לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-02-2007, 12:44
  00myth00 00myth00 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.06
חובש קרבי

כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה.
אני כרגע סיימתי טירונות ונמצא בשלב הקורס המקצועי לפני העלייה לגדוד.
עבר שבוע וקצת מאז תחילת הקורס ואני מתחיל לחשוש שהמקום אליו הגעתי ממש לא מעניין אותי בשיט...למרות שהחבר'ה סבבה, והסגל כולל המפקד האישי שלי מאוד טובים אני לא מתחבר לחומר ולתפקיד אליו אני מיועד, מה שגורם לי להרגיש מאוד מיותר וחסר מוטיבציה, פציעות ממושכות גם לא תורמות בגלל שבזמן שיש מד"סים ומסעות אני נשאר בבסיס כמו נכה.
בנוסף לכך מהתייעצויות, או יותר נכון שיחות עם כמה אנשים שבאו לבקר מהוותיקות וכאלו שהשתחררו מהגדוד עולה הנושא שבלי מלחמה הנשק והייעוד של הגדוד שלי פשוט לא בשימוש ולכן השירות שלי מסתכם במחסומים, פילבוקסים, מטבחים, ושמירות בסיסיות... נכון לעכשיו המפקד האישי שלי לא יודע איך אני מרגיש אבל אני כנראה אתפוס אותו לשיחה רצינית שאחזור יום ראשון לבסיס.

משהו שהתחלתי להתעניין בו בזמן האחרון הוא קורס חובשים קרביים. בעבר מאוד התעניינתי בכל הנוגע לביולוגיה ורפואה וזה פשוט משהו שמאוד מעניין אותי אישית ולכן אני שוקל לבקש שיוציאו אותי לקורס הזה. אבל יש לי כמה שאלות בקשר לקורס לפני שאתחיל לרוץ עם זה קדימה.

הבנתי שהקורס בבה"ד 10 שבצריפין ונמשך כ14 שבועות.
מישהו יכול לפרט יותר על מה התוכן?
1) אם אצא לקורס ואסיים אותו איך אופן השיבוץ מתבצע? האם מחזירים אותי לגדוד בתור חופ"ל, חובש מרפאה, או לא יודע מה...אני ממש לא הבנתי את אופן השיבוץ לאחר סיום הקורס וזה מה שמדאיג אותי הכי הרבה. (אני בעל פרופיל 72 אגב.)
2) האם הקורס מתנהל כמו הטירונות הסמכה לרובאי 03 שאותה כבר סיימתי? משמעת, זמנים, התייחסות המפקדים, וכו'? או שיש את הקלת הנהלים הקיימת לי עכשיו שבה יש זמנים יותר חופשיים, ודברים קטנים שמותרים כמו שפצורים לנשק וכו' לדוגמא...
3) איך היציאות בקורס?
4) מהם מסלולי הקידום לאחר סיום הקורס?
5) איזה נשק מקבלים במהלך הקורס?

בקיצור אשמח לקבל כל מידע עדכני בקשר לקורס ולמה אני יכול לצפות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-02-2007, 13:32
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי 00myth00 שמתחילה ב "חובש קרבי"

1. השיבוץ תלוי בתפקידי החובש ביחידה שלך, שאותה אני מבין אתה מנוע מלפרט. בהנחה שאתה לא נפלט מהיחידה למז"י, אתה יכול למשל להיות חובש במרפאת הבא"ח שלך. חופ"ל הוא בד"כ ותיק יותר, אם כי במקומות מסויימים ישנם חופ"לים צעירים.
2. הקורס הוא קורס עם משמעת ודיסטנס- אבל פחות מבטירונות 03 ממוצעת (למרות שכבר שמעתי כאלו שאמרו שבקורס יש יותר משמעת ממה שהייתה להם בטירונות. אלה בד"כ כאלה שעברו 02). יש בו יותר זמן פנוי מטירונות.
3. יציאות סבירות- שו"שים, אפטר פעם ב..., ושבתות בודדות לאורך כל הקורס. עם זאת, חשוב לזכור שכל מיני משימות שמגיעות בהתקלה יכולות להשפיע, ואפילו להאריך את הקורס.
4. שוב, תלוי ביחידה שלך. קיימת האפשרות להיות מדריך (או בבה"ד 10, או מדריך חו"פ ביחידה/פיקוד), אפשר לצאת לקורס חופ"לים, קורס חוג"דים, אם אתה משרת במרפאה לקורס אחראי מרפאה. אפשר להפוך להיות חובש בתאג"ד (אם יש דבר כזה אצלכם)
5. M16 מקוצר, אם זה באמת משנה.

ישן 09-02-2007, 13:37
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי 00myth00 שמתחילה ב "חובש קרבי"

סביר להניח שתשובץ בהתחלה כחובש צוותי. התקדמות מקצועית תבוא בהמשך - חופ"ל, תאג"ד וכו'.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 09-02-2007, 14:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי 00myth00 שמתחילה ב "אחד האנשים במסלול היחידה שלי..."

תאג"ד או מרפאה. דבר עם המפקדים שלך. יש סיכוי טוב שלא יוציאו אותך עכשיו, מכיוון שההכנה להקצאות היא די מוקדמת. יכול להיות שיוציאו אותך לאחר השלב המקצועי.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר