממת בשבילי... בין ההפלגות אתה עושה הרבה עבודה שחורה, ובכלל זה לא קרבי קלאסי מה שנקרא, אתה מתפעל ספינה אז יש לך את התפקיד שלך. אני מנסה לנסח את זה בלי לפגוע בכבודם של הסטילניקים (ויש כבוד כי אח שלי היה שם ), אבל בוא נגיד שאם הם היו עושים את מה שהם עושים באיזשהו מתקן קרקעי הם לא היו נחשבים קרביים (ואני לא אומר שזה לא בסדר).
עכשיו בדיוק יום אחרי שקיבלתי את התשובה מהסטילים השתנו התאריכי שיבוץ וגיליתי שאני משובץ להנדסה קרבית, ולמרות שברגע הראשון לא הייתי בטוח, עכשיו אני מאוד מרוצה עם זה ומחכה כבר לאיגרת שתאשר לי שאני אכן שם , כי יש בי את החלק הזה שרוצה לעבור את האתגר הפיזי והמנטלי של קרבי (קלאסי). וכשאני אומר את זה אני מודע גם לשביזות שהיא סביר להניח החלק היותר מרכזי בשירות...
אני חושב שאתה צריך לחשוב איזו שגרה יותר מתאימה לך - שמירות ארוכות ומעייפות, מעצרים נידחים, וכל הדברים הפחות זוהרים שבשירות חי"ר (בהנחה שמדברים על הגדודים) ; או יותר שגרה של עבודה, קצת לנקות, לשמן, לדאוג לתחזוקה של הסטיל וכל זה.
אה, וד"א בחיל הים יש גם את הדבורים (הסירות הקטנות יותר שעושות אבטחה שוטפת). מגיעים לשם מאותו גיבוש של סטילים. בעקרון יש להם יותר אקשן ופעילות שוטפת, אבל הם באמת לא רואים בית...
דבר אחרון, בקשר לכמה שהכשרת חי"ר עוזרת לך באזרחות, אני לא חושב שזה עוזר בהרבה. כמו שאמרו זה יכול לעזור לך להיות מאבטח, לא הרבה מעבר לזה, אז אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול.
וזהו, מקווה שעזרתי. 
נערך לאחרונה ע"י Saeglopur בתאריך 28-01-2007 בשעה 03:11.
|