לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-03-2007, 15:25
  AcidicJimmy AcidicJimmy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.06
שאלות על תותחנים (אבל קצת שונות)

נכון לעכשיו אני עתודאי ובזמן האחרון יצא לי לשקול פרישה מהמסלול מסיבות שונות. עכשיו, אני בן יחיד ותמיד רציתי קרבי, ואחרי ששמעה את כל השיקולים שלי לכאן ולכאן אמא שלי מוכנה לחתום לי קרבי אבל רק לתותחנים. אני לא רוצה לעשות את אותה הטעות שעשיתי לפני חצי שנה ולהחליט החלטה פזיזה לגבי השירות שלי. רציתי לדעת כמה פרטים על השירות בחת"ם והסיכויים שלי להתקבל למיתר (או אם אני אפול משם להגיע לצוות דוהר).

-הבנתי שלמיתר מגיעים לא פעם נופלי קורסים כמו טייס וחובלים, מה לגבי פורשים מעתודה, יש לזה איזשהו משקל בגיבוש ליחידה? והאם זה שאני בן יחיד שמתנדב לקרבי יכול להשפיע על הבוחנים לטובתי (הם הרי מחפשים מוטיבציה)?
-אם אני לא אתקבל למיתר אני רוצה להגיע למערך ה"דוהר" (לא מתוך חוסר ברירה, באמת בא לי לשרת שם). השאלה היא האם אחרי המבחנים בתחילת הטירונות יכולים לקבוע חד משמעית שאני הולך לאיכון או ל-mlrs ולא תהיה לי ברירה אלא לשרת שם?
-איך ההווי בגדודים? כלומר, האם יש אחוות לוחמים כמו ביחידות קרביות אחרות או שכמו שחלק מציגים את זה מעל דפי הפורום מדובר בקבוצת תמיכה לחיילים שבוזים? בתפיסת קווי חי"ר יוצאים לפעולות יזומות (כמובן שאני לא מצפה לקסבה של שכם אבל עדיין...)? ראיתי תמונות מלפני 3 שנים בערך ולטירונים היו m16 ארוכים, האם זה השתנה מאז ואיזה נשק מקבלים כיום בטירונות ובגדודים?

ולמי ששירת בגדודים\מיתר\באופן כללי בחיל, האם השירות מרגיש משמעותי מעבר לשביזות הרגילה שיש לכל חייל? ושוב, ממש חשוב לי לשמוע איך ההווי ביחידות השונות ובין הלוחמים?

חשוב לי לקרוא תגובות בנושאים האלה, אז תודה מראש לכל העונים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י AcidicJimmy בתאריך 08-03-2007 בשעה 15:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2007, 17:38
  TheWave1110 TheWave1110 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל TheWave1110 שלח הודעה דרך AIM אל TheWave1110
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AcidicJimmy שמתחילה ב "שאלות על תותחנים (אבל קצת שונות)"

ציטוט:
-איך ההווי בגדודים? כלומר, האם יש אחוות לוחמים כמו ביחידות קרביות אחרות או שכמו שחלק מציגים את זה מעל דפי הפורום מדובר בקבוצת תמיכה לחיילים שבוזים? בתפיסת קווי חי"ר יוצאים לפעולות יזומות (כמובן שאני לא מצפה לקסבה של שכם אבל עדיין...)? ראיתי תמונות מלפני 3 שנים בערך ולטירונים היו m16 ארוכים, האם זה השתנה מאז ואיזה נשק מקבלים כיום בטירונות ובגדודים?

קודם כל, מקבלים מקוצרים ובעתיד אמורים גם לקבל פלאטופים.
יש הווי, במחזורית לא ממש, אולי קצת, אבל בוותיקות מסוימות יש הווי. זה גם חיל מגוון, לא רק קווי חי"ר. יש אנשים מאוד איכותיים בחיל, ועושה רושם שקציני ומפקדי תותחנים הם באופן כללי אנשים יותר חושבים מקציני חי"ר.
יש הרבה שביזות בחיל, הרבה מנסים לצאת, והרבה לא רואים שום סיבה להתאמץ מעבר לנדרש, אותם אנשים גם לא מתאמצים להינות איפה שהם נמצאים וכל הזמן חולמים על גולני ופלס"ר נח"ל. אבל יש את החבר'ה הטובים, אלה שבוכים פחות ועובדים יותר, אלה שמתעקשים להינות, וזה אפשרי.
אני אהיה כן איתך, אני מודה שלי, אישית, חסר סיפוק. תאכלס, לא כל כך קשה להיות תותחן, וזה גם חיל מסייע, עובדה שמעצבן אותי להתמודד איתה לפעמים, ועובדה שגרמה לי לא פעם לחשוב ברצינות על לצאת מהחיל... אבל מנגד אני גם נהנה בחיל ומנסה לשמור על רעל, ובינתיים גם מצליח.

