09-02-2007, 12:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.06
|
|
|
חובש קרבי
כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה.
אני כרגע סיימתי טירונות ונמצא בשלב הקורס המקצועי לפני העלייה לגדוד.
עבר שבוע וקצת מאז תחילת הקורס ואני מתחיל לחשוש שהמקום אליו הגעתי ממש לא מעניין אותי בשיט...למרות שהחבר'ה סבבה, והסגל כולל המפקד האישי שלי מאוד טובים אני לא מתחבר לחומר ולתפקיד אליו אני מיועד, מה שגורם לי להרגיש מאוד מיותר וחסר מוטיבציה, פציעות ממושכות גם לא תורמות בגלל שבזמן שיש מד"סים ומסעות אני נשאר בבסיס כמו נכה.
בנוסף לכך מהתייעצויות, או יותר נכון שיחות עם כמה אנשים שבאו לבקר מהוותיקות וכאלו שהשתחררו מהגדוד עולה הנושא שבלי מלחמה הנשק והייעוד של הגדוד שלי פשוט לא בשימוש ולכן השירות שלי מסתכם במחסומים, פילבוקסים, מטבחים, ושמירות בסיסיות... נכון לעכשיו המפקד האישי שלי לא יודע איך אני מרגיש אבל אני כנראה אתפוס אותו לשיחה רצינית שאחזור יום ראשון לבסיס.
משהו שהתחלתי להתעניין בו בזמן האחרון הוא קורס חובשים קרביים. בעבר מאוד התעניינתי בכל הנוגע לביולוגיה ורפואה וזה פשוט משהו שמאוד מעניין אותי אישית ולכן אני שוקל לבקש שיוציאו אותי לקורס הזה. אבל יש לי כמה שאלות בקשר לקורס לפני שאתחיל לרוץ עם זה קדימה.
הבנתי שהקורס בבה"ד 10 שבצריפין ונמשך כ14 שבועות.
מישהו יכול לפרט יותר על מה התוכן?
1) אם אצא לקורס ואסיים אותו איך אופן השיבוץ מתבצע? האם מחזירים אותי לגדוד בתור חופ"ל, חובש מרפאה, או לא יודע מה...אני ממש לא הבנתי את אופן השיבוץ לאחר סיום הקורס וזה מה שמדאיג אותי הכי הרבה. (אני בעל פרופיל 72 אגב.)
2) האם הקורס מתנהל כמו הטירונות הסמכה לרובאי 03 שאותה כבר סיימתי? משמעת, זמנים, התייחסות המפקדים, וכו'? או שיש את הקלת הנהלים הקיימת לי עכשיו שבה יש זמנים יותר חופשיים, ודברים קטנים שמותרים כמו שפצורים לנשק וכו' לדוגמא...
3) איך היציאות בקורס?
4) מהם מסלולי הקידום לאחר סיום הקורס?
5) איזה נשק מקבלים במהלך הקורס?
בקיצור אשמח לקבל כל מידע עדכני בקשר לקורס ולמה אני יכול לצפות.
|