22-02-2005, 21:37
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 19.10.03
|
|
|
למה השמאל האנטישמי שונא את דן חלוץ
בניגוד לקצינים אחרים - שהעדיפו לספוג בשקט את ההסתה של השמאל הקיצוני והאנטישמי - דן חלוץ העז להשיב מלחמה שערה. בראיון להארץ הוא רמז שגוש-שלום ביצעו עברות של בגידה וקרא להעמידם לדין. חבל שחברי הכנסת והיועץ המשפטי לא מגלים אומץ ציבורי כמו חלוץ וסוף סוף מביאים את התנועה העבריינית והאנטי-ישראלית של אבנרי לבית המשפט.
----------------------------------
מפקד חיל האוויר: לשפוט אנשי "גוש שלום"
יום רביעי, 21 באוגוסט 2002, 8:06 מאת: ורד לוי ברזילי, הארץ
האלוף דן חלוץ התייחס בדבריו לפעילים המאיימים להסגיר טייסים לבית הדין הבינלאומי בהאג; "זו מדינה דמוקרטית, להביע דעה תמיד מותר. אבל לבגוד - אסור", אמר
מפקד חיל האוויר, האלוף דן חלוץ, קורא להעמיד לדין את אנשי תנועת "גוש שלום", שמאיימים להסגיר טייסים לבית הדין הבינלאומי בהאג. "מה שיש לי לומר לגבי אותם אנשים הוא - זו מדינה דמוקרטית, להביע דעה תמיד מותר. אבל לבגוד - אסור", אומר חלוץ. כשנשאל אם הוא מציע להעמיד את אנשי גוש שלום לדין בעוון בגידה, השיב: "צריך למצוא את הסעיף המתאים בחוק ולהעמיד אותם למשפט בישראל".
בראיון ראשון מאז ההתנקשות בבכיר החמאס, סלאח שחאדה, לפני כחודש בעזה, אומר מפקד חיל האוויר כי הוא שלם לחלוטין עם הפעולה, מקצועית ומוסרית. "הליך קבלת ההחלטות היה נכון, שקול, ראוי וזהיר. הבעיה היתה במידע, והמידע השתנה. אני דוחה כל ביקורת בכל מה שקשור למבצע הזה - טרום, תוך כדי, ובדיעבד". לטענתו, לגיטימי לפגוע בפעיל טרור גם כשידוע כי לפגיעה כזו יהיה מחיר של פגיעה באזרחים חפים מפשע. "אין לי ספק לגבי זה. מול אדם שביצע, או שיודעים בוודאות שבידיו תכנון למה שמכנים היום 'מגה-טרור', התשובה שלי היא קטגורית 'כן'. כמה אנשים? אני לא יודע".
מפקד חיל האויר מודה, כי עד היום לא קיים שיחה בפורום מפקדים רחב בעקבות ההפצצה שבה נהרגו שחאדה, עוזרו ועוד 15 אזרחים, בהם 11 ילדים. "החלטתי להמתין לתוצאות הסופיות של התחקירים בכל הרמות. כשיהיו בידי המסקנות כולן, אקיים שיחה מסודרת עם פורום המפקדים של בסיסי חיל האוויר. זה יקרה בזמן הקרוב". עם זאת אומר חלוץ: "שום דבר בנוהלי החיל לא ישתנה, וגם אין סיבה".
מקור: http://news.walla.co.il/?w=//271189
|