בקשר לקווי חי"ר... יש יזומות, בעיקר מארבים ומיפויים. אין יותר מדי מעצרים, ובטח שלא חיסולים. שוב, זה חיל מסייע ורמת הלוחמים בו לא גבוהה מבחינת ההכשרה שלהם, אז מן הסתם הפעילות גם פחות מעניינת.

ישן 08-03-2007, 19:02
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AcidicJimmy שמתחילה ב "שאלות על תותחנים (אבל קצת שונות)"

העובדה שאתה עתודאי ובן יחיד יכולה להיות סעיף קטן וחיובי, אבל זה לא משהו שמעלה את הסיכויים למיתר בצורה משמעותית.

אם תבקש גדוד רגיל אז סביר להניח שתקבל, לא חסרים אנשים למנתץ. אבל שוב, אי אפשר להבטיח בוודאות.

השאלה האחרונה היא השאלה שהכי קשה לענות עליה - זה גם קשור בסוללה הספציפית שתהיה לך, וזה עוד יותר תלוי בך. שאני הייתי במחזורית הינו סוללה מאוד מגובשת, אני עד היום בקשר עם חלק מהאנשים, חלקם חברים טובים מאוד שלי, חלק סתם חברים שמידי פעם מדברים בטלפון.
יש שביזות, ופה גם נכנס הקטע שלך, יש אנשים שנשארים שבוזים 3 שנים, ויש כאלו שמבינים שזה לא יתן להם כלום ואז הם מתחילים להנות.

בקשר לפן המבצעי, יש ויש - יש קווים שיהיו משעממים, יהיו קווים שיהיו יותר מעניינים. בסופו של דבר אתה לא חי"ר, השטחים זה תוספת שנועדה לחלק את המשימות בין יותר אנשים. אז כאסבה של שכם לא, אבל יש עוד כסבאות בשטחים

אני חושב שהשירות שלי היה מאוד משמעותי, זה לא משנה באיזה יחידה אתה, זה משנה כמה את נותן מעצמך ומה אתה רוצה להשיג - אפשר להתפתח בכל יחידה שתהיה בה.

ישן 08-03-2007, 19:17
  chaikr chaikr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.06

1. יכול להיות שכן, לא הייתי בונה על זה כמשהו משמעותי, כנראה שתקבל קצת יותר הערכה אבל אין לדעת...

2. קשה לי מאוד מאוד להאמין שתהיה לך בעיה להשתבץ בדוהרים, אתה חייל איכותי ואם תנדנד בסוף יעבירו אותך, למרות שנראה לי שלא ישבצו אותך בMLRS כי הביקוש גבוה לשם מלכתחילה ואם אתה לא רוצה את זה ישר לא יחשבו עליך

3. שאלה שקשה לי לענות עליה. כשהייתי במחזורית ומעדויות של אנשים אחרים הסוללה לא ממש מגובשת, יש את האלה שעושים ויש את האלה שזורקים בכלל וזורקים על האלה שעושים וקשה ככה להתגבש כשכל אחד נמצא בראש אחר לגמרי. איך זה בוותיקות אני לא רוצה סתם להגיד לך כי אני לא יודע לעומק. יש אנשים שמתאהבים בסוללה שלהם ומן הסתם יש כאלה שלא, לרוב האנשים מתרגלים לרעיון ומשלימים איתו. בקשר לקווי חי"ר, כמו שאמרו פה, יש ויש, אבל עדיין זה לא כמו הקווים החמים באמת שהחי"רניקים עושים לרוב, יש בזה יתרונות ויש בזה חסרונות...

בקשר לשביזות, שוב, זה תלוי בבן אדם, אבל צעקות של למה אני בחיל המסריח הזה או למה אני לא בגולני וכ"ו הם לא דבר נדיר (כמובן שחלקם זה סתם משפטי שביזות אבל המסר ברור, אתה מרגיש לוחם סוג ב' או ג' למרות שאתה כן מבין את התרומה שלך במלחמה)

אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות...
ישן 08-03-2007, 19:30
  AcidicJimmy AcidicJimmy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי chaikr שמתחילה ב "1. יכול להיות שכן, לא הייתי..."

1. אני לא בונה על כך שהעתודה והעובדה שאני בן יחיד יכניסו אותי למיתר. בגיבוש אני אתבסס על יכולות שכבר עזרו לי לעבור כמה מיונים שהיו מורכבים בעיקר ממבחנים וראיונות. אבל תמיד טוב לדעת שיש עוד נקודה או שתיים לטובתי.

2. את זה אני שמח לשמוע, משום מה אין לי שום משיכה לmlrs או לאיכון. לשרת על דוהר הרבה יותר מתאים לי.

3. זאת הנקודה העיקרית שאני נרתע ממנה. אני חושב שאם משהו יכול להרוס לי את השירות זה אנשים שליליים. אדם שיש לו הרבה מוטיבציה ורוצה לשרת יפגע הכי הרבה אם הוא יתקע בצוות שרוב האנשים בו שבוזים רצח. אם אנחנו כבר בנושא, עד כמה שאתה יודע, היו מקרים שאנשים עברו מצוות לצוות או מסוללה לסוללה כי הם לא רצו לשרת עם אנשים שזורקים זין?

