לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-02-2007, 14:37
צלמית המשתמש של shahaf_z
  shahaf_z shahaf_z אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
חטיבת כפיר-מה הקטע?!

שלום,
ראיתי פה באיזה הודעה של מישהו שאמר "יצאתי מג'ובניק אני הולך להנדסה אבל אני מרוצה טוב שלא זרקו אותי לחטיבה 900"
תגידו לי מה הקטע עם החטיבה הזאת? גם הדבר הכי לא טוב בצבא (עם אתם חושבים ככה) אסור להגיד עליו דברים כאלה כי בסופו של דבר יש שם לוחמים! לוחמים שיכולים למות בדיוק כמו בנחל בגולני גבעתי ובסיירת מטכל.
אני סימנתי כפיר בעדיפות ראשונה אני לא ישקר שעם כל הודעה של "נזרקתי ל900" זה עוקץ קצת וגורם לתהות האם עשיתי את הטעות של החיים שלי במנילה..
אני יודע שעם היינו פותחים אשכול על כל משהו שמישהו היה אומר על איזה חטיבה זה לא היה נגמר...
אבל חלאס..יש אנשים ביחידות האלה בחטיבות האלה.. ויש כאלה שהולכים לשם.. שיש להם מוטיבציה בשמיים זה מעניין אותם והדבר האחרון שהם רוצים לראות זה מישהו שהולך להיות איתם בצבא חושב ככה על החטיבה שלו.. שלשם "נזרקים"...

תודה..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-02-2007, 20:56
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shahaf_z שמתחילה ב "חטיבת כפיר-מה הקטע?!"

אותו קטע שהיה עם הנח"ל וגבעתי כשהקימו אותן.

חטיבה חדשה יחסית, שרק לאחרונה צברה לעצמה יוקרה וביקוש, עם סגל שהגיע בהתחלה מיחידות אחרות (לרוב די בחוסר-רצון) ועם פעילות יוקרתית פחות שנובעת מכך שמפקדי יחידות ותיקות יותר דופקים חזק יותר על השולחן וזוכים לפעילויות "מעניינות" שיאפשרו להם להאדיר את שמם.

מכיר את גבעתי? נכון יש להם גאוות יחידה ודימוי קרבי נועז שנבנה בלחימה הקשה ברצועת עזה? אז זהו, שפעם לא היה להם את זה - אני עוד זוכר שבשנות התשעים גבעתי הייתה מאוד לא פופולרית בהשוואה לצנחנים או גולני (הנח"ל חלקה איתה את חוסר הפופולריות) - הדימוי של "גבעתי" היה של חטיבה רכרוכית-משהו, שמבוססת בעיקר על עולים חדשים ש"ערבבו" אותם בבקו"ם ועל פחדנים שבורחים ממוצבים וחוטפים מכות מגולנצ'יקים.

הדימוי הזה היה נכון? לא ממש. זה הפריע לאנשים להאמין בו או להפיץ אותו מפה לאוזן? ממש לא. גבעתי הייתה חטיבה גרועה? לא בעיני צה"ל, אבל כן בעיני כל מיני מלשבי"ם שניזונו משמועות וסיפורי-הבל שהפיצו מלשבי"ם אחרים. מתי זה השתנה? קצת בזכות הסדרה "טירונות" (במקור, הסדרה הייתה אמורה להיות על חטיבת גולני, אבל צה"ל התנה את שיתוף הפעולה שלו בכך שזה יהיה על חטיבה פופולארית פחות בעיני המלשבי"ם כדי לשווק אותה) וקצת בזכות מפקדים נמרצים ופעילות רבה בגזרת החטיבה (פיקוד דרום) בתקופת האינתיפאדה השנייה.

וכמו שכבר אמרו לך כאן - לפי הנתונים האחרונים מסתבר שחטיבת "כפיר" החדשה כבר יותר מבוקשת מ"גבעתי" (מבין החטיבות הלא התנדבותיות, "גולני" עדיין מובילה - 59 שנה לא הולכות ברגל, או במקרה של חטיבות חי"ר כן הולכות ברגל - בריצה...)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:33

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר