לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-03-2007, 14:11
  משתמש זכר חטאב מת חטאב מת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.11.06
ההתנתקות מיחידות השדה- מחשבות ותהיות

לא מזמן קראתי את המאמר של רון לשם על הנושא, וכך הגעתי למספר מאמרים מדאיגים אחרים.
מאמרים אלה ברובם מראים את ההתנתקות החד צדדית שעושים השכבות העליונות יותר של החברה הישראלית מן הצבא , ובעיקר מיחידות השדה.
בעבר היה זה קונצנזוס כמעט בחברה הישראלית לשרת ביחידה קרבית, האנשים שנחשבו לאליטה של הארץ והציונות כולם היו עטופים בהילולה של גיבורות מימי המלחמה , מהימים בחטיבות , וביחידות השונות בטורי ההתקדמות שממתקדמים לעבר קווי האויב. היום זה כבר אחרת, רוב ילדי העשיריון העליון ורבים מבני המעמד בינוני גבוה, חלקם לא מתגייסים והשאר מעדיפים להוריד פרופיל ולהגיע לחיילות העורפיים, אפילו בקיבוצים שנבנו על קידוש המולדת והלחימה יורדים באופן דרסטי מספר המתגייסים ליחידות קרביות, כמובן שכמו בכל מקרה יוצאי דופן , אך הרבה יותר רואים עכשיו בצבא עולים, דתיים ילדי פריפריה ובני השכבות הנמוכות והחלשות, בעוד העשיריון העליון או שלא משרת כלל או מחזיק לו בהנאה בעורף.
מה דעתכם על הנושא?
האם לדעתכם זה נכון? האם ניתן או לא ניתן לשנות זאת?
נורא אשירה, לך אכבירה, שיר מהללי
לך אתנה מנת חבלי
בכלל זמן עזור אל נורא, גזע אברהם, נצר תפארה,
אתה אל חי נותן תורה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-03-2007, 16:36
צלמית המשתמש של Suicide Commando inc
  Suicide Commando inc Suicide Commando inc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.06
נכון, המגמה קיימת, אבל
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "כמובן שהוא צודק, אין בכלל על..."

"..ואני רואה שכל אותם האלו שרוצים להיות קרביים אלו בעיקר מזרחים\עולים חדשים, אנשים פחות אינטיליגנטים ופחות מבוססים..."
מה זה הזלזול הזה?? אני נגעל לקרוא פשוט...

אכן יש משכילים ואנשים ממעמד בינוני-גבוה שמעדיפים להוריד פרופיל ולשרת בעורף\להשתמט. לא כולם, אבל יש ויש. ולא כל מי שכן רוצה קרבי, רוצה בגלל שהוא מזרחי\עולה חדש, אדם פחות משכיל ומבוסס.
זה מה שהוא חושב על עולים ומזרחים? מגעיל.

נערך לאחרונה ע"י Suicide Commando inc בתאריך 06-03-2007 בשעה 16:40.
ישן 06-03-2007, 16:57
  moti89 moti89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Suicide Commando inc שמתחילה ב "נכון, המגמה קיימת, אבל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Suicide Commando inc
"..ואני רואה שכל אותם האלו שרוצים להיות קרביים אלו בעיקר מזרחים\עולים חדשים, אנשים פחות אינטיליגנטים ופחות מבוססים..."
מה זה הזלזול הזה?? אני נגעל לקרוא פשוט...

אכן יש משכילים ואנשים ממעמד בינוני-גבוה שמעדיפים להוריד פרופיל ולשרת בעורף\להשתמט. לא כולם, אבל יש ויש. ולא כל מי שכן רוצה קרבי, רוצה בגלל שהוא מזרחי\עולה חדש, אדם פחות משכיל ומבוסס.
זה מה שהוא חושב על עולים ומזרחים? מגעיל.

אם היית הולך כמה הודעות אחורה היית מבין שגם אני ממוצא מזרחי, למה סתם לתקוף?

התכוונתי שבתכלס אני מסתכל ואני רואהשאלו שרוצים להיות קרביים הם בעיקר מזרחים ועולים חדשים, יש המון עולים חדשים ומזרחים איכותיים אבל הם לא רוצים להיות קרביים בד"כ.

בקיצור, כמו שאמרתי - ככל שהבנאדם פחות איכותי ככה הסיכויים שהוא יילך לקרבי הם יותר גדולים (ואני לא אומר שכל הקרביים הם לא איכותיים או שכל הלא-קרביים הם איכותיים)

ולדעתי זה הכל נובע מהסטיגמה הזאת של הילדים המתנשאים שטוענים שכל טיפש יכול להיות קרבי והם רוצים "משהו שדורש גם שכל" וככה הם בורחים מאחריות...

ישן 06-03-2007, 18:39
צלמית המשתמש של Suicide Commando inc
  Suicide Commando inc Suicide Commando inc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.06
כנראה שהייתה אי-הבנה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי moti89 שמתחילה ב "[QUOTE=Suicide Commando..."

כמו ש emile-a אמר... הניסוח שלך היה דו-משמעי. אם אתה לא חושב ככה אז פרשתי את התגובה שלך לא נכון.

ובכל זאת, איכות(כפי שאני מבין את המלה) לא נקבעת ע"פ מעמד כלכלי\חברתי\אינטיליגנציה(טוב, גם באינטיליגנציה אבל מעמד כלכלי וחברתי לא רלוונטיים כלל).
מה שהכי חשוב ומה שקובע זו האישיות. ובמקרה הזה רואים מי באמת איכותי ומי חושב שהוא "יותר מדי איכותי".

באשר לתופעה - הכל עניין של אישיות והחינוך שמקבלים בבית. כנראה ככה מחנכים את הילדים ברמת אביב ג'.
אצלי בבית בכלל לא דברו על צבא - לא בעד ולא נגד(אם כי אמא שלי כל פעם התחילה להתעצבן שהזכרתי את המלה "קרבי"). אבל החלטתי שאני רוצה קרבי. על דעת עצמי. אף אחד לא שטף לי את המוח, ככה הרגשתי, זה מה שרציתי. ממש לא בגלל שלא יכולתי ללכת לג'וב ולהמשיך לעסוק באמנות וצילום או בכלל להשתמט וללכת ללמוד באוניברסיטה.

נ.ב: "אם היית הולך כמה הודעות אחורה": יש לך פה בסה"כ שתי הודעות.

ישן 06-03-2007, 19:14
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי moti89 שמתחילה ב "זה מאוד נכון, אני מסתכל היום..."

אההה.. עד פה.. פחות יציבים - אולי. אבל פחות אינטליגנטים? מאיפו זה בא?

פשוט האנשים שנולדו פה, מקבלים את הארץ הזאת ואת כל מה שיש להם בתור משהו מובן ואנשים שבאים לפה ומתחילים ללמוד את ההיסטוריה ואת ההמורשת מבינים שזה הוא חלקם בעיניין. לתרום כמה שיותר. אני סיימתי את אחד הבתי ספר הטובים ביותר בישראל. 80 אחוז מהקהילה הם בנים ובנות של מנכלים כאלו ואחרים. ויודע מה? האיכותיים ביותר מתגייסים לקרבי או ליחידות נחשבות מאוד בחיל המודעין. אז מאילה תגיד - עולים חדשים, אבל אל תשפוט על רמת האינטליגנציה שלהם בכלליות וקלות כזאת. אתה לא במעמד הנכון.

ותסלח לי אחי, אבל אתה יודע מה הכי מגעיל? זה הדעות הקדומות האלו. אנשים עולים לארץ וקוראים את התחת ולמור הכל נתקלים יום יום באנשים שמזלזלים בהם רק בגלל שהם אטיופים/רוסים/מקוראים.

נערך לאחרונה ע"י Dmith בתאריך 06-03-2007 בשעה 19:17.
ישן 06-03-2007, 17:02
  IsraelAtHeart IsraelAtHeart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.12.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חטאב מת שמתחילה ב "ההתנתקות מיחידות השדה- מחשבות ותהיות"

וואו יש כל כך הרבה שטויות בתגובות כאן.
מישו פה אמר שמי שיותר משכיל יש פחות סיכוי שילך לקרבי, מה זה השטויות האלו?!
אני נחשב למשכיל.. כל הקבוצה שלי בכושר קרבי הם חכמים אחד אחד.. אנשים בפיסיקה של ממוצע 90+ כמעט כל הקבוצה וכולם רוצים להגיע לטופ של הקרבי.
אני לא חושב שכל ה- "ערסים ולא משכילים" מגיעים לקרבי מהסיבה שהם רוצים את זה, פשוט הקב"א שלהם ככל הנראה נמוכה והפרופיל גבוה אז אין להם שום אפשרות אחרת.. וגם אין להם כח להתחיל להשקיע בהורדת פרופיל ובקבן וכאלו אז הם פשוט זורמים לאן שלוקחים אותם.

עכשיו, עוד משו שרציתי לציין. כמו שתמיד אתם שואלים את השאלות לחיילים פה בפורום "איזה אנשים יש? זה נכון שיש הרבה רוסים? יש הרבה צהובים? יש ערסים?.." וכל השאלות האלו שלכם.. מה תמיד עונים לכם? "יש הכל מהכל". לא נכון? ככה זה בידיוק בקרבי.. יש הכל מהכל, מגיעים מכל הארץ ויש את כל סוגי האנשים מכל המעמדות ומכל האזורים.. זה שיש הבדל בין האזורים זה כן, אבל לא כזה משמעותי ואכן מגיעים לקרבי מהכל.

גדס"ר צנחנים, מרץ 08.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר