|

03-02-2007, 12:49
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
|
|
|
תגובה מקרוב משפחה שאינו חבר פורום..
גולשים חביבים. בתור וותיק למדיי בחטיבה (שבוע הבא חפש"ש, שמכיר את החטיבה הזו על בוריה, את המג"דים, את אופי העבודה, את הפעילות של החטיבה במלחמה, אני מתחנן, יורד על ברכיי, תפסיקו להנפיץ!
אני קורא פה ומתפחלץ, לא להגיב לכל אחד ואחד מכם באופן אישי.
מי נתן לכם את הזכות להנפיץ ש50 זה גדוד אחר מ31 ו32?! ייעוד? מה, אנחנו שייטת 13?
כל גדודי חטיבת הנח"ל הינם גדודי חי"ר, ייעוד הוא אופרטיבי וכאן לא נעסוק בזאת.
המחזור היחידי בגדוד 50 ההתנדבותי הוא נובמבר, לכ-ל גדוד אפשר להגיע דרך הטרום טירונות (כן כן, גם ל50). בכל מחזור, כולל נובמבר הטרומצ'יקים נותנים מחלקה אחת ל50, מחלקת בקו"ם. אמנם הם לא "ייעודי לפיקוד" כמו שאר הפלוגה, אבל תאמינו לי, הם לא פחות טובים.
אדון BAMALIM היקר, אני מצטט אותך פה ומתאפק שלא לצעוק. " ממ צהובים יענו קיבוצניקים מושבניקים כאלה, שזה עיקר האוכלוסיה בגדוד 50 , אבל הםהרבה יותר גברים מ32 ו31, לפחות במחזור שלנו וגם חברה משם אומרים"
אתה צוחק נכון? רואים שעדיין לא הגעת לוותיקות. אתה לא יודע כ-ל-ום על אופי הגדודים, או הפלוגות (ולא, פלוגות נוב' 06 עדיין לא נחשבות לגדודים – גם אתה חביבי, יחד עם פלוגת ההכשרה של גרניט, שחם ויחסר נחשב ל933 – אז אל תתימרו להיות בגדוד ולהבין מה הולך שם!)
לבחור מגולני, שמתיימר לפצח את שיטת ההכשרה בבא"ח – אל. אני מכיר אישית (אפילו אישית לוחצת) את פרידמן, מ"פ אוגוסט 04 של 932, שהנהיג את שיטת ההכשרה החדשה בבא"ח, הוא הראשון שבטירונות שלו לא היו קאדרים והנפצות אחרות, והפלא ופלא – הפלוגה שלו הייתה ראשונה בבוחן 05, ובבוחן 07 באותו המחזור. איך אתה מעז לעשות השוואה בין הסמלים, אם הסמל היחידי שקידר אותך, ואוליי קידר אותך יותר מדיי היה בגולני? לא היית בנח"ל, אני לא חושב שיש לך זכות לא להשוות ובטח שלא להעביר ביקורת על הסמלים בכל החטיבות.
אדון droogie הנכבד, אתה עדיין במסלול, האם איני טועה? לא היית בלחימה בגדוד, ואל לך להעביר ביקורת, " במלחמה החלפנו מג"ד שלא התאים לו כנראה להוביל את הלחימה. והיינו בעקב כל הזמן" WTF?! נראה לך שמג"ד יבחר לא להוביל את הלחימה? מה זה השטות הזאת?! להזכירך, המג"ד שלך, כמו אבי מג"ד 31 ושמעון מג"ד 32, כולם, כולל כולם אנשים מעולים, מטובי המפקדים שישנם – ועדיין, טובים כמה שיהיו – לא הם בוחרים את רצף הלחימה. נורא נהנית להפגין כמה 50 מצויינים ו31 תמיד הובילו, לכל גדוד יש את הסיפור היותר טוב שלו והפחות טוב שלו במלחמה, דוגמאות קצרות (יחס"ר, והקרב בפארון, 31 ו32 בהיתקלות בענדוריה, ו50 בקרב החילוץ ביום החטיפה) כו-ל-ם עשו עבודה מדהימה, ומכל הגדודים האלה יצאו סיפורי גבורה אמיתיים. אל לך לקלקל מור"קים נהדרים כדי לפאר את הגדוד שלך.
בברכה, וותיק שמאוכזב מהצעירים שלו.
מרץ 04.
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
|
|