ובאופן כללי, אתה מרגיש שאולי החוויות שלך מהשירות נפגעו בגלל הלך הרוח הזה של שביזות שיש לחלק מהמתגייסים?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 08-03-2007, 20:20
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי AcidicJimmy שמתחילה ב "1. אני לא בונה על כך שהעתודה..."

כדי להגיע למיתר צריך פרופיל 82, לעבור גיבוש ולעבור מבחנים דומים למבחנים הפסיכוטכניים.

הגיבוש הוא עניין של כמה שעות וממה שהבנתי ממי שעשה - כל מי שהיתה לו מוטיבציה להגיע לשם הצליח גם לעבור את הגיבוש, לא מדובר פה במסלול של סיירת אלא סה"כ גדוד תותחנים שדורש קצת יותר.

ממי שעבר את הגיבוש אני אישית לא מכיר מישהו שנפל במבחנים, אם התקבלת לעתודה אני לא מאמין שתהיה לך בעיה.

בקשר ליחידה עצמה, מן הסתם לא נחשוף שום פרט סודי אבל אני כן ממליץ לך לנסות להגיע לשם, לדעתי זה שווה.

--

אם לא תגיע למיתר סיכוי גדול מאוד שתגיע לגדוד דוהר מהסיבה של-MLRS בכלל ומערך האיכון בפרט יש ביקוש גבוה יחסית, ורק גדוד אחד (לעומת גדודי דוהר שיש 4).
בהצלחה.

ישן 08-03-2007, 19:54
  dibi dibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.05

אני באמת לא מבין מה התדמית הרעה על החיל, ועוד אנשים מבפנים אומרים את זה.
אין מה להתבאס על החיל, זה המקום עם האנשים הכי איכותיים, אנשים כאלה לא תמצאו בשום מקום אני מבטיח לכם.

בקשר לייעוד של החיל, ובנוגע לרעל, מה לעשות שכרגע אין ממש פעילות עם הכלים (קו כחול), אבל בתור אחד שלקח חלק במלחמה בצפון, וראה מה זה "אש לסיוע" , או "אש נ"ס", רק אז אתה מבין כמה זה מטורף, כל הסוללה כולל הקצינים מתזזים עם פגזים, כדי לירות אותם כמה שיותר מהר לסייע לחירני"קים מקדימה. וכשאתה מדבר עם איזה נחלאוי אחרי המלחמה והוא אומר לך "רק אחרי המלחמה הבנתי את המשמעות של הארטילריה" אתה מהנהן אבל מרגיש הכי מסופק בעולם.

אז מה אם שבטה זה חור ומסביב רק מדבר וחול, אז מה אם בתומ"תים אין מזגן, צריך להסתכל קצת על מה שמעבר, איך הרב של שבטה אומר "תותחנים זה חיל עם הרבה אמונה, יורים פגז ומאמינים שהוא פוגע"

ועכשיו בקשר אליך בחור, אני לא מאמין שזה יעזור העניין שפרשת מעתודה ע"מ להתקבל למיתר, אתה פשוט צריך להרשים את הבוחנים בראיון, הם מחפשים אנשים מאוד ספציפים, בכל מקרה התנאים לקבלה למיתר זה פרופיל 82 ומעלה ללא סעיפים פוסלים.

אם תרצה להגיע לגדודי הדוהר אני בטוח שתגיע לשם, צריך שם אנשים. אני לא ממש יודע על איזה אחוות לוחמים אתה מדבר "ביחידות אחרות", השגרה בבט"ש (כלומר בקווי חיר) היא אותה שיגרה בכל היחידות, אין משהו מיוחד, כולם נמצאים באיזשהו מוצב באיו"ש או בעזה, כולם עושים שמירות ומטבחים, כולם עולים למחסומים, סיורים, ויזומות. ההבדל היחיד הוא שתותחנים מוכשרים כרובאי 03 (בגלל חלוקת התקציב), וזה מה שמונע מאיתנו בעיקרון לתפוס קווים בלב איו"ש, אבל זה לא אומר שהקווים שאנחנו תופסים פחות מעניינים, בכל מקום יש בלאגן, ותמיד יהיו חוויות וצחוקים.

בעניין הנשקים, כמובן שמנוסרים,וגם לאט לאט נכנס העניין של הקצאות לגדודים בתותחנים, בגדוד רשף למשל כל מפקד צוות קיבל פנס לנשק וכנראה בקרוב גם ידית הסתערות, כמובן כוונות אופטיות כמו אלביט ומפרולייט, אני מאמין שעם הזמן נקבל יותר ויותר הקצאות, בגלל שהתבור נכנס, והכל יורד אלינו.

נערך לאחרונה ע"י dibi בתאריך 08-03-2007 בשעה 20:02.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:27

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר