לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-02-2007, 13:18
צלמית המשתמש של genisher
  משתמש זכר genisher genisher אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.02.06
שאלה מספר שאלות בנוגע לקניית ציוד

אז לאחר תקופה ארוכה בה תכננתי את המעבר ל- DSLR, אספתי את הסכום הנדרש והשבוע זה כנראה עומד לקרות

החלטתי להשתדרג מה- P&S שיש לי כיום (Canon A95), ולקנות ניקון D80 + עדשת ניקון 18-200VR (אחריות הדר),
וזאת במטרה להשתמש בהם בטיול שאני מתכנן לניו-זילנד בעוד כמה חודשים.
  1. אשמח לדעת מהם הדברים שעליי לשים לב אליהם בקניית העדשה החדשה?
    (אני מניח שלא סתם קונים "על עיוור", אלא בודקים אותה קצת בחנות...)
  2. לגבי פילטר UV, יש לי התלבטות בנוגע לשניים:
    B+W 72mm MRC, שמחירו ביוגנד 310 ש"ח.
    Hama UV HTMC 72mm, שמחירו בפוטופילם 279 ש"ח.
    האם ההבדל ביניהם משמעותי ומצדיק את התוספת של ה- 30 ש"ח, או ששניהם באותה רמה ואפשר בשקט ללכת על הזול מביניהם?
  3. בנוגע לתיק, אני מחפש תיק קטן שיכיל את הגוף והעדשה מחוברים + מקום לכרטיסי זכרון ולערכת ניקוי.
    במילים אחרות, אני מחפש תיק קומפקטי קל וטוב, שיוכל להכנס בתוך התרמיל הגדול בזמן טיולים/טרקים, ויהיה נוח לנשיאה גם כשלעצמו, לטובת גיחות צילום קצרות. יש למישהו הצעות?
אקבל בברכה כל הערות והצעות בנושא!
בתודה מראש
נמרוד.

"Take only Photographs, leave only Footprints"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-02-2007, 09:58
צלמית המשתמש של -mAoz-
  משתמש זכר -mAoz- -mAoz- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.06
שלח הודעה דרך MSN אל -mAoz- Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי genisher שמתחילה ב "אז בעצם אני צריך לחפש בעיות..."

יש מקרים של עדשות עם בעיה של פוקוס קדמי או אחורי (Front focus, Back focus), כלומר, כשאתה ממקד את הפוקוס האוטומטי לנקודה מסוימת או למרחק מסוים, העדשה לא מפקסת בדיוק לאותה נקודה זו אלא מעט לפני או אחרי. זו יכולה להיות סטיה של מילימטרים ויכול להיות שהיא תורגש רק בצמצמים מאוד פתוחים, כשעומק השדה רדוד.
בעקרון, הבעיה יכולה להיות בעדשה מסוימת אך היא יכולה להיות גם במצלמה עצמה. אם קיימת בעיה כזו היבואן מבצע כיול בחינם במסגרת האחריות.
יש דפי בדיקה מיוחדים שניתן למצוא ברשת ולהדפיס (היה לי את זה פעם, לא זוכר איפה), הבדיקה מתבצעת כשהמצלמה על חצובה, ב-45 מעלות לדף הבדיקה, כעומק השדה הוא המינימלי האפשרי (כלומר צמצם מקסימלי, אורך מוקד מקסימלי ומרחק מיקוד מינימלי), מבצעים מיקוד על קו במרכז הדף ובודקים אם קיימת סטיה כלשהי.
כדי לבדוק אם הסטיה קיימת במצלמה רצוי לבצע את הבדיקה עם עדשה בעלת מפתח צמצם מאוד גדול (50 1.8, למשל).

בכל מקרה, את הבדיקה הזאת מן הסתם לא תוכל לבצע בחנות, אבל תוכל לבצע כמה בדיקות קלות כדי שיהיה לך איזשהו מושג, למשל להתמקד כמה פעמים על אות מסוימת בדף עם טקסט (עיתון, פרוספקט), כשהמצלמה בזוית 45 או פחות לדף (בערך), רצוי במקום עם תנאי תאורה טובים (בחוץ) ולבדוק את התוצאות.
אם התוצאות ישביעו את רצונך, גם אם לא תבצע בדיקת מעבדה מעמיקה, הגיוני שהתוצאות לא יאכזבו גם במהלך הטיול. כשיהיה לך זמן לבדוק יותר לעומק, בצע את הבדיקה הנ"ל כדי להיות בטוח שהמצלמה או העדשה לא דורשות כיול.

מצטער על החפירה.

ישן 20-02-2007, 00:06
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי genisher שמתחילה ב "מספר שאלות בנוגע לקניית ציוד"

דבר ראשון מזל טוב על רכישת מערכת dslr (ועוד של ניקון...)
דבר שני הסט שבחרת בהחלט סט ראוי ומתאים לטיול.. דרושה ורסטליות וכמה שיותר...
בנוגע לבדיקת העדשה... דבר ראשון סיכויים אפסיים כימעט שתיפול על "לימון" וסיכויים נמוכים עד מאוד שתיקבל עדשה עם בעיות פוקוס כאלה או אחרות... מכיוון שבקרת איכות של העדשה הזו נורא גבוהה. ונדירים העדשות שעושות בעיות... לא שמעתי עד עכשיו תלונה מהסוג עדשות הללו אף פעם. במיקרה ואכן יש דאגה ממש לא בעיה לעשות מיבחן פוקוס/חדות יום אחריי רכישת העדשה ובמידה ואכן נפלת על דגם בעל דפקט כולשהוא תוכל להחזיר את המוצר ואף לקבל את הכסף בחזרה....
בקשר לפילטרים:
-mAoz- אמר את המשפט הבאה: "השאלה היא מי אמר שהיקר הוא גם טוב יותר?"
צר לי לאכזב אותך אך הדבר כימעט תמיד נכון בכול הקשור לאביזרי צילום כאלה ואחרים...
"אתה מקבל את מה שאתה משלם עבורו" (כימעט תמיד המשפט הזה נכון..חוץ ממקרים נורא בודדים)
דבר שני איך אפשר בכלל להשוות בין b&w לבין hama... לא משנה עם איזה ציפויים הוא לא יהיה...b&w ניחשבת כיום כיצרית הפילטרים המובילה בעולם(היא מייצרת עוד דברים כמובן) .. באותה מידה הם גם היקרים יותר....
ללא ספק תבחר את הb&w.

לגביי רכישת תיק... איני ממליץ במיוחד על תיק "אף" כמו שהמליצו פה ליפני אלה יותר על תיק גב יותר איכותי שבמקרה ותירצה לשים בו משהוא כגון חולצה,מכנס וכוו וכו... תיהיה לך את האופצייה.
במידה והציוד שלך כולל רק את הגוף+עדשה אחת.. הייתי ממליץ לרכוש את ה
lowepro mini trekker 200\100 תיק לא גדול במיוחד נוח ואיכותי.. ויש דיי הרבה הצעות ביד שנייה על תיק הזה, בסביבות ה250 ש"ח+- אפשר לבחון דגמים דומים שלtamrac..
בכול אופן לטיול שכזה הייתי מציאה רכישת דברים נוספים:
1.סוללה רזרבית(אולי אפילו שניים)
2.בנק תמונות דיגיטלי או כול כלי איכסון אחר...
3.ערכת ניקיון-חובה!
4.חצובה קטנה וזולה- שבהחלט תוכל להציל אותך במצבים מסויימים של צילום ובמקרה של אובדן או נזק לא יהיה חבל...
5.כרטיסי זיכרון רזרבים
ואולי עוד כמה דברים שכרגע לא עולים לי בראש....

וזהו... בערך... ניראה לי....
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

ישן 20-02-2007, 00:24
צלמית המשתמש של genisher
  משתמש זכר genisher genisher אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.02.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "[font=Verdana]דבר ראשון מזל..."

וואו, בוריס. תודה על התגובה המושקעת!
  • בנוגע לסוללות, ערכת ניקוי וכרטיסי זכרון ספייר - את הכל אכן תיכננתי לקנות.
  • בנוגע לחצובה - אני עדיין מתלבט אם לקחת או לא. מה הכוונה חצובה "קטנה וזולה"? תזכור שהיא צריכה להיות מספיק קטנה בשביל להכנס לתוך התיק של הטיול, ולא לתפוס יותר מדי מקום ומשקל. ניו-זילנד היא ארץ עם הרבה מאוד גשם, ככה שאין אפשרות לתלות את החצובה מחוץ לתיק...
  • לגבי אמצעי אחסון, יש דעות לכאן ולכאן. כמובן שהכי נוח לקנות מכשיר קטן עם נפח גדול, שיהיה אפשר "לשפוך" לתוכו את כל מאות התמונות שאצלם בטיול. אולם, אליה וקוץ בה. מכיוון שכל התמונות תלויות באמינותו של מכשיר אלקטרוני אחד, מספיקה תקלה קטנה (מים, שבר או סתם תקלה מכנית) בשביל לאבד תמונות של טיול שלם.
    אני כרגע יותר נוטה לכיוון האופציה של קניית 2-3 כרטיסי זכרון, וצריבה שלהם לדיסק (פעמיים) בכל כמה ימים. עותק אחד אשמור איתי במהלך הטיול עד לחזרה לארץ, ועותק שני אשלח בדואר הביתה בכל פעם. כך אדאג לפזר את הסיכונים שמשהו יקרה לתמונות.

"Take only Photographs, leave only Footprints"

ישן 20-02-2007, 00:33
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי genisher שמתחילה ב "וואו, בוריס. תודה על התגובה..."

חח אתה פרנואיד.... כמו אולג שמוריד מידע לשתי בנקי התמונות שלו... אך להיות פרנואיד אף פעם לא הזיק ולהפך בדרך כלל מציל...

ציינת שיש הרבה גשמים בניו-זילנד באותה עונה ובכלל.. לכן המלצתי על התיק לא כול כך רלוונטית מכיוון שאינו אטום למים ב100% לכן אני מציאה לרכוש תיק דומה עם מיגון מים כגון מיכסה אלסטי שכזה שמכסים את התיק או שבאמת אפשר לקבל את ההצעה הקודמת שלי ולרכוש אביזר כזה בריקושט.. (כמו התיקים הקטנים של הילדים שהולכים איתם לבית הספר....) תיק שישמור על הציוד ויחסוך ממך את הדאגות...
בנוגע לחצובה...אין חשש להשאיר אותה בחוץ בגשם בכול זאת חצובה של כמה שקלים... והגשם לא יעשה לה נזק בילתי הפיך.... הייתי ממליץ על משהוא שלא יעבור את ה150 שקלים לחצובה כגון:
VPT900-וVivitar - שמחירה 100ש"ח וחצובות דומות...
http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=418310
משהוא קל וקטן שתוכל לסחוב איתך בלי להרגיש בכול הטיולים שתעשה שם..
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

ישן 20-02-2007, 08:35
צלמית המשתמש של גודלן-ארז
  גודלן-ארז גודלן-ארז אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל גודלן-ארז
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "[font=Verdana]דבר ראשון מזל..."

אני לא יודע אם זו המלצה טובה
lowepro mini trekker?
לדעתי גדול מידי!!!
בוא צריך תיק למצלמה ולעדשה בלבד!!!!
תיק הכי קטן שהוא יכול למצוא
אין סיבה שהוא יסתובב עם תיק גב יעודי למצלמה
בטיולים כאלה הכל מסתובב סביב SPACE
כמה שפחות תיקים וכמה שפחות מקום מבוזבז.
והתיק שהמלצתה הינו מקום מבוזבז.
יש בו מקום למצלמה+עדשת TELE ועוד 2 עדשות.... למה???? הוא לא צריך את זה!!!

כמו שאמרתי פאוצ' יעודי למצלמה ולגוף בלבד דוגמת ה-TAMRAK 5627
את החצובה הוא יכול לקשור לתיק הראשי

Temp Web Site: picasaweb.google.com/erez2006

נערך לאחרונה ע"י גודלן-ארז בתאריך 20-02-2007 בשעה 08:38.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:17

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר